به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام محمد مهدی معماریان در نشست تخصصی «طلایه داران نقد وهابیت»، به تشریح ریشه های تاریخی اندیشه وهابیت پرداخت و گفت: این جریان نهایتا سابقه 200ساله دارد و اعتقاد و اتکاء به دین ندارد.
معاون امور نمایندگی های بنیاد فرهنگی امامت ادامه داد: جریان اندیشه وهابی به لحاظ فکری و اعتقادی، برگرفته از ابن تیمیه و بازگشت به خلفای بنی امیه است.
وی افزود: تفکر ابن تیمیه، برگرفته از رفتار معاویه بود که از ساده لوحی مردم بهره ببرد و نمونه بارز آن جنگ خوارج بود.
معاون امور نمایندگی های بنیاد فرهنگی امامت با بیان این که با جریان جدیدی از لحاظ تئوری طرف نیستیم، ابراز داشت: برای پاسخ به شبهات وهابیت، به طرف نقد کتاب محمد بن عبد الوهاب نمی رویم، چون معتقدیم حرف جدیدی ندارد.
وی اظهار داشت: وهابیت به دنبال اسلام هراسی، بد نام کردن اسلام ناب و دین پیامبر خاتم(ص) و همچنین دشمنی با اسلام است و حتی این شعار خود معاویه بود.
معاون امور نمایندگی های بنیاد فرهنگی امامت افزود: این رفتارهایی که از سوی طرفداران و رهبران و متفکران وهابیت می بینیم دقیقا همان رفتار و اعمال بنی امیه است.
حجت الاسلام معماریان به نمونه رفتار معاویه اشاره کرد و گفت: معاویه در خطبه نماز جمعه به لعن صحابه پیامبر اکرم(ص) و تخریب شخصیت ایشان اقدام میکرد، همین رویه را گروه های سلفی پیش گرفته اند.
معاون امور نمایندگی های بنیاد فرهنگی امامت بیان داشت: بازگشت به حکومت بنی امیه شعاری است که متفکرین وهابیت در سر می پرورانند و این گروهها می خواهند این اعمال را زنده کنند و حیات دوباره ببخشند.
وی عنوان کرد: این دسته با استدلال خاص خود ادعا می کردند که عبد الملک مروان بالاتر از پیامبر(ص) است و از این طریق با استفاده از جهالت مردم بر جامعه حکومت می کردند.
حجت الاسلام معماریان به شرح گروه خواج اشاره کرد و افزود: شاخصه مهم این گروه ،سادگی در عین تعمق در دین بود و هرفردی که از گروه آنها نبود تکفیر می کردند و او را می کشتند و همین جریان، حکم حکمیت به حضرت علی(ع) تحمیل کرده و بعد حکم تکفیر ایشان را دادند و سپس امام(ع) را به شهادت رساندند.
معاون امور نمایندگی های بنیاد فرهنگی امامت گفت: این دسته جمود بر ظواهر داشتند و وهابیت هم همین رویه را در پیش گرفته است.
حجت الاسلام معماریان به راهکارهای برون رفت از این اعتقادات و جمود فکری و جریان هم اشاره کرد و مهمترین راه برون رفت را تدبر در قرآن و سنت اهل بیت(ع) و وحدت مسلمین بر شمرد.
انتهای پیام:40/313