به گزارش خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام علی نعمت الهی، در نشستی با حضور رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین اظهار کرد: مقوله مسجد ظرفیت فوق العاده ای در فرهنگ دینی ما محسوب می شود و هنوز از این ظرفیت به صورت کامل استفاده نشده است.
وی به اهمیت مساجد در غنی کردن فرهنگ دینی اشاره و تصریح کرد: مساجد به شکل سنتی هم کارکردهای فراوانی داشتند و در غنی کردن و حفظ فرهنگ دینی ما بسیار مؤثر بودند.
این مسئولفرهنگی ادامه داد: پایگاه های فرهنگی و مذهبی ظرفیت بسیار خوبی برای پیشبرد برنامه های فرهنگی در مساجد دارند و باید از ظرفیت های آن ها بیشتر استفاده شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین با بیان این که دو رویکرد سخت افزاری و نرم افزاری به مساجد وجود دارد، افزود: در حوزه سخت افزاری نیازمند تشکیل شورای نظارت بر ساخت مساجد، با حضور دستگاه های متولی هستیم.
وی تشریح کرد: در حال حاضر به ازای هر نفر در کشور 10 متر مربع فضای مسجد وجود دارد، اما به دلیل عدم توجه به آمایش سرزمینی و تراکم جمعیتی در برخی از مناطق نیازمند احداث مسجد هستیم و کمبود فضای مسجد به خوبی احساس می شود.
حجت الاسلام نعمت الهی اذعان داشت: یکی از کارکردهای شورای نظارت بر ساخت مسجد، توجه به بحث آمایش سرزمینی و تراکم جمعیتی در ساخت مساجد است، تا با توجه به آن منابع مالی و کمک های خیرین به سمت درستی هدایت شوند و از تعدد احداث مساجد در یک منطقه جلوگیری شود.
این مسئول فرهنگی با تأکید بر این که باید برای مساجد تعریف مشخص و روشنی داشته باشیم، افزود: مساجد باید به مسجد محله، مسجد جامع و مسجد جمعه تقسیم بندی شوند و نیاز نیست همه مساجد دارای مهندسی یک شکل با زیربنای وسیع باشند و اگر این موضوع رعایت شود بسیاری از مشکلات کمبود فضا برطرف می شود.
وی اظهار کرد: اگر ساخت مساجد و اعطای مجوز با نظر شورای نظارت بر ساخت مساجد صورت گیرد، بسیاری از مشکلات برطرف می شود و با مهندسی تعریف شده ای مساجد احداث می شوند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین همچنین فعال کردن "مسجد نت ها" را برای ایجاد فضایی جذاب برای جوانان و همچنین استفاده صحیح از فضای مجازی را ضروری دانست و گفت: شبکه سازی و اتصال مساجد و همچنین فعال کردن "مسجد نت ها" در جذب جوانان بسیار مؤثر خواهد بود.
حجت الاسلام نعمت الهی با تأکید بر این که مساجد باید امام جماعت محور باشند، افزود: مساجد باید امام جماعت محور باشند، البته این مهم نیازمند فراهم شدن زمینه هایی است که برخورداری امامان جماعت از دانش روز از جمله آنهاست.
وی تأکید کرد: مساجد نیازمند تشکیلات مستقل است و اگر کارها به خوبی تفکیک نشود و دستگاه های متولی از وظیفه خود در حوزه مسجد به درستی آگاه نباشند کارها به خوبی پیش نمی رود.
حجت الاسلام عباس اوتارخانی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد قزوین نیز در این نشست نوسازی مساجد را امری ضروری و یکی از طرح های مهم این مرکز معرفی کرد و گفت: حضور جوانان باعث نشاط و شادابی مساجد می شود و مساجد موفق استان همواره از جوانان بهره مند هستند.
وی تصریح کرد: ضروری است مساجد با محوریت و مدیریت روحانیون اداره شوند و هیئت امنا بازوان اجرایی مسجد باشند و این ترکیب اجرای طرح ها و برنامه ریزی ها را با سرعت بیشتری پیش می برد.
این مسئول فرهنگی، طرح شبکه سازی مساجد را ضروری دانست و گفت: شبکه سازی مساجد باعث می شود امکانات مساجد به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.
حجت الاسلام اوتارخانی، اجرای گفتمان دینی، تقویت فعالیت های فرهنگی، برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه و مسابقات قرآنی را از طرح هایی نام برد که مرکز رسیدگی به امور مساجد استان و اداره کل تبلیغات اسلامی می توانند در آن زمینه ها با هم همکاری کنند.
نظر شما