به گزارش خبرگزاری «حوزه» از ساری، نعمت زاده، استاد حوزه مازندران در این نشست، مسئله محور بودن عنوان تحقیق را یکی از نکته های بسیار مهم در امر پژوهش دانست و گفت: ریز شدن در عنوان، عمیق بودن و کم سطح نبودن متن از جمله ویژگی های تحقیق مسئله محور می باشد.
وی با اشاره به واکاوی مفهوم مسئله محوری، تصریح کرد: این روش، با روبرو شدن محقق با یک معضل جامعه آغاز و با هدف حل این مشکل در جامعه انجام می گیرد.
این استاد حوزه، تحقیق موضوع محور را برگرفته از دغدغه جامع گرایی و کامل بیان کردن مطالب مربوط به موضوع دانسته و تاکید کرد: طلاب توجه نمایند که نباید موضوع تحقیق به گونه ای باشد که بتوان از هر مطلبی در مورد آن بحث کرد.
وی، چگونگی مطرح کردن سوالات تحقیق و نوع چینش ساختار تحقیق را دو عامل تشخیص در موضوع یا مسئله محور بودن تحقیق بیان کرد و افزود: تشخیص مسئله و حل مسئله دو مرحله مهم در فرآیند تحقیق مساله محور است.
نعمت زاده در پایان خاطر نشان کرد: تمایز بین مساله و پرسش از جمله مواردی است که باید محققین حوزه به آن توجه داشته باشند؛ چرا که مساله مربوط به جایی است که جوابش از قبل داده شده و پرسش برخواسته از نوعی ابهام می باشد که به مقام یادگیری بر می گردد.