دوشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۸
اجرای طرح ساماندهی دانش آموختگان/ کانون دانش آموختگان  پویایی و نشاط علمی برای روحانیون به ارمغان می آورد

حوزه/ رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه، گفت: بر اساس ضرورت هجرت طلاب به شهر های مختلف و نیاز جامعه به آن ها طرح ساماندهی طلاب شکل گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین محمود ملک دار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، اظهار داشت: چند طرح در سال 96 مورد تصویب قرار گرفت و در مرکز امور طلاب و دانش آموختگان نهایی شد و توسط مدیر حوزه علمیه ابلاغ گردید.

وی گفت: یکی از این طرح ها، ساماندهی دانش آموختگان حوزه علمیه قم است که از دو منظر برای بزرگان حوزه این طرح دارای اهیمت است.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه ادامه داد: یکی از این منظرها که طلبه ها و روحانیون وقتی از شهر های مختلف کشور برای تحصیل به حوزه علمیه قم می آیند، در این جا از لحاظ معنوی و علمی پرورش می یابند و به حدی می رسند که از فرهیختگان، شخصیت های علمی، مبلغین و محققینی می شوند که باید  به شهر های خود برگردنند و به آیه نفر عمل کنند؛ این که همه این افراد در قم بمانند، درست نیست؛ هرچند بخشی از آنان ضرورت دارد که بمانند.

وی منظر دیگر ضرورت این طرح را نیاز جامعه و نظام دانست و افزود: از طرفی هم جامعه و هم نظام به خدمات این افراد نیازمند است، مانند مساجد، آموزش و پرورش، دانشگاه ها، نهادها و مراکز علمی و صنعتی.

حجت الاسلام والمسلمین ملک دار ابراز کرد: بر این اساس، طرح ساماندهی طلاب شکل گرفت تا طلاب و روحانیون بتوانند به شهر های مختلف، رو ستاها و نهادها بروند و خدمات فرهنگی و تبلیغی خود را انجام دهند.

وی تقویت انگیزه های رسالت مدار دانش آموختگان، هجرت و برگشت بر اساس آیه نفر، حفظ و صیانت از کرامت انسانی و ایمانی دانش آموختگان، تعامل سازنده و تأمین نیاز های اساسی مختلف نظام و جامعه را از سیاست های مهم این طرح برشمرد.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه توضیح داد: بر این اساس 6 محور در این طرح تبیین شده که عبارت اند از شناسایی، پالایش و رصد دانش آموختگان چرا که دانش آموختگانی هستند که آماده خدمت اند و یا می توانند آماده خدمت شوند.

وی مشاوره و هدایت خدمت را از دیگر محور های این طرح برشمرد و افزود: باید مشخص شود تا طلبه چه میزان توانایی و در چه عرصه ای توانایی خدمت را دارد.

حجت الاسلام  والمسلمین ملک دار محور دیگر را شناخت فرصت های موجود و خلق فرصت های جدید با تعیین اولویت دانست و مطرح کرد: باید دید کار های تبلیغی، پژوهشی و فرهنگی طلبه های ما در جامعه و نظام در چه حدی قرار دارد و طلبه بتواند با توجه به فرصت های موجود به کار های پژوهشی و فرهنگی ورود کند و هم بتواند در عرصه های جدید، رسالت و مأموریت خود را انجام دهد.

وی افزود: یکی دیگر از محورها برگزاری دوره های آموزش های مهارتی کاربردی است که این کار به مرکز آموزش های مهارتی واگذار شد، همچنین سیاست های تشویقی و بسته های حمایتی که بتوانند موجب ایجاد انگیزه برای هجرت طلاب شوند و در نهایت اعزام و عملیات اجرایی ، از دیگر محور های این طرح است.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه گفت: بر اساس این 6 محور یک نقشه راه را ساماندهی و ترسیم کردیم که این نقشه راه رویکرد اجرایی آن محورها است که چگونه آن ها را اجرا نماییم؛ لذا در نقشه راه عناوین مشخص و اقدامات اصلی و جزئی و مجریان مستقیم و همکار نیز معین شدند.

وی عنوان کرد: اکنون کار شناسایی شروع شده و ابتدا طلابی ساماندهی می شوند که در پایه های مختلف توفیق زیادی در رشد تحصیلی نداشتند و اگر نمی خواهند به تحصیل در حوزه ادامه دهند، در این طرح ثبت نام کنند، مشاوره و آموزش های کاربردی لازم را ببینند و اعزام شوند. 

