به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین کلباسی امروز در سومین گردهمایی دانش آموختگان مرکز تخصصی علم کلام(سطح 3) در موسسه تخصصی کلام امام صادق(ع)، اظهار داشت: قرآن کریم بهترین عمل را دعوت به خدای متعال دانسته و در آیه 125 سوره نحل فرموده است: «ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ/ با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسی بهتر میداند چه کسی از راه او گمراه شده است؛ و او به هدایتیافتگان داناتر است».
وی ابراز داشت: در پرتو عنایات حضرت آیت الله سبحانی، مجموعه تخصصی کلام امام صادق(ع) شکل گرفته و شعبه بسیار مهمی در این زمینه راه اندازی شده، که از مهمترین مباحث تبلیغی می باشد.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: مراقبت از مرزهای اعتقادی در دورانی که در شرایط ویژه قرار داریم، بسیار مهم و ضروری می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین کلباسی، با اشاره به سه عامل نیاز، تخصص و کمبود مراکز تخصصی، گفت: در موضوع نیاز تردیدی وجود نداشته و امروز هر مطلب مستدل و مبرهن، مورد نیاز دنیا بوده و باید جهانی فکر کنیم؛ چراکه در غیر این صورت، در یک محدوده تنگ خود را حبس کرده ایم.
وی در مسئله تخصص، اظهار داشت: امروز به دلیل توسعه مرزهای دانش و سرعت انتقال اطلاعات و ارتباط میان مفاهیم و دانش ها، رشته ها بسیار متنوع شده و شاید در خود علم کلام بیش از 100 رشته تخصصی می تواند شکل بگیرد.
مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه یادآور شد: امروز در کشورهایی غربی بعضی از گرایشهای کلامی به عنوان رشته مطرح و بر روی آن کار می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین کلباسی محدودیت مراکز تخصصی را یکی از مشکلات امروز دانست و گفت: مراکز تخصصی باید در جایگاه خود از لحاظ علمی، کاربردی و بهره برداری قرار بگیرند که قدم هایی در این زمینه برداشتهایم و نظرات و پیشنهادات استقبال به عمل میآوریم.
نظر شما