به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، قمری که با فضائل خود آسمان دنیا را روشنی داد و بر مجد و عظمت بنی هاشم افزود، فرزند غایت هدایت حضرت علی مرتضی (علیه السلام) است که با جانفشانی خود برای برادرش امام حسین (ع) بر قلوب بزرگان چیره شد و الگوی آزادگان در هر زمان و مکان شد.
مردم کشور آلبانی که در جنوب شرق اروپا قرار دارد، معتقدند که حضرت ابا الفضل العباس (علیه السلام) به کشور آنان رفته و با اسب خود بر روی یک از کوه ها رفته است و دلیل آنان این است که جای پای اسب و عمود پرچم روی سنگ باقی مانده است.
حقیقت این است که زمانی برخی از مؤمنین در سال 1620میلادی یک مشت از خاک قبر حضرت عباس (علیه السلام) را برای تبرک و طلب شفا به آلبانی بردند و مردم برکت این خاک را دیدند، پس تصمیم گرفتند که باقی مانده این خاک را در بالای کوه "تیموری" که 200کم از شهر "تیرانا" پایتخت این کشور فاصله دارد، دفن کردند.
با گذشت زمان بنایی در محل دفن خاک ساخته شد و اسم این کوه به کوه (عباس علی) تغییر یافت.
مردم آلبانی از ادیان و اقشار مختلف، از آن زمان پنج روز از سال را (20 تا 25 آگوست) در این مکان مراسم می گیرند و از ارتفاع 2417 متری بالا می روند، ذبح می کنند، غذا می پزند و به نام حضرت قمر بنی هاشم (ع) در میان فقرا و بی نوایان توزیع می کنند.
شایان ذکر است که در سال 2013میلادی "ستیوان بوب دیمتروف" (Stefan Popdimitrov) هنرمند بلغارستانی مجسمه ای از تمثال حضرت عباس (ع) ساخته که بر روی اسب سوار است و دو کودک در آغوش دارد که می خواهد به آنان آب بنوشاند. این تمثال بالای کوه نصب شده است.
السلام علیک با ابا الفضل العباس ايها اﻷخ المدافع عن أخيه المجيب إلى طاعة ربه.
نظر شما