به گزارش خبرگزاری حوزه، سخنران نخستین نشست، «آیتاللہ سیدحافظ ریاض حسین نجفی»، رئیس وفاقالمدارس الشیعه پاکستان، گفت: برگزاری ھمایش برای یادآوری علمای گذشته، که نقش بزرگی در تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی(ص) داشتند، سزاوار تحسین است. لقب «علمالہدی» از طرف امام زمان(عج) به سیدمرتضی عطا شد.
وی افزود: سیدمرتضی، عالم بزرگی بود. وی در سال ۳۴۴ به دنیا آمد و در سال ۴۳۶ به عالم ملکوتی پیوست. این عالم بزرگ در عمر بابرکت خویش ۱۲۸ جلد کتاب نوشت.
رئیس وفاقالمدارس الشیعه پاکستان دربارہ سیدمحمد یار نقوی اظهار داشت: استادالعلما علاقه زیادی به سیدمرتضی علمالہدی داشت و دوست نداشت لقب «علامه» برای ایشان نوشته شود و میگفت: علامه فقط یکی است و آن، علامه حلی است.
وی گفت: شیوه زندگی وی بسیار سادہ بود. استادالعلما درس قرآن و نہجالبلاغه داشت و در پایان درس، ذکر مصیبت آلمحمد(ص) میکرد.
در نشست دوم، «آیتاللہ فقیھی»، عضو جامعه مدرسین، بیان کرد: سیدمرتضی علمالہدی همه وجودش را برای اسلام وقف کرده بود و با تألیفاتش از عقاید راستین اسلامی دفاع میکرد.
وی، دربارہ استادالعلما تصریح کرد: علمای کنونی پاکستان ھستند، با واسطه یا بدون واسطه، از شاگردان استادالعلما ھستند. وی از سادات نقوی بود.
شایان ذکر است: در این همایش، که شمار زیادی از علمای بزرگ، مدیران مدارس، استادان، نمایندگان تشکلها و طلاب حضور داشتند، طلاب و استادان ایران و پاکستان دربارہ این دو شخصیت مقالات نوشتند و خلاصه مقالات منتخب در این ھمایش خواندہ شد.
خاطرنشان میشود: در این ھمایش علمی، از کتابی که دربارہ استادالعلما نوشته شدہ بود، به دست آیتاللہ سیدحافظ ریاض حسین نجفی رونمایی شد.
نظر شما