به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در گردهمایی مهاجران افغانی در شهر مقدس قم افزود: عالمان شیعه و سنی باید آن دسته از مفاهیم قرآنی که حامل بار اجتماعی و قدرت معناییِ نقش آفرین در فضاهای اجتماعی ، فرهنگی و بین المللی هستند را شناسایی، استخراج و تحلیل کنند.
وی گفت: ارائه و تزریق نظریه های قرآنی حاصل از این مطالعات به جامعه، افزون بر این که جامعه را از حیث بینشی متعالی می کند، تنظیم نگاه ها و سیاست گذاری های اجتماعی، فرهنگی و حتی بین المللی بر اساس قرآن را ممکن می نماید.
وی گفت: مفهوم عمیق اجتماعی و فرهنگی مهاجرت در قرآن از این دسته مفاهیم است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به این که در قرآن چهار واژه: "ارض الله"، "وسیع بودن زمین"، "مهاجرت" و "استضعاف زدایی" به یکدیگر گره خورده و مرتبط شده اند، گفت: کارکرد مهاجرت این است که با بهره گیری از فرصت ها و ظرفیت های نهفته در فراخنایی زمین، تنگناهای موجب پیدایش استضعاف فکری، معلوماتی، بینشی، روحی، اقتصادی، فرهنگی، تعصبی و طائفه ای را در هم می شکند.
وی ادامه داد: مهاجرت، انسان مومن را از ضیق و بسته بودن به فراخی و انشراح انتقال می دهد و در این صورت، خدا را می بیندو در راه او قرار می گیرد.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: ما باید به تعریف، تعیین مصادیق پویا و فعال، معنا دار کردن، تعیین مشخصه ها و مولفه های مهاجرت بزنیم تا استضعاف موجود در جوامع اسلامی از بین برود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: "منطق قرانی هجرت" محدودیت، ایستایی، رکود، درجازدگی و بن بست را می شکند و از وسعت زمین فرصتی برای وسیع شدن نگاه و بینش انسان، و عاملی برای فراخ شدن روح و قلب انسان می سازد.
* تفرقه از مصادیق استضعاف است
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: به دلیل آن که ریشه ها، مایه ها و پایه های اختلاف و تفرقه بین امت اسلام در ضعف فکری، فرهنگی و بینشی نهفته است، تفرقه از مصادیق استضعاف است، بر این اساس، مهاجرت یکی از راههای خروج از شرایط تفرقه است.
عضومجلس خبرگان رهبری گفت: تفرقه ناشی از استضعاف است و افراد تفرقه چی، افرادی تنگ نظر، کوچک، عصبی و تعصبی و به شدت مستضعف هستند .
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تعاشر، تعارف، تعاطف وتکامل را چهار ابزار اساسی در مهاجرت دانست که از رهگذر آن ها، وحدت، نزدیکی قلوب، انس، شناخت متقابل، رفع سوء ظن، و زندگی اجتماعی مشترک شکل می گیرد.
* مهاجرت مجازی
وی با تبیین مفهوم مهاجرت مجازی نیز گفت: هر چند امروز مهاجرت نسبت به گذشته تسهیل تر گشته است ولی تنها حضور جسمی و فیزیکی ملاک نیست بلکه مهاجرت ها امروز باید به مثابه یک نهاد تاثیرگذار اجتماعی، قرآنی، عبادت ساز، مرتبط کننده انسان و خدا حتی می تواند به صورت مجازی هم صورت گیرد.