جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله حسینی بوشهری

مدیر حوزه های علمیه گفت: مجالس عروسی بسیاری از کشورهای اسلامی با قرآن عجین است؛ ولی متاسفانه در مجالس عروسی هایی که در کشور برگزار می شود، بعضا شاهد برخی مسایل دیگر هستیم.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»،  آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، امشب در مراسم اختتامیه سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن استان قم، در مجتمع فرهنگی امام زاده سیدعلی(ع) گفت: قرآن، یک گلایه سختی را از زبان پیامبر(ص) بیان می کند که نشان دهنده مهر و امضای قرآن بر این گلایه است.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) فرمودند،این امت من، قرآن را مهجور کردند؛ یعنی یا سراغ قرآن نمی روند و یا اگر آن را نیز می خوانند به خوبی به آن عمل نمی کنند.

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در طول حیات و پس از رحلتشان، نسبت به قرآن و عترت نیز تاکیدات فراوانی داشتند و فرمودند، اجازه ندهید که قرآن وعترت از هم جدا شوند.

مدیر حوزه های علمیه گفت: پیامبر اکرم(ص) همیشه بر ثقل اکبر و عترت تاکید دارند و به عنوان یک دستورالعمل این دو نعمت و امانت را ارایه کردند که اسلام و دین از بین نرود؛ پیامبر اکرم(ص) فرمودند، در جایی که دچار شبهه می شوید و مسایل برای شما شبهه ناک است، به قرآن پناه ببرید.

آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: بر اساس یک بررسی اجمالی پیامبر اکرم(ص) 9 وظیفه را نسبت به قرآن برای ما بیان کرده اند ؛اولین وظیفه این است که هر مسلمانی باید در خانه خود، قرآن داشته باشد.

معاون جامعه مدرسین افزود: امام باقر(ع) فرمودند؛ ما خوش می داریم که در خانه شما، قرآن وجود داشته باشد و خداوند متعال به برکت این قرآن از خانه شما، دفع شر شیطان کند.

بی احترامی به قرآن بی احترامی به خداست

وی خاطرنشان کرد: دومین سفارش آن است که قرآن را احترام کنیم؛ قرآن یک کتاب معمولی نیست و باید آن را در منازل خود تجلیل کنیم؛ بی احترامی به قرآن بی احترامی به خداست.

مدیر حوزه های علمیه گفت: وظیفه سوم این است که کسانی که حتی سواد خواندن قرآن را ندارند باید قرآن را بازکنند و به صفحات آن نگاه کنند؛ افراد بی سواد با باز کردن قرآن نیز عبادت می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: وظیفه چهارم که در روایات ما نیز آمده است، تشویق به شنیدن قرآن است؛ یعنی در جایی که قرآن خوانده می شود، باید دقت کرده و آیات را گوش دهیم؛ امام صادق(ع) فرمودند، اگر کسی حرفی از کتاب قرآن را بشنود وحتی اگر آن را نخواند، خداوند متعال به او پاداش می دهد و گناهی از او برداشته و درجه ای بر درجات او اضافه می کند.

خانواده ها نسبت به آموزش قرآن اقدام کنند

وی افزود: وظیفه پنجم این است که مسلمانان باید قرآن را فرابگیرند و نمی توان نسبت به فراگیری آن بی تفاوت بود؛ در گذشته در مکتب خانه ها اول قرآن آموزش داده می شد و امروز نیز باید خانواده ها نسبت به این امر اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه ششم، قرائت قرآن است؛ پیامبر اکرم(ص) فرمودند،قرائت قرآن، کفاره گناهان است؛ امام باقر(ع) در وصف شیعیان بیان می کنند که شیعیان امام علی(ع) این است که قرآن را زیاد می خوانند؛ آیت الله العظمی گلپایگانی مقید بودند که هر قرآنی که به ایشان هدیه می دادند، تا این قرآن را یک دور ختم نکنند قرآن را کنار نمی گذاشتند.

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: وظیفه هفتم، حفظ آیات الهی است؛ حفظ قرآن بسیار مهم است؛  کشور سودان، قرائت خانه های بسیار دارد و افراد بالای دیپلم عموما حافظ قرآن هستند و دیگران مقداری از قرآن را حفظ می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: وظیفه هشتم، تدبر در قرآن است که در این زمینه تاکیدات بسیاری شده است و امیدواریم که جامعه ما به این مساله توجه کند.

وی افزود: مساله بعد نیز تعلیم قرآن است که بر همه لازم است که هم قرآن را فرابگیرند و به دیگران نیز آموزش دهند.

مقام معظم رهبری نیز امروز پرچمدار مباحث قرآنی است

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم در اینجا آن است که از چه راهی برای توسعه فعالیت های قرآنی استفاده کنیم؛ البته پس از پیروزی انقلاب، مباحث قرآنی رونق بسیاری پیدا کرده است و مقام معظم رهبری نیز امروز پرچمدار مباحث قرآنی است؛ ایشان در ماه رمضان، چندین ساعت به مباحث قرآنی می پردازند.

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: مجالس عروسی بسیاری از کشورهای اسلامی با قرآن عجین است؛ در مالزی بین خانواده عروس و داماد، قرآن داده می شود و پس از قرآن، این دو قرآن و به عروس و داماد هدیه می شود، ولی متاسفانه شاهد هستیم که در مجالس عروسی هایی که در کشور برگزار می شود، بعضا شاهد برخی مسایل دیگر هستیم.

انتقاد از تعطیلی مساجد بعد از اقامه نماز

آیت الله حسینی بوشهری بیان کرد: مساجد و حسینیه های ما باید مرکز نشر معارف قرآن باشد؛ مساجد تنها در هنگام نماز باز است و مابقی تعطیل است؛ در چین، مساجد این مناطق مسلمان نشین همیشه باز است و امام جماعت، خود را وقف مسجد می کند و مردم را در طول روز و تا ساعاتی پس از نماز مغرب و عشا راهنمایی می کند.

مباحث قرآنی از مساجد سرچشمه و توسعه یابد

وی افزود: اگر بخواهیم فرهنگ قرآن در جامعه ما راه پیدا کند باید مباحث قرآنی از مساجد سرچشمه و توسعه یابد؛ باید در مساجد کارهای فرهنگی و قرآنی را سامان داد.

باید قهرمانان قرآنی را ارج نهیم

وی خاطرنشان کرد: باید در شهرها، غیر از کانون مساجد و... خانواده های قرآنی تشکیل دهیم و آنها را الگوی دیگران کنیم؛ در این زمینه باید قهرمانان قرآنی را ارج نهیم وبرای قهرمانان قرآنی که در مسابقات بین المللی حائز رتبه می شوند، برنامه داشته باشیم و باید در فرودگاه استقبال باشکوهی از آنها داشته باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha