به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر عبدالحسین کلانتری ظهر امروز در نشست علمی جایگاه مسجد مطلوب در شهر مدرن در مسجد مقدس جمکران گفت: هر نگاهی که غیر به مساله مسجد نگاه کند و به تاریخ نگردد نگاهی ابتر است؛ مسجد زمانی در شهرها جایگاه ویژه و محوری داشته است و کل شهرپیرامون مساجد شکل می گرفته است که این مساله باید از نظر تاریخی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
وی افزود: مساجد در یک زمانی دارای جایگاه ویژه ای بودند و شهرها بر اساس محوریت مساجد ساخته می شدند، شهر دارای کارکردهای متعددی است ولی همه کارکردها نبوده و در زمان اوج تمدن اسلامی برخی از مساجد از شهرها جدا شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: عنوان کرد: در شهرهای جدید، مساجد برخی از کارکردهای جدید را از دست داده اند، در گذشته شهر و بازار امتداد مساجد بودند و بایکدیگر تنیده بودند و در معماری گذشته این جدایی یک جدایی سخت بوده است.
وی گفت: باید ارتباط مساجد و مدرسه و مسجد و فرهنگ سرا و مسجد و نهادهای ورزشی در شهرها ایجاد شود و تقدس مساجد ایجاد شود.
پژوهشگر فرهنگ اسلامی اظهار داشت:باید الگوهای فرهنگی اصیل را در مسجد سازی به جامعه ارایه کنیم؛ یکی از مساجد تهران در شهرک غرب دارای استخر و سالن های ورزشی برای آقایان و بانوان است و با مدیریت بسیار خوب افراد زیادی برای اقامه نماز در این مسجد حضور پیدا می کنند.