به گزارش خبرگزاری «حوزه»، محسن چینی فروشان پیش از ظهر امروز در همایش کتاب آرایی دینی در دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش گفت: برگزاری چنین همایشی دغدغه سالهای سال اهل فرهنگ به خصوص پس از انقلاب بوده است.
وی به اهمیت عرصه کتاب آرایی اشاره کرد و افزود: هنر اسلامی به مفهوم کلی که در ذهن ما است از کتاب آرایی شده است و همین کتاب آرایی قرآن موجب توسعه این هنر شد؛ این هنر در عرصههای دیگری نیز ظهور و بروز کرد؛ دنیای مسیحیت در این عرصه فعالیتهای بیشتری انجام دادند.
مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی تصریح کرد: انتظار میرفت که در انقلاب اسلامی این حرکت آغاز میشد ولی خوشبختانه این برنامه شروع خوبی است که باید خلاهای موجود را به خوبی پوشش دهد؛ در عرصه سینما و کتاب و تصویرگری و... فعالیتهای مهمی انجام شده است؛ دیوارههای ویران مسجد جامع خرمشهر اولین نقاشیهایی بود که در آن زمان در عرصه هنر دینی انجام شد.
چینی فروشان بیان کرد: امروزه تکلیف هنرمندان در برخی از عرصهها در کشور مشخص نیست؛ این همایش در قم برگزار شده است ولی در این عرصه باید بیان شود که تکلیف هنرمندان در زمینههایی مثل کشیدن چهره بزرگان دین چگونه است؛ یعنی باید چگونه این چهرهها را نشان دهیم که هم جاذبه داشته باشد و هم از خط قرمزی عبور نکند.
وی گفت: مرز تخیل در تصویرگری مذهبی از دیگر نکاتی است که بسیاری از هنرمندان نسبت به آن سوال میپرسیم؛ مثلا تصویرگری فرشتگان از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه کرد؛ مثلا اینکه فرشتهای نقاشی شود که نه زن باشد و نه مرد.
چینی فروشان افزود: در همین زمینه باید کارگاههای ترکیبی با حضور نویسندگان و تصویرگران و فعالان علمی و فقهی ایجاد شود که مباحثی که در این رابطه مطرح است مورد بحث قرار بگیرد و نتایج آن در آینده نیز بیان شود.