به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شهرکرد، حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی در افتتاحیه طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی، در شهرکرد، انسان و شخصیت او را حاصل و فرآورده صلب پدر، رحم و دامن مادر، محیط خانه و جامعه و اماکن آموزشی و تربیتی دانست و اظهارداشت: این شش مکان در شکل گیری اخلاق و منش انسان از جایگاه بالایی برخوردار هستند و در این میان جایگاه مادر در تربیت فرزند اهمیت بیشتری دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه، خانواده را يك نهاد مقدس و پاك عنوان و اظهار كرد: خداوند متعال خانواده را يك نهاد پاك و مقدس قرار داده تا در آن انسانها و فرزندان صالح در راستای تشكيل يك جامعه سالم تربيت شوند و اين يك نعمت الهی بهشمار میآيد.
وی به تشريح اماكن و كانونهای مقدس در زندگی اسلامی پرداخت و تصريح كرد: منزل، مسكن، مأمن و مأوا چهار كانون اصلی زندگی در راستای دوام و استحكام خانواده بهشمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین راشد يزدی، منزل را محل نزول بركات الهی دانست و خاطرنشان كرد: مسكن و منزل جزو نيازهای اصلی تشكيل خانواده است، بنابراين خدای متعال بهواسطه تشكيل يك خانواده اسلامی، در آن منزل رحمت و بركات خود را نازل خواهد كرد.
وی، آرامش و امنيت در محيط خانواده را يك امر ضروری و مهم عنوان و تصريح كرد: مأمن به معنای وجود يك محل امن و مأوا بهعنوان يك پناهگاه از ضرورتهای يك خانواده محسوب میشود؛ چرا كه خانواده بدون امنيت و آرامش هيچ استحكام و ثباتی نخواهد داشت.
این استاد حوزه با بيان اينكه انسان نيازمند ترميم و بازسازی روحی و جسمانی است، اظهار كرد: روح و جسم خسته انسان در زير سايه خانواده و حاكميت آرامش در محيط منزل ترميم میشود.
حجتالاسلام والمسلمین راشد يزدی با بيان اينكه پنج اصل مهم بايد در خانواده رعايت شود، اظهار كرد: "عشق و علاقه واقعی"، "اعتماد و اطمينان میان همديگر"، "احترام متقابل میان اعضای خانواده"، "گذشت و بخشش يكديگر" و "رعايت انصاف و عدالت" از اصول اصلی و ضروری برای استحكام بنيان خانواده بهشمار میرود.
وی، درک مخاطب را اولین فرمول اساسی در تربیت دانست و افزود: اگر می خواهید کسی را ارشاد کنید، مرحله درک شرایط او را داشته باشید. پدر و مادر اگر شرایط کودک را درک نکنند، در تربیت موفق نخواهند بود؛ باید بلد باشند با کودک چگونه برخورد کنند، بنابراین فن برخورد با نوجوان و جوان باید مورد توجه ویژه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین راشد يزدی، مدگرایی در جامعه امروز را یک امر محسوس و ملموس دانست و گفت: عمر مد و ماندگاری آن در جامعه از عمر یک پشه هم کمتر است، بنابراین عکس العمل والدین در برابر این مدگرایی ها نباید قهری و سلبی و تمسخرگونه باشد، بلکه باید با نرم سخنی، مهربانی، ظرافت و درک شرایط او و مدارایی همراه باشد.
وی، در پایان سرمایه اصلی نظام و انقلاب را جوانان دانست و گفت: باید به این درخت به عشق آب بدهیم که به بار بنشیند تا بتواند آینده این کشور را آباد کند.