به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجتالاسلم والمسلمین مسعود آذربایجانی امروز در همایش سلامت معنوی در قم گفت: برای رسیدن به معنویت سالم به روش عقلی و نقلی دست میزنیم؛ مبنای این تعریف، چارچوب دین اسلام است و از این طریق باید از روش وحیانی استفاده کنیم.
وی بیان کرد: در این زمینه پنج ویژگی سلامت معنوی در متون دینی بیان شده که اولین آن محوریت توحید در معنویت است؛ یعنی در فراوری از مادیت و موقعیتهای محدود با سایرمحدودیتها مشترک هستیم، ولی در سمت و سوی خدایی بودن از آنها جدا میشویم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دوم این که سلامت معنوی از منظر اسلام بدون خدا و شریعت امکان پذیر نیست؛ سوم این که معنویت اسلامی مبتنی بر باطنی گرایی و دوری از ظاهر گرایی و قشری صرف است.
وی گفت: چهارم این که معنویت اسلامی فراگیر است و برخلاف نگاه سازمان بهداشت جهانی که معنویت را در کنار ابعاد زیستی قرار میگیرد، معنویت اسلامی یک عنصر فراگیر است؛ معنویت اسلامی از لحظه انعقاد نطفه تا هنگام مرگ را شامل می شود.
مدیر مرکز تخصصی اخلاق حوزه گفت: ویژگی پنجم معنویت اسلامی تعدیل گری و جبران گری آن است، یعنی نه تنها فراگیر است، بلکه نواقص و کاستیهای جسمانی رانیز فرا میگیرد.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: برای رسیدن به مولفههای سلامت معنوی باید تکلیف معنویت سالم را مشخص کنیم.
وی تصریح کرد: سلامت معنوی بدون در نظر گرفتن معنویت سالم ممکن نیست، زیرا امروز دینهای بدون معنویت داریم(تکفیریون) و هم معنویت بدون دین داریم که در جنبشهای معنوی متعدد قابل مشاهده است.
حوزه/ مدیر مرکز تخصصی اخلاق اسلامی حوزه علمیه قم، معنویت گرایی اسلامی را شامل پنج شاخصه مهم از جمله فراگیری و شریعت محوری و جبران گرایی دانست.
اخبار مرتبط
-
آیت الله غروی در همایش سلامت معنوی:
مفهوم معنویت در اسلام با غرب متفاوت است
حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه مفهوم الهی بودن را از مهمترین مشخصه های معنویت گرایی اسلامی دانست که در مفهوم غربی آن به چشم نمی خورد.
-
دکتر مرندی:
برای تعریف سلامت معنوی نیازمند حوزه های علمیه هستیم/ سلامت معنوی غربی خدامحورانه نیست
حوزه/ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: امروزه ابزارهای مختلفی در عرصه سلامت معنویت در اختیار داریم که همه آنها تولید غربیها است، ولی ما باید با اتصال…
-
رئیس شورای حوزه علمیه خراسان جنوبی:
توجه به مناطق محروم در اولویت قرار گیرد
حوزه / نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان این که در هر جایی که سپاه ورود پیدا کرده، مردم خیر و برکت را لمس کرده اند، گفت: در استانهای خراسان جنوبی…
-
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا:
دانشجویان پزشکی باید با فلسفه دینی به مفهوم سلامت نگاه کنند
حوزه/ عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه گفت: وقتی دانشجویی را از فضای معنوی و تاریخی خود وارد نظام معرفتی می کنیم که تعریف آن از علم تفسیری دنیوی…
-
جانشین سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور:
بسیج و حوزه انقلابی جدایی ناپذیرند
حوزه/ جانشین سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور با تاکید بر این که بسیج و حوزه انقلابی جدایی ناپذیرند، از برگزاری همایش مشترک «حوزه و بسیج طلاب»، در بوشهر…
-
مسئول مركز مشاوره حوزه علميه خراسان اعلام کرد:
فراخوان آثار و مقالات «سبك زندگي»
حوزه/ مسئول مركز مشاوره حوزه علميه خراسان از اعلام فراخوان مقالات و آثار مكتوب كادر اجرائي مدارس و اساتيد حوزه درباره «سبك زندگي اسلامي» خبر داد.
-
آیت الله حسینی بوشهری:
مراجع عظام در خط مقدم جبهه های حفاظت از کیان اسلام هستند
حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: هر کدام از نعمت ها باید در جایگاه خود حفظ شود و جایگاه مرجعیت نیز باید توسط مردم و طلاب حوزه های علمیه به خوبی…
-
کتاب «الگوی اسلامی شادکامی» با ویراست دوم به چاپ رسید
حوزه/ کتاب «الگوی اسلامی شادکامی» (ویراست دوم) تألیف حجت الاسلام والمسلمین عباس پسندیده منتشر شد.
-
حجت الاسلام و المسلمین مصباح یزدی:
معنویت عنصری عینی است نه ذهنی
حوزه/ تعریف گذشته از منظر ما درست نیست، زیرا معنویت مبتنی بر یک سری نیازهای متعالی واقعی در وجود انسان است و این تعریف همان تعریفی است که در اسلام وجود…
-
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه:
معنویت در اسلام فراگیر و شریعت محور است
حوزه/ مدیر مرکز تخصصی اخلاق اسلامی حوزه علمیه قم، معنویت گرایی اسلامی را شامل پنج شاخصه مهم از جمله فراگیری و شریعت محوری و جبران گرایی دانست.
-
دکتر مرندی:
نماز، زیربنای سلامت معنوی است
حوزه/ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نماز را زیربنای سلامت معنوی دانست و گفت: باید کاری کرد که شرایط آسیب زای فرهنگی وجود نداشته باشد و شرایط مناسب را برای…
-
معاون فرهنگستان علوم پزشکی:
سلامت معنوی باید به شکل آکادمیک در کشور نهادینه شود
حوزه/ باید نگاه آکادمیک و بهرهگیری از آموزش معنوی به عنوان درس در میان دروس دانشکدههای پزشکی و سایر رشتههای پزشکی از جانب وزارت بهداشت گنجانده شود.
-
محقق و پژوهشگرحوزه:
معنویت را نباید به سیاست گره بزنیم
حوزه/ اگر معنویت با سیاست مخلوط شد، تاثیر معنویت در پیشگیری سلامتی از بین میرود؛ ما متاسفانه کاری کردیم که نقش آن در بحث پیشگیری اولیه کمرنگ شود.
نظر شما