چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
ماه رجب فرصتی طلایی برای توبه و نزدیکی به خداوند است

استاد حوزه و دانشگاه در بیان فضائل و اهمیت ماه رجب گفت: این ماه ماه اصب و اصم است و به عنوان ماه رحمت الهی و توبه، فرصتی بی‌نظیر برای نزدیکی به خداوند و انجام اعمال نیکوست.

حجت‌الاسلام محسن رضوانی استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان‌ بیان کرد: رجب یکی از ماه‌های بسیار بافضیلت در فرهنگ اسلامی است که به «ماه الاصبّ» به معنی ماه ریزش رحمت الهی و ماه اَصَمْ ( یکی از ماه های حرام که جنگ و خونریزی در آن حرام است) شناخته می‌شود.

وی اظهار داشت: حرمت این ماه بر اساس آیات قرآن و سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) مورد توجه قرار گرفته است، به‌ویژه در دوره جاهلیت نیز قبایل شمشیرهای خود را به زمین می‌گذاشتند و به حرمت این ماه احترام می‌کردند.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: در اسلام، این چهار ماه حرام به رسمیت شناخته شده و رجب به عنوان نخستین آن‌ها شامل فضیلت‌های زیادی است.

حجت الاسلام رضوانی خاطرنشان کرد: ماه رجب، ماهی است که باید به شایستگی گرامی داشته شود؛ ماهی که به نزدیک شدن به رضا و رحمت الهی کمک می‌کند و یکی از اعمال مهم در این ماه، روزه‌داری است.

وی تصریح کرد: در روایات آمده است« امام صادق (ع) از کسی پرسیدند آیا در ماه رجب روزه گرفته‌اید؟ و در پاسخ ان فرد به عدم روزه‌داری پاسخ داد و حضرت اشاره می کنند غریب به این معنا که کسی یک روز ماه رجب روزه بگیره خدای متعال او را از آتش جهنم نجات میدهد و باعث ورود او به بهشت می‌شود.»

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: این ماه، زمان مناسبی است برای توبه و بازگشت از نواقص زندگی. اعمال نیک در این ایام ضریب بالایی دارند و فرصت‌های معنوی در آن قابل احصا نیستند و به همین دلیل، ما باید این ایام را مغتنم بشماریم و از لحظات آن برای نزدیکی به خداوند و استغفار بهره بگیریم.

حجت الاسلام رضوانی به نقل از روایت‌های معتبر بیان کرد: پیامبر اکرم ص فرمودند «رجب شهر اللّه و شعبان شهری و رمضان شهر امّتی»؛ یعنی رجب ماه خدا، شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است. این بیان، اهمیت ویژه ماه رجب را در تقویم اسلامی خاطرنشان می‌کند.

وی افزود: در این ماه، دو واقعه بسیار مهم و با برکت به وقوع پیوسته است که بشریت به شدت وام‌دار آن‌هاست: تولد قرآن کریم و رسالت پیامبر اکرم (ص) در ۲۷ رجب و ولادت امیرالمؤمنین علی (ع) در سیزدهم رجب. هر دوی این رویدادها تأثیرات عمیق و ثمرات غیرقابل شمارشی دارند که بر شرف و ارزش انسانی افزوده است.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: رجب به عنوان مقدمه‌ای برای ماه‌های شعبان و رمضان به شمار می‌آید و ماه شعبان به عنوان ماه آرایش روح و ماه رمضان به عنوان میهمانی خداوند، فرصت‌های مناسبی را برای پالایش و ارتقاء روحانی فراهم می‌کنند، بنابراین، ماه رجب نه تنها به دلیل حرمت خاص خود قابل توجه است، بلکه به عنوان مقدمه‌ای برای ورود به ماه‌های پربرکت بعدی نیز اهمیت دارد که پیروان دین اسلام می‌توانند با توجه به فضیلت‌های این ماه، خود را برای بهره‌مندی از برکات عمیق روزهای بعدی آماده کنند.

حجت‌الاسلام رضوانی در سخنان خود به اهمیت استفاده بهینه از ماه رجب اشاره کرد و گفت: کسانی که این ماه را به خوبی سپری کنند، رحمت الهی شامل حالشان خواهد شد.
وی تأکید کرد: در این ماه، ذکر استغفار بسیار مهم است و توصیه می‌شود تا حد امکان در این ایام به استغفار پرداخته شود؛ با این کار، انسان‌ها می‌توانند پاک و طاهر وارد ماه شعبان شوند و خود را برای عبادت و تقوای حضرت حق آماده کنند.

حجت‌الاسلام رضوانی تصریح کردند: ماه رجب ماهی است که هیچ شهادت و وفات از اهل بیت (ع) در آن نیست و فرصتی مناسب برای شادی و تکامل انسان به شمار می‌آید، آمادگی در این ماه و ماه شعبان، انسان را برای بهره‌مندی از فیض کامل در مهمانی خداوند در ماه رمضان آماده می‌سازد.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه، توصیه‌های را مطرح کرد و گفت: یکی از نخستین اقداماتی که باید در این ماه انجام دهیم، مرور ایرادات و نواقص خود در زمینه‌های گفتاری، رفتاری، فکری، روحی، روانی و جسمی است؛ تلاش برای برطرف کردن این نواقص از اقدامات مهمی است که باید اولویت قرار گیرد.

وی همچنین بر لزوم تفکر در این ماه تأکید و بیان کرد: باید فکر کنیم چگونه می‌توانیم زندگی‌مان را پیش ببریم و سبک زندگی‌ خود را به گونه‌ای تنظیم کنیم که بالاترین راندمان را در زمینه‌های مادی و معنوی به دست آورده و برای زندگی آخرت خود آماده شویم.

حجت‌الاسلام رضوانی به برخی از اعمال خاص این ماه اشاره کرد که تأثیرات مثبتی بر روح انسان دارد و گفت: قرائت قرآن کریم، شب زنده‌داری و روزه‌داری از جمله این اعمال هستند که به‌خصوص نزد اهل بیت (ع) بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.

وی افزود: ماه رجب به‌عنوان ماه بندگی خدا شناخته می‌شود و انسان باید تا حد امکان فضایل الهی را در خود پرورش دهد و از وساوس شیطانی دوری کند.

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به ارتباط نزدیکی که بین گرامیداشت این ماه و تغییرات مثبت در زندگی روزمره وجود دارد، اشاره کرد و اظهار داشت: کسی که ماه رجب را گرامی بدارد، زندگی‌اش به‌طور طبیعی دچار تغییرات مثبتی خواهد شد.

حجت‌الاسلام رضوانی تأکید کرد: استغفار در این ماه باید منجر به کنترل بهتر وجود انسان و نگاه استانداردتر به مطالب و رفتارهای فرد شود.

وی با بیان این‌که ماه رجب فرصتی برای «خانه‌تکانی روح» است، افزود: این ماه به ما کمک می‌کند تا آلودگی‌ها و گرد و غبارها و آفات را که در طول سال بر ما نشسته است را از خود دور کنیم و به یک تولدی دوباره برسیم.

حجت‌الاسلام رضوانی همچنین یادآور شد: ماه رجب باید به ما کمک کند که در زندگی‌مان توجه بیشتری به رضایت خداوند و بندگی واقعی داشته باشیم.

استاد حوزه و دانشگاه در خاتمه گفت: بندگی فقط به عبادت محدود نمی‌شود، باید انتظار خداوند از ما را در بندگی‌هایمان لحاظ کنیم و به کارکرد عمرمان به گونه‌ای عمیق‌تر و جامع‌تر بپردازیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha