حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا بهروز لک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با بیان این که اعتقاد و باور به ظهور منجی موعود در معنای عام کلمه، یک باور دینی و مذهبی فراگیر در بین بشریت است، اظهار داشت: اساساً مهدویت و جهانی شدن، هر دو از جمله مباحث کلیدی روزگار ما به شمار می رود که صحبت در این خصوص از اهمیت بسزایی هم برخوردار است.
وی افزود: در واقع مساله مهدویت و منجیگرایی دغدغه همه انسانها در دوران های مختلف بوده به خصوص در روزگار ما که ظلم و بی عدالتی و تبعیض و ناجوانمردی بیش از دوره های تاریخی دیگر مشهود است.
این محقق و پژوهشگر حوزوی همچنین با اشاره به تعبیر معروف مارشال مک لوهان مبنی بر شکل گیری دهکده جهانی در زمانه فعلی گفت: گرچه برای انسان های قبل از عصر تکنولوژی و ارتباطات ، تحقق مفاهیمی چون حکومت جهانی سخت و دشوار بوده اما در زمان فعلی به جهت تحقق این مسایل ، برای شهروندان امروز دهکده جهانی قابل باورتر است.
وی افزود: در گذشته وقتی این قبیل روایات برای مردم تبیین می شد که صدای حضرت حجت(ع) را همه مردم جهان در هنگام سخن میشنوند و یا این که چهره و سیمای مبارک ایشان را میبینند امری شگفت آور بود و حال آن که پیشرفت های تکنولوژی و به خصوص ارتباطی فهم چنین وضعی را به شکل عادی برای ما میسر ساخته است و لذا امروز ما بهتر میان مساله مهدویت و جهانی شدن ارتباط برقرار می کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین بهروز لک خاطرنشان کرد: البته باید به این نکته مهم توجه داشت که لزوماً جهانیشدن در همه تفاسیر و قرائت های خود با مهدویت مورد نظر ما سازگاری ندارد و لذا میبایست جهت فهم وضعیت دوران عصر ظهور به قرائت های مناسب در این باره تمرکز کرد، چه آن که در برخی از این قرائت ها مثل غربیسازی و آمریکاییسازی، تباین و تضاد مشهودی با مساله مهدویت از نگاه اسلامی و شیعی وجود دارد که نباید این ها را از نظر دور داشت.
وی در خاتمه با بیان این که مهدویت به عنوان مدینه فاضله اسلامی و ظهور منجی موعود تدبیر الهی است برای آن که خواسته ها و آرزوهای بشر در طول قرن های متمادی محقق شود، گفت: بی شک تحقق چنین دورانی مستلزم آمادهبودن زمینهها و شرایط لازم است که از جمله آن ها مساله جهانی شدن است و از این منظر میان مهدویت و این موضوع کلیدی، رابطه ای جدی وجود دارد.
۳۱۳/۸
نظر شما