به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» کتاب یادشده در سه فصل سامان یافته که عبارتند از:
* فصل اول، با عنوان کلیات، به تعریف و مفهوم تحول و مبانی تکوینی و تشریعی آن پرداخته و مدیریت تحول را در دو مفهوم ساده و راهبردی، تبیین کرده ؛ آن گاه به سنخ شناسی تحول و تفاوت آن با انقلاب روی آورده است و پس از بیان فرایند هشتگانه تحول و فرایند شش گانه انقلاب، وجوه تمایز و تشابه این دو را آشکار کرده است. سپس به ابعاد و گستره تحول و قرائت های دوگانه از آن پرداخته و در ادامه با توضیح مبحث بسیار با اهمیت قلمرو دانش های دینی، نسبت آنها را با تحول به قلم آورده و در پایان فصل، بر ضرورت و اهمیت تحول تأکید کرده است.
* فصل دوم نیز با ارائه تعریف و مفهوم مدیریت تحول سیاسی، مبانی آن را تبیین کرده و ضمن توضیح مهم ترین ابعاد و گستره مدیریت تحول سیاسی، آن را تشریح کرده، آن گاه اهداف و مقاصد مدیریت تحول سیاسی و اهمیت و ضرورت آن آشکار نموده است.
* فصل سوم، به تبیین سازوکارهای تحقق مدیریت تحول سیاسی اختصاص دارد. در این فصل، ضمن بیان پیش نیازهای نگارش نقشه جامع مدیریت تحول سیاسی در حوزه علمیه، به بررسی و وضعیت کنونی حوزه، اهتمام ورزیده شده است؛ آن گاه بحث مهم جریان شناسی روحانیت از ابعاد مختلف، مورد توجه قرار گرفته است. پس از آن، تبیین مباحث مدیریت استراتژیک درباره حوزه علمیه و روحانیت وجهه همت قرار گرفته و به مقولاتی چون: تعیین مأموریت و چشم انداز مدیریت تحول سیاسی، تجزیه و تحلیل محیطی و تجزیه و تحلیل عوامل داخلی حوزه علمیه پرداخته شده است.
سپس به شیوه تعیین اهداف و انتخاب استراتژی، امعان نظر شده و در ادامه مهم ترین الگوی مدیریت تحول سیاسی و ویژگی های آن ذکر گردیده و در پایان بهترین الگو برای آن مهم معرفی شده است.
موضوع تحول در حوزه علمیه از دغدغه های بزرگان و مراجع تقلید حوزه در سده اخیر بوده و در سال های گذشته توسط حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیگیری جدی شده ، این کتاب درصدد است این تحول را از دو منظر مدیریتی و سیاسی بررسی کند.
این کتاب به قلم سیدموسی میرمدرس با شمارگان 300 نسخه،172 صفحه و قیمت 12000 تومان منتشر شده است.