جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری «حوزه»، درباره نگاه سینمای غرب (هالیوود) به اسلام و ایران اظهار کرد: سینمای غرب تنها یک رسانه سرگرم کننده نیست، بلکه به واقع برای سیاست گذاران کاخ سفید، همانند پیش قراولی است که پیش از آغاز جنگ برای شناسایی طرف مقابل تدارک دیده شده است.
وی گفت: مهم نیست حرفی که میخواهد بزند به چه زبانی باشد، برای همین برخی مواقع میبینیم در قالب فیلمهای کودکانه به موضوع مورد نظر خود یعنی (اسلام ستیزی) توجه دارد و در شرایطی دیگر در قالب فیلم اکشن و پرخرج حرف خود را میزند.
*سرمایه گذاری هالیوود بر بازی های کامپیوتری
وی افزود: قبل از اینکه به موضوع مورد نظر که هما نگاه هالیوود به اسلام و ایران است بپردازم، بهتر است نکتهای را متذکر شوم، آنهم سرمایه گذاری عظیم غرب به روی بازی های کامپیوتری است و متاسفانه امروز در بین کودکان و نوجوانان بسیار فراگیر شده است. این مهم را همه ما به خوبی احساس میکنیم، به این معنا که در این بازیها عموما، دشمنان فرضی مسلمانان هستند. این هجمه میتواند بسیار خطرناک باشد و باید به آن جدی نگریست.
این بازیگر ادامه داد: البته طی چند سال اخیر، کارهای خوبی در این زمینه شده است، اما باز هم باید در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری کرد، به ویژه در حوزه گرافیک بازیها، باید کیفیت، محصولاتمان را به اندازهای بالا بریم تا گرایش به سمت بازیهای خارجی به پایینترین حد ممکن برسد،
مزدآبادی افزود: نکته قابل توجه در این زمینه اینجاست که ما به لحاظ شخصیتپردازی در این حوزه بسیار قوی هستیم، چون هم به لحاظ اسطورهای در ادبیاتمان قهرمانان فراوان داریم هم اینکه در قالب شخصیتهای معاصر، سرداران بزرگی در کشورمان هستند که میتوانند الهام بخش بسیاری از بازیهای کامپیوتری باشند.
*غرب از فرهنگ اسلامی ایرانی هراسان است
مزدآبادی ادامه داد: اما درباره سینما که بحث اصلی ماست، باید بگویم احساس خطری که امروز غرب از طرف ایران میکند به اندازهای شدید است که میخواهد به هر طریق ممکن به فرهنگ ایرانی – اسلامی ضربه بزند. در این میان نکتهای ظریف وجود دارد، آنهم اینکه آنها معمولا اسلامی که خودشان میپسندند را تبلیغ می کنند و ما باید با تولید کارهای فاخر و خوش ساخت، نقشه شوم آنها را فاش کرده و چهره اقعی اسلام را با ادبیات انقلاب اسلامی به جهانیان معرفی کنیم.
*رحمانیت اسلام را به تصویر بکشیم
این فیلمساز ادامه داد: این روزها گروهی تشکیل شده که هیچ ربطی به اسلام ندارند، اما خود را نماینده دین اسلام میدانند، درصورتیکه اسلام دین رحمت و مهربانی است و به هیچ وجه خشونت را نمیپسندد، داعش ریشهاش را از القاعده وام گرفته است و القاعده هم توسط آمریکائیان شکل گرفت وقتی آنها داعش را به عنوان نماینده مسلمانان معرفی میکنند جز نابودی و تخریب ارزش های الهی و انسانی هدف دیگری ندارند.
*تولیدات فاخر فضای بین المللی را تغییر می دهد
وی در پاسخ به این سوال که برای مقابله با اسلام ستیزی سینمای غرب مهمترین قدم در شرایطی فعلی چیست توضیح داد: از نگاه من در شرایطی فعلی، یکی از بهترین اقدامات این است ما فیلمهایی را به جشنوارههای خارجی به ویژه اروپایی معرفی کنیم که در آن چهره رحمانی اسلام معرفی شده باشد، البته ممکن است آنها در ابتدا این دست فیلمها را همانند برخوردی که با فیلم «محمد رسوالله» انجام دهند پس زنند، اما مطمئنا با گذر زمان این دست تولیدات جای خود را باز خواهد کرد و در نهایت ما تصویر درستی از اسلام واقعی در سینما جهان خواهیم داشت.
*جذابیت های سینمایی را ارتقاء دهیم
کارگردان فیلم «طاووسهای بی پر» ادامه داد: موضوع دیگری که نباید از آن غافل شد این است که در سینما مهمترین ابزار، جذابیت است، برای همین باید کاری که ارائه میشود، زبانی جذاب و زیبا داشته باشد، والا با کارهای خشک و بی روح هیچ منفعتی به دست نخواهیم آورد، این نکته را بیان کردم تا بدانیم، جذابیتهای تصویری یکی از حربههایی است که انتظار میرود ما را در رسیدن به خواستهمان کمک کند. مثلاً جلوههای ویژه و کامپیوتری در فیلمهای سینمایی دنیا فراوان است اما معمولا در فیلمهای ما کم رنگ است.
نظر شما