حجت الاسلام و المسلمین ملک دار افزود: در این خصوص، تفاهم نامه های مختلفی با نهاد های گوناگونی که می توانند کارهای فرهنگی، تبلیغی و پژوهشی انجام دهند، داشته ایم؛ مانند دانشگاه فرهنگیان، نیروهای مسلح و برخی دیگر از نهاد هایی که متقاضی روحانی هستند.

وی ادامه داد: در طرح ساماندهی یکی از اهداف، هدفمند کردن خدمات است و باید خدماتی که مرکز خدمات می دهند بر اساس مأموریتی باشد که  طلبه ها انجام می دهند، امیدواریم امسال تعداد قابل توجهی از طلاب ما ساماندهی شوند و از قم هجرت کنند و مشغول خدمت تبلیغی، فرهنگی و پژوهشی در سراسر کشور شوند.

کانون دانش آموختگان  پویایی و نشاط علمی برای روحانیون به ارمغان می آورد

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه در ادامه این گفت و گو با بیان این که کانون دانش آموختگان پویایی و نشاط علمی برای روحانیون نیز به ارمغان می آورد،‌ به طرح کانون دانش آموختگان حوزه پرداخت.

وی با بیان این که این طرح بر اساس مدرسه محوری است، اظهار داشت: هر مدرسه علمیه باید بتواند کانونی از دانش آموختگان خود را در آن استان شکل دهد.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه تصریح کرد: دانش آموختگان در کانون گرد هم می آیند و مسائل مختلف شهر و موضوعات مختلف فرهنگی و دینی را مورد بررسی قرار داده و راه حل ارائه می کنند.

وی با اشاره به این که کانون های دانش آموختگان مدارس، طبق اساسنامه، شامل مدارسی می شود که خروجی آنها در پایه های 6 به بالا بیش از 30 نفر باشد، افزود: این طرح آماده و توسط مدیر حوزه های علمیه به استان ابلاغ شده و امیدواریم در سال 97 این کانون ها با جدیت تمام شکل بگیرند.

حجت الاسلام و المسلمین ملک دار گفت: در این کانون ها دانش آموختگان هم از نظرات یکدیگر بهره برده و هم مسائل و آسیب های فرهنگی استان و شهرستان خود را مورد بررسی قرار می دهند و نیز راهکار ترویج دین و تبلیغ دین را بیان می کنند که این از ثمرات کانون ها است.

وی عنوان کرد: مهم تر از همه این است که از طریق این کانون ها نیاز آن شهرستان به روحانی سنجیده می شود و به ما جهت اعزام روحانی به آن محل منتقل می گردد.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه با بیان این که کانون دانش آموختگان  پویایی و نشاط علمی برای روحانیون نیز به ارمغان می آورد، گفت: هرکسی نسبت به شهر خود دلسوز است و مشکلات آن را بهتر می داند؛ لذا از این جهت می تواند زمینه رشد فرهنگی، علمی و معنوی را در آن جا  فراهم نماید.

وی با اشاره به اینکه تعدای از کانون ها در استان ها شکل گرفته، افزود: پیگیر تشکیل کانون های بیشتر هستیم و امیدواریم امسال شاهد این اتفاق در استان های مختلف باشیم.

طلابی که ایده و طرحی نو دارند به مرکز امور دانش آموختگان حوزه مراجعه کنند 

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه گفت: اعلام می کنیم طلبه هایی که ایده ای جدید دارند که می خواهند آن را تبدیل به یک خدمت دینی و فرهنگی کنند، می توانند به مرکز امور طلاب و دانش آموختگان مراجعه نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین  ملک دار گفت: این طرح که در سال گذشته آماده شد و توسط مدیر حوزه های علمیه ابلاغ گردید، به این جهت است که چرخه ایده تا محصول در علوم اسلامی در حوزه های علمیه به عنوان کانون اصلی تولید این علوم مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

رئیس مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه افزود: طلبه و روحانیونی هستند که ایده های جدید دارند، برای این که بتوانند آن ایده خود را به خدمت دینی و فرهنگی تبدیل کنند، به راهنمایی، مشاوره، حمایت و پشتیبانی نیاز دارند.

طرح مرکز رشد حوزه های علمیه

حجت الاسلام و المسلمین  ملک دار ابراز کرد: طرح مرکز رشد حوزه های علمیه با مشارکت برخی نهاد های دیگر مانند مرکز خدمات حوزه علمیه که پشتیبان کار های تبلیغی، پژوهشی، و درسی طلبه ها است، انجام می گیرد و امیدواریم طرح به خوبی اجرا شود.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha