به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در مراسم رونمایی از آثار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اظهار داشت: نظام جامع مالکیت فکری، نظام جامع اداری و نظام جامع حقوق سالمندان در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دست اقدام و تهیه است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: برخی موضوعات حساس جامعه، در قوانین ما به صورت مستقل مورد توجه قرار نگرفته است بلکه تنها جسته گریخته و پراکنده مواد قانونی به این موضوعات تعلق پیدا کرده است. از سوی دیگر در ارتباط با برخی موضوعات حساس و مهم جامعه، کارهای مطالعاتی منسجم و با نگاه به تجربیات کشورهای مختلف صورت نگرفته و در این راستا با خلاء هایی مواجه هستیم.
وی افزود: گاهی قانونگذار اصلا در یک موضوع ورود پیدا نکرده و گاهی هم این ورود به صورت ابتر و ناقص است که حضور ناقص، بدتر از حضور نیافتن است، بر همین اساس، یکی از کارهای مهم مرکز تحقیقات اسلامی مجلس توجه به موضوع جامع نویسی در مورد برخی موضوعات حساس و کلان مانند مالکیت فکری و امثال آن است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، بررسی نظام حقوقی سالمندان را از موضوعات دیگری دانست که مورد توجه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قرار گرفته است، گفت: در ارتباط با حقوق سالمندان، ما با کمبود قوانین، قوانین پراکنده و آمیخته نبودن همین قوانین اندک و پراکنده با نگاه های فقهی مواجه هستیم.
حجت الاسلام والمسلممین مبلغی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در زمینه حقوق سالمندان اولین گام مهم را برداشته و اگر مورد استقبال مجلس قرار بگیرد آمادگی سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه ها را دارد.
وی با اشاره به تالیف کتاب «درآمدی بر قانونگذاری فرهنگی» از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، گفت: در حوزه فرهنگی امروز پیچیدگی ها و ابهامات بیش از موارد شفاف شده و روشن است و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مطالعاتی را در این حوزه بر اساس فقه و قانون را انجام داده و تحت عنوان درآمدی بر قانونگذای فرهنگی انتشار یافته است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: از اقدامات دیگر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، انجام مطالعات فقهی بر آمده از اساتید درس خارج فقه حوزه علمیه قم در مورد موضوعات مختلف تحت عنوان شورای فقهی مرکز است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: کتاب پژوهش های فقهی در حوزه قانونگذاری برآمده از مطالعات زمان بر و طولانی مدت شورای فقهی متشکل از اساتید درس خارج حوزه علمیه قم است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به تالیف و رونمایی کتاب «بررسی فقهی، حقوقی و اقتصادی حمایت از تولید ملی» تصریح کرد: به دنبال فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از تولید داخلی و ملی که راه دستیابی به استقلال اقتصادی از این حمایت می گذرد، این مطالعات انجام شده است.
وی افزود: حمایت از تولید ملی نقش بنیادین و اساسی در اقتصاد مقاومتی دارد و به دنبال فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرکز تحقیقات دست به فعالیت های زده است که خروجی این فعالیت ها تحت عنوان کتاب تولید ملی ارائه شده است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: مرکز تحقیقات اسلامی محلس در طول چند سال تلاش، تجربیات خیلی خوبی را کسب کرده و به مکانیزم هایی دست یافته است می تواند در تعمیق و کیفیت بخشی به محتوا نقش بسیار مهمی داشته باشد.
لزوم انجام پژوهش های بنیادین، کلان و کاربردی در عرصه قانونگذاری
حجت الاسلام والمسلمین علی عماد، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجلس شورای اسلامی امروز متشکل از سه نهاد از جمله مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، مرکز پژوهش ها و کتابخانه مجلس است که با هماهنگی هم می توانند فعالیت های جدی را در حوزه تقنین رقم بزنند.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی محلس در زمینه انجام پژوهش های بنیادین، کلان و کاربردی در عرصه قانونگذاری باید محلس شورای اسلامی را تامین کند.
حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: این مرکز همچنین برای استفاده از ظرفیت عظیم اندیشمندان علوم اسلامی و انسانی در حوزه علمیه قم برای پیشتیانی فقهی، کلامی و اسلامی از مجلس شورای اسلامی شکل گرفته و نقش تعیین کننده ای دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما اکنون به نقطه ای رسیدیم که سال 96 باید با هماهنگی بیشتر سه نهاد وابسته به مجلس، یک نقشه راه جامع را ترسیم و اجرا کنیم.
برپایه این گزارش، در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از کتاب های «پژوهش های فقهی در حوزه قانونگذاری»، «نظام حقوق سالمندان»، «بررسی فقهی، حقوقی و اقتصادی حمایت از تولید ملی» و «درآمدی بر قانونگذاری فرهنگی» رونمایی شد.
انتهای پیام
نظر شما