یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
القاب امام کاظم (ع)؛ آینه‌ای از شخصیت والای اوست

حوزه/خانم فیالی گفت:القاب ائمه معصومین (ع) آینه‌ای از شخصیت و ویژگی‌های بارز آنها هستند. امام کاظم (ع) با بخشش‌های بی‌دریغ خود، الگویی بی‌بدیل از سخاوت و انسان‌دوستی به نمایش گذاشت و به همین دلیل به لقب باب الحوائج معروف شد.

خانم مریم فیالی مبلغ موسسه آموزش عالی ریحانة النبی(س) اراک در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت:امام هفتم شیعیان در میان مردم زمان خود به القابی همچون کاظم، باب الحوائج، عبد الصالح، امین، عالم، وفیّ و طیّب معروف بودند که نشان دهنده عینیت یافتن و برجسته بودن این ویژگی ها در ایشان است و هر کدام از این القاب اگر در جامعه ای رواج داشته باشد و به صفت قالب افراد تبدیل شود می‌تواند سبک زندگی آن جامعه را متحول و بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی را برطرف کند.

وی افزود: اگرچه همه معصومین علیهم السلام دارای صفات پسندیده متعددی بودند و ویژگی های مشترک در زندگی آنها فراوان است اما ویژگی های برجسته ای که در سبک زندگی هر امام بر اساس نیازهای زمانه بروز و عینیت بیشتری می یافته است به عنوان لقب آن امام معروف و مشهور می شد و مردم هر امام را به القابی خاص می شناختند.

فیالی بیان کرد: امام کاظم علیه السلام در زندگی خود به بخشش و سخاوت نسبت به نیازمندان بسیار اهمیت می داد و شیخ مفید ایشان را بخشنده‌ترین مردم زمان خودش دانسته که شب‌ها برای فقیران مدینه آذوقه می‌برد. ابن عنبه درباره سخاوت موسی بن جعفر علیه السلام گفته است «ایشان شب‌ها از خانه بیرون می‌رفتند و کیسه‌هایی از درهم همراه داشتند و به هر کس می‌رسیدند یا به کسانی که به احسان ایشان چشم داشتند، آن کیسه ها را می‌بخشیدند تا بدانجا که کیسه‌های پول ایشان ضرب‌المثل شده بود.» که هر کس این کیسه ها به او رسیده باشد فقیر نمی شود، وی را دنبال کردم، بر خلاف حالی که در بین راه داشت، دوستانی او را در بر گرفته بودند . مردم نیز گرد او جمع شده، به او سلام می دادند از یکی از آنان پرسیدم: این جوان کیست؟ گفت: او موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب علیهم السلام است .گفتم: اگر این رفتار از جز این خاندان سر می زد، جای شگفتی بود .

مبلغ موسسه آموزش عالی ریحانة النبی(س) اراک اظهار داشت:همچنین این امام همام بعد از وفات نیز محل رجوع و توسل شیعیان و دوستداران خود هستند و باورهای برگرفته از تجربه مردم بر این است که می توان به راحتی از توسل به ایشان و ذکر مصیبت ایشان حاجت گرفت.

وی در ادامه گفت: در کتاب منتخب الادعیه از فاضل یزدی نمازی از حضرت موسی بن جعفر علیه السلام به جهت برآمدن حاجت مرقوم است و آن دو رکعت است. در هر رکعت بعد ازحمد دوازده مرتبه سوره توحید باید خوانده شود و بعد از نماز صد صلوات و بعد به سجده رود و دوازده مرتبه این دعا خوانده شود که « اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِحَقَّ الْمَحْبُوسِ فی سِجْنِ هارُونَ اَنْ تَقْضِیَ حاجَتی»از این رو کمک کردن و رفع حاجت دیگران درسی است از زندگی امام کاظم علیه السلام به مردم زمان خود و دیگر زمان ها که می تواند علاوه بر آثار فردی برای فرد انفاق کننده برای جامعه نیز آثار فراوان مادی و روحی دارد.

فیالی خاطر نشان ساخت: در میان مناقب بی شمار امام هفتم علیه السلام خلوت با معشوق و مناجات با قاضی الحاجات، درخشندگی خاصی دارد و بدین جهت آن حضرت را «عبد صالح، راهب بنی هاشم و زین المتهجدین » لقب داده اند . آن حضرت بسیاری از شب ها را تا سپیده صبح به دعا و مناجات می پرداخت .

وی اضافه کرد: عبادت و راز و نیاز آن بنده صالح خدا ،همگان را مجذوب خود ساخته بود، حتی زمانی که در زندان هارون الرشید قرار گرفت، از این که جای خلوت با دوست نصیبش شده است خدای را سپاس می گفت . فضل بن ربیع که به دستور هارون الرشید موسی بن جعفر علیه السلام را زندانی کرده بود، در نامه ای به خلیفه نوشت: اگر او را از من تحویل نگیری رهایش خواهم کرد، چون در مدت یکسال، در شبانه روز جز دعا و استغفار و طلب رحمت و مغفرت الهی کلمه ای از وی شنیده نشده است .

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha