حجت الاسلام و المسلمین حسنعلی خزائلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به خانواده های معظم شهدای مدافع حرم اظهار داشت: این خانواده ها ، عزیزان خود را فدای دفاع از حرم اهل بیت(ع) کردند و در عمل نشان دادند که عشق به ائمه اطهار(ع) و به خصوص حضرت زینب (س) در عمق وجودشان قرار دارد.
وی افزود: ولایت مداری، شجاعت و صراحت در دفاع از حق و حقیقت و فداشدن در راه خدا جزو بزرگترین درس هایی است که امروز جامعه شیعی ما به ویژه شهدای والامقام مدافع حرم از ایشان فراگرفته و می کوشد که زینب گونه از میراث دستگاه عظیم سیدالشهدا (ع) دفاع کند.
این استاد حوزه با بیان این که یکی از دلایل جدی ماندگاری قیام سیدالشهدا(ع) در گستره زمین و زمان، نقش آفرینی خواهر بزرگوار ایشان حضرت زینب (س) است ، گفت: این بانوی بزرگوار در ماجرای کربلا حضور موثری داشته و بعد از شهادت مظلومانه امام حسین(ع) ، در کنار امام سجاد(ع) ، رهبری و هدایت کاروان اُسرای اهل بیت(ع) را به سمت کوفه و شام برعهده گرفتند.
وی اضافه کرد: گرچه هر قیام و انقلابی به خودی خود دارای اهمیت است اما مهم تر از آن پایداری و حراست از ارزش ها و دستاوردهای آن است و همین جاست که عظمت زینب کبری(س) بر همگان روشن می شود.
حجت الاسلام و المسلمین خزائلی همچنین بیان داشت: امام حسین (ع) پیش از شهادت خود، وظيفه حفظ و مراقبت از زنان و كودكان و پرستاري از بيماران را به خواهرشان حضرت زينب (س) سپرده بودند؛ چرا که ایشان با شناختي كه از شخصيت بينظير خواهرشان داشتند به خوبي ميدانستند كه تنها زينب(س) است كه ميتواند پناهگاه و تكيهگاه آنان باشد.
وی تاکید کرد: حضرت زینب (س) پس از شهادت امام حسین(ع) حضرت با وجود آن که در اسارت دشمنان اهل بیت(ع) بودند اما با شجاعت تمام در خطبه هایی که در کوفه و شام قرائت کرد، پرده از چهره ریاکارانه ، دروغین و فساد یزید و خاندان و هواداران او برداشته و مردم را با حقایق زمان خود به خوبی آشنا کردند و وقتی در کاخ یزید ملعون از ایشان با طعنه و کنایه سوال شد که کربلا را چگونه دیدی عبارت معروف را به کار بردند که " ما رأیت الا جمیلا"
وی افزود: ایشان الگوی والای ایثار و از خود گذشتگی است ، چه آن که برای حفظ جان زنان و بچه ها پس از اسارت به ویژه جان مقدس امام زمان خود یعنی امام سجاد(ع) ، همواره پیش قدم بود و جان خود را به خطر می انداخت.
۳۱۳/۸