دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
داعش

حوزه/ این روزها تعداد افرادی که از داعش نا امید شده و جدا می شوند رو به افزایش است؛ اینها افرادی هستندکه جنایت های داعش را دیده اند و قصد جدا شدن از داعش را دارند، اما از سوی دیگر اتباع اروپایی داعش با موانع قانونی و قضایی بازگشت به کشورهای خود در اروپا روبرو هستند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، مرکز رصد فعالیت داعش در تازه ترین گزارش خود درباره نیروهای ملحق شده به داعش نوشت:

افراد جدا شده از داعش نیاز به کمک دارند

این روزها تعداد افرادی که از داعش نا امید شده و جدا می شوند رو به افزایش است؛ اینها افرادی هستندکه جنایت های داعش را دیده اند و قصد جدا شدن از داعش را دارند، اما از سوی دیگر اتباع اروپایی داعش با موانع قانونی و قضایی بازگشت به کشورهای خود در اروپا روبرو هستند.

در این گزارش آمده در حالی که مسئولان اروپایی از پیوستن شهروندان خود به داعش حتی در زمینه فکری نگران هستند این مسئولان از سوی دیگر نگران این هستند که زندانیانی که به جرم گرایش به داعش زندانی شده اند در زندان نیز به جذب نیرو برای داعش بپردازند و این در حالی است که مسئولان اروپایی اعتراف می کنند که اطلاعاتی کافی درباره علل و عوامل اقتصاد، اجتماعی، فرهنگی و دینی گرایش شهروندان خود به داعش در اختیار ندارند.

مرکز رصد داعش ادامه داد: کشورهای اروپایی به تازگی به این نتیجه رسیده اند که افراد جدا شده از داعش الزاما تروریست و قاتل نیستند، بلکه آنها قربانیان داعش هستند که نیاز به کمک دارند به ویژه با توجه به اینکه اکثر این افراد کم سن و سال و نوجوان هستند و از این رو این افراد نیازمند بازپروری و بازگشت به جامعه خود هستند.

مرکزی برای گفتگو با جوانان تشکیل شود

الازهر افزود: به نظر ما باید سخنان و اظهارات کسانی که از داعش جدا شده اند در رسانه ها منتشر شود تا جوانان دیگری گرفتار دام داعش نشوند و از سوی دیگر کمیته ای متشکل از علمای الازهر و مؤسسات اسلامی دیگر تشکیل شود تا مسئول گفتگو با جوانان باشند و خطرات و انحرافات عقیدتی داعش را برای جوانان روشن کنند و فکر نسل جوان را در این رابطه اصلاح کنند و کشورهای مختلف جهان نیز از طریق مؤسسات دینی معتدل خود برای بیمه کردن جوانان از پیوستن به داعش همکاری کنند و مراکزی پزشکی و روانی برای کمک به افراد جدا شده از داعش تاسیس کنند.

جوانان زیادی از اروپا و آمریکا به داعش ملحق شده اند

در گزارش مرکز رصد داعش آمده: پیوستن به داعش ویژه جوانان مسلمان مشرق و کشورهای عربی و اسلامی نیست، بلکه تعداد زیادی از جوانان اروپا و آمریکا نیز به داعش پیوسته اند تا در کنار آنها بجنگند یا اینکه به آنها خدمات مهندسی، فنی، رسانه ای و لوجستیکی ارائه می کنند.

این مرکز درباره افراد ملحق شده به داعش نیز گفته بنا بر گزارش های دسامبر 2015 از مرکز سوفان گروپ (TSG)آمریکا تعداد افرادی که برای پیوستن به داعش به سوریه و عراق سفر کرده اند حدود 27000 تا 31000 نفر است که این افراد از 86 کشور جهان هستند.

اهمیت این گزارش از آن جهت است که با وجود تلاش های بین المللی برای محدود ساختن داعش و متوقف ساختن سفر افراد مسلح به سوریه، باز هم شمار نیروهای ملحق شده به داعش در فاصله یک و نیم سال حدود سه برابر شده به گونه ای که تعداد آنها در ژانویه 2014 حدود 12000 نیرو از 81 کشور بوده و این نشان دهنده ناموفق بودن تلاش های بین المللی برای محدود ساختن داعش می باشد.

اما در این میان اروپای غربی رتبه سوم را از لحاظ نیروهای ملحق شده به داعش دارد و در پایان سال 2015 حدود 5000 نفر از این منطقه به داعش ملحق شده اند در حالی که خاور میانه و کشورهای مغرب عربی از این نظر رتبه اول و دوم را دارند.

بیشتر عناصر عرب داعش از تونس و عربستان هستند

از سوی دیگر در میان تمام کشورهای جهان، تونس در راس کشورهایی است که شهرندان آن به داعش ملحق شده اند به گونه ای که 6000 نیرو از تونس به داعش ملحق شده اند و پس از آن عربستان رتبه دوم را با 2500 نفر به خود اختصاص داده و پس از آن هم روسیه(2400) ترکیه(2100) و اردن(2000) قرار دارند و در میان کشورهای اروپایی نیز فرانسه با 1700 نفر در صدر است و پس از آن انگلستان با 760 نفر قرار دارد.

این مرکز وابسته به الازهر ادامه داد: ترکیه همچون گذرگاهی برای رسیدن مهاجران اروپایی به داعش است البته به جز جوانان اسپانیایی که بیشتر از طریق جبل الطارق و شمال آفریقا خود را به داعش می رسانند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha