به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، در جلسه ای با حضور مسئول بعثه مقام معظم رهبري در عراق تفاهم نامه همکاری میان مركز مطالعات و پژوهشهاي علمي كربلا و پژوهشكده حج و زيارت کشورمان امضاء شد.
در ابتداي اين جلسه مسئول بعثه مقام معظم رهبري در عراق با ابراز خرسندي از توسعه فعاليتهاي علمي و فرهنگي دو كشور گفت: وجه اشتراك بعثه و مركز مطالعات کربلا اين است كه هر دو كار علمي و فرهنگي ميكنند و اين تفاهم نامه سرآغاز خوبي براي ادامه همكاريهاست.
حجت الاسلام والمسلمين نجفي روحاني با اشاره به فعاليتهاي پژوهشكده حج و زيارت در ايران اظهار داشت: اين پژوهشكده فعاليتهاي چشم گير و نوآوريهاي بسيار خوبي داشته و بدون شك تعامل اين دو مركز علمي سبب نوآوريهاي بيشتر و تعامل علمي و فرهنگي دو ملت ايران و عراق خواهد بود.
* انتشار 800 عنوان کتاب در زمینه زیارت و اماکن مقدس
حجتالاسلام عليزاده موسوي رييس پژوهشكده حج و زيارت نيز ضمن معرفي اجمالي اين پژوهشكده خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود 800 عنوان كتاب در قالب تأليف و ترجمه به زبانهاي فارسي، عربي انگليسي، اردو و تركي انتشار یافته و 3 نشريه تخصصي به صورت فصلنامه در حوزه حج و زيارت منتشر ميشود؛ همچنين دانشنامه حج و حرمين شريفين تاكنون در 5 جلد و موسوعه «رد شبهات وهابيت» به چاپ رسيده است.
رييس پژوهشكده حج و زيارت همچنين به تشرف سالانه 2 و نيم ميليون زائر ايراني به عتبات عاليات و مشابه همين ميزان زائر عراقي به ايران اشاره و تصريح كرد: با توجه به اين ميزان زائر اگر تعاملات علمي و پژوهشي بين دو مجموعه ايجاد شود ميتواند زمينه را براي شناسايي بهتر ابعاد حوزه زيارت و معرفي اماكن مقدسه ايجاد كند.
حجتالاسلام عليزاده موسوي يكي از وظايف اصلي دو مركز علمي را ايجاد تعامل و ارتباط بين محققين ايران و عراق عنوان كرد و گفت: پژوهشگران عراقي به خاطر نزديكي به عتبات نسبت به مسائل آشناتر هستند و در ايران نيز منابع علمي، كتابخانههاي تخصصي و تجارب خوبي نسبت به تهيه موسوعههاي مرتبط با زيارت و اماكن مذهبي وجود دارد.
* خدمات بهتري به زائران ميليوني دو كشور ارائه دهيم
همچنين عبدالامير القريشي مدير «مركز مطالعات و پژوهشهاي كربلا» وابسته به عتبه مقدسه حسيني ضمن معرفي فعاليتهاي اين مركز و پژوهشها و مطالعاتي كه در زمينههاي مختلف صورت گرفته است علاقهمندي خود را براي بهرهمندي از تجربيات، پژوهشها و تحقيقات پژوهشكده حج و زيارت ايران اعلام كرد.
وي گفت: بايد خدمات بهتري به زائران ميليوني دو كشور ارائه دهيم و اين تفاهم نامه، فرصت خوبي براي ارتقاء كيفي و معرفت زائران است.
انتهای پیام/
20/313