به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری، شامگاه سه شنبه در دیدار دانشگاهیان و تشکل های دانشجویی استان آذربایجان شرقی، با بیان اینکه ساعات پایانی ماه مبارک رمضان در حال اتمام است، گفت: در این آخرین لحظات باقی مانده از ضیافت الهی باید توجه داشت که اگر تا کنون موجبات مغفرت و توفیقات الهی را فراهم نکرده ایم از این لحظات نهایت استفاده را ببریم، چرا که ماه رمضان ماه مبارزه با هوی نفس، شستشو از گناهان و ماه خالص شدن است و مبادا از فرصت های تربیتی این ماه غافل شویم.
وی تاکید کرد: قداستی که در این ماه مبارک با روزه داری و در گرمای سوزناک تابستان به دست آمده را باید بعد از ماه مبارک رمضان نیز حفظ کرد و سعی کرد تا تقوا تبدیل به ملکه نفسانی شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در ادامه در خصوص توافق هسته ای، گفت: امیدوارم این توافق، برای ملت ایران اسباب عزت بوده و فکت شیت های آمریکایی صحت نداشته باشد و نگرانی های مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران در آن رعایت شده و مسئله ی خاصی پیش نیاید. البته مراحل بعدی توافق باید طی شده و در قضاوت، نباید عجله کرد.
وی همچنین ضمن تجلیل از شهدای هسته ای کشور، ابراز داشت: هر چند که تایید این توافق در مجلس شورای اسلامی و کنگره آمریکا باید انجام شود، اما همین تلاشی هم که در این مذاکرات صورت گرفته شد، ناشی از مجاهدت های شهدای هسته ای بود و اجرشان محفوظ است.
آیت الله مجتهد شبستری با تاکید بر تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص مسئله فرهنگ در دانشگاه ها، گفت: توجه به برنامه های فرهنگی و اخلاقی در راس مطالبات دانشجویان عزیز است و باید مورد توجه اکید مسئولین قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مقالات علمی در دانشگاه ها باید به لحاظ کیفی و محتوایی ارتقاء یابد تا در حد تدریس و ارائه باشد. چرا که طبق احادیث، علم غیر نافع، مفید و خوب نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگرچه دانشگاه های ما به لحاظ علمی در رده های بالای علمی قرار داشته و پیشرفت هایی داشته ایم، اما آنچه مورد انتظار است بیش از اینهاست و باید بیش از پیش فعالیت علمی کرده و شاهد پیشرفت روز افزون دانشگاه ها باشیم.
وی افزود: حضرت امام سجاد(ع) از علم لاینفع به خدا پناه می برد، لذا با تأسی از این حدیث شریف، سعی کنیم در همه ی رشته ها، علوم مفیدی را ارائه کنیم.
امام جمعه تبریز افزود: پیشرفت علم باید برای خواص و عوام جامعه ملموس باشد. اگر دو روز ما مساوی باشد، مغموم هستیم، لذا سال به سال باید شاهد پیشرفت علمی باشیم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به تزکیه و اسلامی شدن دانشگاه ها، گفت: متاسفانه آن طور که امام راحل(ره) در خصوص اسلامی شدن از دانشگاه ها انتظار داشتند، محقق نگردید.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: چه معنی دارد که عده ای به بهانه جذابیت در دانشگاه ها به دنبال برگزاری کنسرت ها و اردوهای مختلط باشند و به زعم خود این کار را خدمت پندارند؟! این قبیل مسائل برای متدینین و دوستداران علم و پیشرفت درد آور است، چرا که دانشگاه محل علم و فعالیت های علمی همراه با پیشرفت است. به تعبیر رهبری معظم، جذابیت باید از راه های نو مثل شعر، تئاتر، کاریکاتور و ... بستر سازی شود.
وی با تاکید بر اهمیت و دقت در گزینش اساتید دانشگاه ها، گفت: تکثر تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه ها مهم نیست بلکه باید بر تزکیه آنها توجه داشت چرا که اساتید ناباب و ناسازگار با موازین اسلامی و انقلاب خطرناک هستند و به جای تربیت، گمراهی به بار می آورند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اهمیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها، افزود: جلسات آزاد اندیشی خواسته مکرر ما بوده است تا جوانان از خلأ فکری رها شوند و البته در این جلسات باید از شخصیت های علمی وزین استفاده شود. همچنین این جلسات و دیدار های تشکل های دانشجویی باید ادامه یابد.
وی با انتقاد از وضعیت نامناسب دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه فرهنگی، گفت: نباید برداشت نادرستی از آزاد بودن این دانشگاه داشت، چرا که لفظ آزاد به معنی آزادی از ارزش های اسلامی و فرهنگی نبوده و به معنی غیر دولتی بودن آن است و نباید سوء تعبیر شود.
نظر شما