به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیتالله اعرافی ظهر امروز در مراسم تجلیل از حافظان طلبه و استاد برتر مدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) قم با اشاره به آسیب های 14 گانه مهدویت، گفت: مهدویت و انتظار در همه ادیان وجوه مشترکی داشته و همه ادیان و کتب الهی نسبت به مهدویت مژده و بشارت دادهاند که این مساله وجه مشترک این عرصه است. ولی در شیعه دارای اختصاصات خاص می باشد.
وی گفت: مهدویت و انتظار که روح حوزه و انقلاب اسلامی است، در نگاه شیعی و مکتب اهل بیت(ع) دارای ممیزاتی بوده و بسیار مهم و انسان ساز می باشد؛ از جمله مسائل ویژه مهدوی آن است که مهدویت در اعتقاد شیعی وابسته به یک انسان معین و مشخص است که در اکثر این مذاهب این گونه نیست؛ در اعتقاد عامه بیان شده یک شخصی از دودمان پیامبر(ص) متولد میشود؛ ولی اینکه این شخص دقیقا چه کسی است معین نیست، ولی در اعتقاد ما این شخص کاملا مشخص است.
آیتالله اعرافی بیان کرد: مهدی موعود(عج) انسان کامل و معصوم و حی است؛ انتظار در ادیان دیگر، رابطه بین ما و یک شخص مجهول است، ولی انتظار در مکتب اهل بیت(ع) رابطه زنده بین انسان منتظر و شخص معین منتظر و زنده و ناظر به انسان است.
مدیر حوزه های علمیه اظهارکرد: نکته دیگر این که این منجی با ما رابطه مستقیم و هر روزه توسط امام حی و زنده نظارت میشویم؛ کنترلهایی در عالم وجود دارد که در عالم غیبی و باطنی ناظر به اعمال و رفتار انسانها هستند؛ لذا انسان مومن بایستی همواره خویش را در تیررس نظارت الهی بداند و بفهمد که تمامی اعمال وی نیز ثبت و ضبط می شود.
عضو شورای عالی حوزه گفت: رابطه ما و مهدویت، رابطه ای زنده است که نظارت از سوی مهدی موعود(عج) است و امام نیز به واسطه اینکه مجرای فضای فیض خداست، در عرصههای مختلف در عالم تصرف دارد؛ شناخت این عقیده و آسیبها لازم است و نکته دیگر این که باید بدانیم این عقیده نیاز هر روز ما است و باید هر روز نسبت به آن التزام داشته باشیم.
آیتالله اعرافی بیان کرد: شناخت حوزه از سوی طلاب بسیار مهم است؛ برخی طلاب سال ها در حوزه تحصیل کرده اند، ولی هنوز به سیر تاریخی حوزه و ویژگی های های آن واقف نیستند؛ کسی که حوزه را به خوبی بشناسد، بالاترین افتخار خود را حضور و ارتباط با این حوزه می داند.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: بسیاری از نهادهای دانشگاهی جهان به تاریخ صد یا دویست ساله خود افتخار میکنند، ولی حوزه های علمیه شیعه بیش از هزار سال سابقه دارند و این رشته و ارتباط نیز هیچ گاه قطع نشده؛ این میراث امروز به ما رسیده و ظرفیت آن به حدی بوده که از درون خود انقلاب را ایجاد کرده است؛ حوزه انقلابی گذشته را حفظ می کند، ولی در گذشته نمی ماند و جوابگوی هزاران نیاز در ایران و جهان است؛ وقتی چنین نگاهی به حوزه داشته باشیم درس و اخلاق و کار در حوزه را جدی می گیریم.
وی گفت: زبان عربی و حفظ نبودن قرآن از جمله ضعف های بسیار بزرگ حوزه است، زیرا این دو عرصه می توان به طلاب و روحانیون آبرو دهد؛ این مدرسه از جمله مدارسی است که سعی در برطرف کردن این ضعف بزرگ دارد.