به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، احمد شجاعی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری ششمین همایش طب و قضا در قم، با اشاره تدوین دستورالعملهای تخصصی پس از ارایه نظرات در این همایش، گفت: محورهای عمده این همایش شامل واکاوی ابعاد پزشکی، فقهی و حقوقی رشد و کمال عقل، تفسیر و تبیین پزشکی فقهی و حقوقی موضوع «صدمات مسری»، چالشهای تشخیص «حرج» در سقط درمانی و نحوه مواجهه قضایی با صدمات ساختگی شامل خودزنی و تصادفات ساختگی است.
شجاعی یادآورشد: با توجه به حضور فقها و علمای علوم دینی در استان قم و باتوجه به این که بسیاری از قوانین ریشه فقهی دارد، برگزاری این نشست در قم و حضور فقها در جلسات بسیار موثر بود؛ حضور علما و فقها در همایش طب و قضا یکی از ویژگیهای ممتاز این همایش بود.
وی با ذکر این مطلب که قوانین جمهوری اسلامی مطابق با فقه است، گفت: در برخی از قوانین اختلاف نظر وجود دارد و این لازمه فقه پویای شیعه است.
این همایش علمی با هدف بررسی موضوعات مبتلابه قضات، حقوقدانان و پزشکان قانونی هر دو سال یکبار برگزار میشود؛ موضوعات این همایش قبل از برگزاریهای همایش در استانها توسط محققین و کارشناسان بررسی شده و در کارگروههای تخصصی ارایه شده است.
وی یادآورشد: جلسات متعددی نیز در این زمینه برگزار شد که این جلسات فرصتی برای طرح موضوعات و نزدیک کردن موضوعات به یکدگر است، تا ضعفهای قانونی و کمبودها احصا و به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شود.
وی تصریح کرد: آمار خودکشی در ایران نسبت به کشورهای دیگر بسیار اندک است، اما باید توجه داشت که انتشار آمار خودکشی و پرداختن به این مسئله اثرات منفی دارد و گاها موجب افزایش آمار خودکشی نیز میشود.
شجاعی ادامه داد: اقدامات سازمان پزشکی قانونی در مورد بررسی اجساد فقط سه درصد است و بسیاری از اقدامات دیگر سازمان پزشکی قانونی مربوط به مراجعات و درخواستهای مردم است.
نظر شما