حجت الاسلام قربان کریمی ترکانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به اهمیت نقد و انتقاد در جامعه، گفت: یکی از مهمترین نشانه های پویای، رشد و بالندگی یک ملت رونق مباحثات علمی، تضارب آرا و تبادل افکار است.
وی ادامه داد: جامعه مورد پسند اسلام و قرآن، جامعه ای است که علم، عالمان، اندیشمندان، مبتکران و قهرمانان فکری و فرهنگی آن، دارای ارزش و منزلتی بی بدلیل باشند.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) رباط کریم با تاکید بر این که روحانیون می توانند نقش موثری در تحقق شعار امسال ایفا کنند، تصریح کرد: طلاب و روحانیون با تبیین مفهوم همدلی و همزبانی بین ملت و دولت در تریبون های مختلف و با معرفی الگوهای عملی همدلی، می توانند کمک شایانی به تحقق این شعار داشته باشند. چرا که موفقیت و سربلندی در همه عرصهها با همدلی و همزبانی محقق میشود.
حجت الاسلام کریمی ترکانی با بیان این که همدلی و همزبانی در سایه نقد منصفانه محقق می شود، ادامه داد: نقد و انتقاد به معناي «ارزيابي منصفانه» است. چنانکه امام صادق(ع) در این رابطه می فرمایند « احب إخوانی الی من اهدی عیوبی الی/دوست داشتنی ترین برادرم کسی است که عیبهایم را به من هدیه کند(بحارالانوار، ج74، ص 282).
وی با تاکید براین که نقد منصفانه باید به دور ازحب و بغض باشد، افزود: مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه در مورد کرسیهای نظریهپردازی می فرمایند«نباید از "آزادی" ترسید و از"مناظره" گریخت و "نقد و انتقاد" را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی، تبدیل کرد. چنانچه نباید به جای مناظره، به "جدال"، گرفتار آمد و به جای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیت گریزی لغزید. آن روز که سهم "آزادی"، سهم "اخلاق" و سهم "منطق"، همه یکجا و در کنار یکدیگر اداء شود، آغاز روند خلاقیت علمی و تفکر بالنده دینی در این جامعه است«.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) رباط کریم تصریح کرد: براساس رهنمود رهبر معظم انقلاب، برپایی کرسیهای آزادی اندیشی به معنای خرده گرفتن و تمسخر دیگران به بهانه نقد طرف مقابل به هیچ وجه قابل قبول نیست.
حجت الاسلام کریمی ترکمان با بیان این که یکی از مهمترین قیود آزادی، اخلاق مداری است، گفت: اخلاق حاکم بر آزادی است و آزادی در صورتی عاقلانه و ثمربخش است که در چار چوب اخلاق باشد. گفتگوهای آزاد علمی یکی از نشانه ها و علائم برجسته رشد و پویای علمی یک جامعه است.
وی در پایان تاکید کرد: مردم و مسئولان باید استعداد پذیرش نقد سازنده را در خود ایجاد کرده و تحمل نقد منصفانه را داشته باشند.
انتهای پیام