پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ |۲۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 28, 2024
احمدرضا درویش

نشست تخصصی سینمایی با موضوعیت امام خمینی(ره) امروز چهارم خرداد، در سالن همایش های نگارستان امام خمینی(ره) اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در این مراسم احمدرضا درویش فیلمساز ارزشی کشورمان درباره خوش یمن بودن جشنواره "روح الله" گفت: برگزاری جشنواره "روح الله" و این گردهم‌آیی را به بهانه بزرگداشت مقام امام خمینی(ره) تبریک می گویم. وقتی مرا خبر کردند و این شانس را برای بودن در اینجا به من دادند، با خودم فکر کردم نسبتم با این مراسم چیست و چگونه باید رفتار کرده و عکس العمل نشان دهم و این ابهام همچنان در ذهنم وجود دارد.

وی گفت: احساس کوچکی مقام، مقابل عظمت معنایی این جشنواره می کنم. برگزاری این جشنواره باعث می شود امثال من، چند روزی به ابعاد شخصیت امام(ره) به عنوان اسطوره مهم و مؤثر در دوران معاصر فکر کنند. کار ما سخن گفتن با تصویر است.

درویش در ادامه خاطره ای از کوددکی خود تعریف کرد و گفت: پدرم یک مغازه آرایشگاه کوچک در محله سیروس تهران داشت. هنگامی که کلاس دوم دبستان و در مغازه پدرم بودم، دیدم کتابی به همراه یک عکس از پشت یک ساعت قدیمی بزرگ افتاد، چند لحظه کتاب را ورق زدم، دیدم  آن عکس مربوط به حضرت امام (ره) است و هیچ وقت این تصویر از ذهنم پاک نمی شود، پدرم گفت؛ این کتاب یک رساله است و با امام (ره) از آن زمان آشنا شدم.

این فیلمساز درباره رسالت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) گفت: یکی از وظایف موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره)، ثبت آثار مستقیم و غیرمستقیم در حوزه شخصیت ایشان است، اما مشکل اینجاست چندان جامعه آرشیوسازی نیستیم و نمی توانیم به منابع گذشته دست پیدا کنیم، دنیای دیجیتال در حال حاضر کار را آسان کرده و این حوزه نیز دچار تحول شده و حتما در مؤسسه به آن توجه می شود، نکته دیگر این که یکی از کارها ثبت خاطرات است و این دقیقا مثل همان چیزی است که از دوران کودکی در ذهن داشتم. اگر به درستی به این خاطره رجوع شود، می بینیم مربوط به سال 47 یا 48 است و این بازشناسی شخصیت امام(ره) است.

وی تاکید کرد: درباره شخصیت امام (ره) نکته ای وجود دارد و آن این که ما خاطرات را بیشتر از کسانی که با ایشان مرتبط بودند ثبت می کنیم، اما دامنه ثبت خاطره در مورد ایشان به نظرم خیلی محدود است و باید در این خصوص تجدید نظر کنیم، زیرا به تعداد کسانی که به صورت خودجوش هنگام ورود امام(ره) حضور داشتند و از شخصیت ایشان تأثیر گرفتند، خاطره وجود دارد. همین مسئله درباره خاطرات جنگ نیز وجود دارد و بیشتر مربوط به خاطرات رسمی است، اما لایه های اجتماعی آن کمتر مشخص شده است. با توجه به این توضیح تأکیدم روی نگاه به شخصیت امام(ره) از دید مردم است. اصلی ترین وجه شخصیت امام(ره) تأثیرگذاری روی توده مردم است. در بخش هایی امام را درک کردم که از نظر ظاهری و جغرافیایی از من دور بود، اما نزدیکترین وجه شخصیتی را نسبت به من داشت.

درویش با تاکید بر اینکه امام (ره) متعلق به یک موسسه نیست، بلکه متعلق به آزادی خواهان و مستضعفان است، گفت: همه کسانی که در برابر دشمن تا دندان مسلح ایستادند، برای برپایی عدالت رفته بودند. امام(ره) متعلق به تمام لایه های اجتماعی است و در ارتباط با مقوله سینما، مسئولان فرهنگی کشور روی این موضوع متمرکز می کنم که امروز بیش از هر زمانی نیازمند توجه به بیانات او هستیم.

نباید فراموش کرد که امام خمینی(ره) در سخنرانی خود فرمودند؛ سینما یکی از مظاهر تمدن بشری است و نباید متأثر از افکار سیاسی، اندیشه امام گونه را محصور کنیم.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: افتخار می کنم در دوره ای زندگی می کنم در یکی از مهمترین برهه های زندگی توانستم شخصیت امام(ره) را درک کنم و مطمئنم ایشان به همه ما آبرو داده و توکل به خداو اعتقاد به باورها را در ما ایجاد کرده است. امیدوارم این جشنواره منبع خیر و برکت باشد.

گفتنی است "مرتضی اصفهانی" از فیلم نامه نویسان سینمای ایران که در نگارش آثاری همچون: تعبیر وارونه یک رویا،امکان مینا و... نیز حضور داشته میهمان این نشست بود.

نخستین جشنواره فیلم روح الله تا پنجم خرداد در اصفهان برپا است. همچنین فیلم‌های جشنواره در سیزده شهر کشور در این ایام نمایش داده می‌شود.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha