به گزارش خبرگزاری «حوزه»، از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، امروز در همایش امر به معروف و نهی از منکر، در قزوین با بیان این که باید علت آن که چرا تاکنون نتایج مطلوب در برنامه های انجام شده در حوزه امر به معروف و نهی از منکر حاصل نشده را پیدا کنیم، گفت: شاید یکی از علل این است که برنامه ها بیشتر کلیشه ای و گزارش محور شده و این موضوع نتیجه مطلوبی را در پی نداشته است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: رویکرد برخی به امر به معروف و نهی از منکر به گونه ای است که رمق امر به معروف را می گیرد و چیزی از آن باقی نمی گذارد. آن ها اعتقاد دارند که این کار با ملایمت و با ملاطفت انجام شود، به گونه ای که این رویکرد کم کم به التماس منتهی می شود.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: اگر بخواهیم یک مقوله دینی را به کسی القاء کنیم، یک مرحله آن آموزش است و بعد از آموزش، اگر از او تخلف دیدیم باید تذکر دهیم و سپس او را موعظه و در نهایت نصیحت کنیم.
وی ادامه داد: اگر همه این مراحل را در مسیر امر به معروف و نهی از منکر طی کردیم و دیدیم شخص همچنان در مسیر اشتباه خود قرار دارد، دیگر جای التماس و خواهش نیست و اگر قرار بر التماس بود خداوند نمی فرمود: «امر کن به معروف و نهی کن از منکر» و این در ادبیات فارسی به معنای دستور است.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قزوین خاطرنشان کرد: اگر امر از جایگاه خودش صورت نگیرد، نمی تواند تأثیرگذار باشد و ضروری است آمر به معروف از منظر معرفتی به جایگاه والایی رسیده باشد تا وقتی امر می کند، امر او اثرگذار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با بیان این که آمر به معروف باید خودش یک قدم جلوتر باشد، اظهار کرد: آمر به معروف باید راهی را پیموده باشد، اعتلا یافته باشد و در نهایت دیگران را با خود همراه کند.
وی به آیه 101 سوره آل عمران اشاره و تصریح کرد: خداوند وقتی می خواهد یک جامعه دینی که نیازمند امر به معروف و نهی از منکر است را درست کند از این جا شروع می کند و می فرماید که اگر هر کسی با خدا ارتباط پیدا کند، راه خود و صراط مستقیم را یافته است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین در ادامه با اشاره به آیه 103 سوره آل عمران گفت: خداوند در این آیه می فرماید شما که بشه صورت فردی با خدا ارتباط برقرار کردید، حال باید به سمت الهی شدن جامعه حرکت کنید و این مهم نیازمند ملزومات و آموزش هایی است.
امام جمعه قزوین با بیان این که خداوند در آیه 102 شرایط ورود انسان به جمع را بیان فرموده، خاطرنشان کرد: تسلیم و تقوا از نگاه قرآن عناصری هستند که انسان برای ورود به جامعه به آن ها نیازمند است و احیای این دو در انسان، موجب احیای امر به معروف و نهی از منکر خواهد شد.
وی بیان کرد: اگر تقوا و تسلیم با شناخت و معرفت در انسان نفوذ کند و جزء باورهای جامعه ای شود، محور آن خدا می شود. چنین جامعه ای از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید اجازه داد ذره ای خلل در آن ایجاد شود.