به گزارش خبرگزاری«حوزه»، آیت الله فاضل لنکرانی در دیدار مهدی صادقی استاندار قم، اظهار کرد: اقدامات و کار دولت های مختلف در طول سالیان بعد از انقلاب در مسیر توسعه کشور بوده است.
وی با انتقاد از القای افکار منفی در جامعه در مورد کم کاری مسئولین، افزود: باید موانع توسعه در کشور شناسایی و رفع شوند، تا خدمات دولتمردان برای مردم نمود عملی پیدا کند.
عضو جامعه مدرسین روند رو به رشد استان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: تغییرات و پیشرفت های قم در حوزه های مختلف کاملا محسوس است و این مهم جز با تعامل و کار خالصانه در بین مسولین استان به دست نمی آید.
وی افزود: مسئولين كشور هر يک به سهم خود، با دلسوزي اين طرحها و پروژههاي وسيعي كه در حال انجام است را به پيش ميبرند. جاي شكر دارد كه چنين قدمهاي بزرگي در استان برداشته ميشود و بايد مردم بيشتر در جريان اين امور قرار گيرند. چون در فضاي عمومي كشور، بر اثر القائات سوء، مردم تصور ميكنند مسئولين دست روي دست گذاشتهاند و هيچ كس كاري نميكند! در حالي كه پيداست كار بسيار شده است.
آیت الله فاضل ادامه داد: همانطور كه رهبري معظم انقلاب بيان ميفرمايند، بالأخره در هر زمان و هر دولتي مردم بايد از کارهاي انجام شده اطلاع پيدا كنند و از نظام جمهوري اسلامي هم توقع همين است كه مسئولين آن دلسوزانه، با همه وجود، با اخلاص، قربةً إلي الله براي كشور كار كنند.
عضو جامعه مدرسین افزود: اگر امروز يك مسئولي در اين نظام جمهوري اسلامي مسئوليتش را درست انجام ندهد، به اندازهي خودش نه فقط به محيط کارش، بلکه به اصل نظام اسلامي ضربه ميزند. چون ما ميخواهيم كشورمان پيشرفت کرده و در دنيا الگو قرار بگيرد.
وی بیان داشت: وقتي كشور ما از چنان قابليتهايي برخوردار است که ميتواند جزء اقتصادهاي اول دنيا شود، بايد بررسي کرد چه موانعي وجود دارد كه در طول اين 40 سال اين امر تحقق نيافته است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: با وقت گذاشتن، با فكر كردن با همافزايي و هم گرايي و صميميت، به دور از مسائل جناحي و اموري كه به پيشرفت ما ضربه ميزند، الحمدلله كار ميكنيد و اين قدمهاي بزرگ برداشته ميشود. انجام كارهاي بنيانی در قم نظير احداث درمانگاه و بيمارستان و بزرگراه کاملا محسوس است.
وی ادامه داد: بحث حمايت از توليد ملي و رونق توليد کارخانجات است که بايد مورد توجه مسئولين قرار گيرد. از يکطرف چنين تلقّي در فضاي عمومي كشور هست و گاهي در رسانهها هم مطرح ميشود كه كارخانجات دائماً رو به نزول و تعطيلي هستند. از سوي ديگر شما گفتید، 683 ميليارد براي كارخانجات اختصاص دادهايد. چنين كمك بزرگي به كارخانجات يك استان ميشود، طبعاً در استانهاي ديگر همينطور است.
آیت الله فاضل خاطرنشان کرد: لازم است مسئولين با ارائه تسهيلات در بخش ماليات و امکاناتي که در اختيار دولت است به رونق کارخانجات بيشتر کمک کنند با وجود همه زحماتي كه مسئولين ميکشند و واقعاً هم جاي تقدير دارد، ولي اکثر مردم از ادارات ما راضي نيستند. يعني مردم به هر ادارهاي مراجعه ميكنند راضي بيرون نميآيند.
وی گفت: چرا بايد اينطور باشد که افرادي با سوء استفاده از ضوابط و قوانين بتوانند قانون را دور بزنند و کارچاقکني کنند و کارشان را با هزينه کمتري به نتيجه برسانند.
این استاد حوزه ادامه داد: اما افرادي که ميخواهند طبق قانون عمل کنند، کارشان امروز و فردا شده و هزینه زیادی را هم متحمل می شوند. اين امر براي ما به عنوان يک دلسوز و علاقه مند به اين نظام قابل تحمل نيست، چرا در كشورهاي ديگر وضع ادارات اينطور نيست؟ يك ضابطه مشخصي وجود دارد كه بايد چكار كنند. نه آن فرد مراجعه كننده در فكر اين است كه يك راه ميانبر پيدا كند، نه آن مسئول به اين فكر است كه از اين طريق براي خودش كاري كند.
وی افزود: يك مافياهاي بزرگ بين المللي وجود دارند كه دنيا را چپاول ميكنند، ولي اين در بدنه مراجعات مردم به ادارت نيست. اين مشکل خيلي به روحيه، فكر و اعتقاد مردم، ضربه ميزند و به نظر من بايد روي اين مطلب كار شود.
عضو جامعه مدرسین گفت: شما با اين همه پروژههاي مهم و تسهيلات فراوان، زحمت ميکشيد، مواردي كه در ايام نوروز براي زائرين كار كرديد، و به دو ميليون و خردهاي خودرو جا و امكانات دادن، كار زيادي است، ولي مع ذلك اين امور هم هست كه مردم را دلسرد ميكند. يعني الآن تلقي مردم اين است كه خدا نكند كسي گرفتار يك ادارهاي شود، چه در امور اجرايي و چه قضائي، آنگاه بايد عمرش را صرف رفت و آمد به آنجا كند.
وی بیان داشت: باید براي مديران ادارات جلساتي بگذاريد، و كاري كنيد مراجعه كننده بداند بايد چه مشي قانوني را طي کند تا بدون اينكه وقتش گرفته شود، کارش به نتيجه برسد.استفاده از تکنولوژي روز و خدمات الکترونيکي كه انجام ميشود خيلي خوب است. خيلي از اين مسائل را حل و شفاف ميكند، ولي باز نياز به توجه بيشتر مسئولين دارد که در وقت و هزينه مردم صرفه جوئي بيشتري صورت گيرد.