شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۶
اعزام اساتید تفسیر موج تفسیری در کشور ایجاد کرده است/۵۰۰کرسی تفسیر برگزار می شود

حوزه/ دبیر مجمع عالی تفسیرحوزه علمیه قم ، اعزام اساتید تفسیر به مناطق مختلف کشور را موجب ایجاد یک موج مبارک تفسیری دانست.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمرتضی میرکتولی، دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه قم،  امروز در جمع خبرنگاران که در محل این مجمع در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی در قم برگزار شد،گفت: مجمع عالی تفسیر از چهارسال پیش با هدف آشناکردن بیشتر مردم با تفسیر قرآن اقدام به اعزام استادان تفسیر به نقاط مختلف کشور کرد.

وی افزود: در سال اول، ۳۰ نفر، سال دوم، ۶۰ نفر، سال سوم، ۱۰۰ نفر و امسال نیز ۱۶۰ نفر به داخل و خارج کشور در ماه رمضان برای بیان تفسیر اعزام شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرکتولی گفت: حوزه علمیه دارای هزار استاد سطح عالی و خارج است و امیدواریم به همین تعداد نیز کرسی تفسیر داشته باشیم که هم اکنون در حد ۵۰۰ کرسی است.

وی با بیان اینکه تهران نیز امسال تحت پوشش طرح اعزام تفسیر قرار گرفته و در ۲۰ مسجد این کار در ماه مبارک در حال انجام است، عنوان کرد: ایجاد معاونت تبلیغ، رسانه و بین‌الملل از کارهای انجام شده در مجمع عالی تفسیر است که در کنار معاونت آموزش، پژوهش و تبلیغ فعالیت دارد.

این استاد قرآن ایجاد کتابخانه تخصصی دیجیتال، احیای نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه همچنین برپایی دوره‌های مهارت‌افزایی و دانش‌افزایی استادان تفسیر را از دیگر کارهای در دست انجام برشمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرکتولی گفت: همکاری و تعامل با حوزه نجف برای برپایی کرسی‌های تفسیر، دانشگاه علوم و معارف قرآن همچنین تعامل با رسانه‌ها را از دیگر کارهای انجام شده و یا در دستور کار عنوان کرد.

وی با بیان اینکه اعزام استادان تفسیر موج تفسیری در کشور ایجاد کرده است، افزود: امیدوارم شاهد شکوفایی تفسیر شیعه در حوزه نجف به زبان عربی باشیم. دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه، بیان کرد: قرآن کریم دارای دو نزول مستقیم و غیرمستقیم و بی واسطه است.

دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه افزود: قرآن کریم یکبار بر قلب پیامبر(ص) که صادر اول و عقل کل و ختم رسل است نازل شد و نزول دوم نیز نزول به همه توده‌ها و آحاد مردم در همه عصرها و نسل‌ها بوده است؛ آیه  44 سوره نحل چنین مطلبی را بیان می کند.

وی با ذکر این مطلب که خداوند رسالت تبیین آیات الهی را بر دوش پیامبر گذاشته، بیان کرد: خداوند متعال بیان فرموده است که ما این متن را به تو دادیم و شرح بی نهایت آن نیز بر عهده تو وراسخون  در علم است و از طرفی در درون انسان نیز فطرت را که دفینه‌‌ای ارزشمند است قرار داد و این فطرت الهی نیاز به یک همراه دارد.

دبیر مجمع عالی تفسیر بیان کرد: انسان نباید میهمانی را به قلب خود دعوت کند که با آن ناسازگار است و بهترین همراه آیات قرآن کریم است؛بدون مبالغه قرآن کریم نه تنها برترین کتاب عالم است، بلکه برترین سخن خداوند هم هست؛ سلطان بر همه کتب و سخنان است و به تعبیر قرآن آن را جمع کردیم و از دالانی پاک بر قلبی پاک فرود آوردیم و آن را قرآن قرار دادیم تا روز قیامت برای همه مایه بهره و استفاده باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرکتولی با اشاره به کلام مرحوم کاشف الغظاء که بیان کرد، اگر قرآن نبود و نازل نمی‌شد و یا از تحریف مصون نبود، هیچ اثری از ادیان و کتب پیشین هم نبود اظهارکرد: قرآن تورات و انجیل غیرمحرف را معرفی کرد.

وی افزود: انبیائی مانند موسی و عیسی و داود(ع) را به درستی معرفی کرد؛ اگر قرآن نبود چهره‌ای زشت از حضرت داود(ع) در تورات محرف تصویر شده و یا تهمت‌های ناسزایی به مریم(ع) و به عیسی زده شده که قرآن غبار از همه این مسائل زدود و چهره‌ای نورانی از انبیاء را نشان داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرکتولی با بیان این مطلب که قرآن اول خودش را ثابت و همه را به مبارزه دعوت نمود، تصریح کرد: این مبارزه تاکنون هم ادامه دارد و کسی نتوانسته به مبارزه آن بیاید و بعد هم رسالت پیامبر(ص) را ثابت کرد و به کتب و انبیاء پیشین حقانیت بخشید.

دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه قرآن را مهیمن بر همه کتب آسمانی ذکر کرد و افزود: در این کتاب بایدها، نبایدها، بودها و نبودها وجود دارد؛ فرموده باید اخلاق و فضائل باشد و فقه و حقوق باشد، ولی قانون شکنی و ظلم به خدا، خود، دیگران و طبیعت نباشد.

وی گفت: در قرآن بهترین تفسیر انسان و تفسیر هستی وجود دارد که در آیه ۳۳ فرقان فرموده «وَلَا يَأْتُونَكَ بِمَثَلٍ إِلَّا جِئْنَاكَ بِالْحَقِّ وَأَحْسَنَ تَفْسِيرًا؛ و براى تو مثلى نياوردند مگر آنكه [ما] حق را با نيكوترين بيان براى تو آورديم».

وی با بیان اینکه بعثت واقعی در شب قدر رخ داد و چون هدف بعثت انبیاء محقق نشد لذا پیامبر(ص) آمد تا این رسالت را تکمیل کند تصریح کرد: قرآن کریم سفره آماده و رنگین برای همه است؛ پس نباید چیزی بر این سفره اضافه کنیم، بلکه باید در پای این سفره زانو بزنیم و از آن بهره ببریم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha