به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» آیت الله مهدی شب زنده دار امروز در ابتدای درس خارج فقه خود با بیان این که گاهی در کلمات بعضی از بزرگان حکومت ما، کلماتی گفته میشود که قابل تحمل برای جامعه شیعه به ویژه حوزههای علمیه نیست گفت: ما نسبت به عقاید شیعه با هیچکس رودر بایستی نداریم و انقلاب ما برای قوام یافتن و گسترش این ارزش ها است.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: اینکه گفته بشود معصوم و امام(ع) و پیامبر(ص) نیز قابل نقداند [قابل قبول نیست]، اگر چه ممکن است مقصود گوینده آن باشد که، ائمه(ع) و رسول خدا(ص) در برابر نقد برخی افراد مدارا میکردند، امر به سکوت نمیکردند و به آنها نمیگفتند حق نقد نداری.
وی ادامه داد: در آن دوران افرادی مقامات ائمه(ع) و عصمت ایشان را نمیدانستند و نقد میکردند، اما امروز نقد کردن به معنای آن است که در کار افراد اشکالی است و دیگران متذکر میشوند و نقدپذیری یعنی اینکه اشکال را بپذیرد.
آیت الله شب زنده دار گفت: افراد غیرمعصوم قابل نقداند؛ یعنی ممکن است خطا و اشتباه و سهو کنند و نقد پذیری آن است که اگر کسی اشتباهش را به او گفت، بپذیرد.
وی افزود: اما نقد معصوم(ع) از ناحیه کسانی بوده که به مقامات معصومین(ع) آشنا نبودند یا اگر آشنا بودند ریگی در کفش داشتند. ائمه(ع) و پیامبر(ص) معصوماند، اشتباه ندارند که نقد شوند.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: این درست نیست که عقاید شیعه را مورد هجمه و مناقشه قرار بدهیم؛ ما نسبت به عقاید مسلم شیعه با احدی رودربایستی نداریم و اگر بنا باشد این مطالب تکرار بشود، چنانکه پیشتر شبیه آن درباره امیرالمومنین(ع) گفته شد، بدانند که حوزه در برابر آنها برخواهدخاست.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: باید خدا را شکرگزار باشید که فرصت خدمتگزاری در حکومت اسلامی و الهی به شما [مسئولان] داده شده است. بر طبق عقاید شیعه و ولایتفقیه شما به این مقام رسیدهاید، گرنه شما چه جایگاهی داشتید که به این مقامات برسید.
آیت الله شب زنده دار بیان کرد: حالا هر روز در یکی از عقاید شیعه، مناقشه میکنید؟! معلوم میشود در حوزه درست درس نخواندهاید. اینکه به طلاب میگوئیم درست درس بخوانید، کلام و فلسفه را درست یاد بگیرید، فقه و اصول و تفسیر را درست یاد بگیرید برای همین است که فردا روزی چنین مطالبی نگویید.
وی اظهارداشت: آدم باسواد این حرفها را نمیزند، مگر از عقاید شیعه اطلاع ندارید؟! ما [حوزویان] جانمان را برای ائمه (ع)کف دست میگذاریم.