حجتالاسلام سید کاظم سید باقری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به پیادهروی اربعین اظهار داشت: تجمع میلیونی اربعین یکی از بارزترین جلوههای قدرت الهی است که در حول حرم امام حسین (ع) و قیام آن حضرت، ظهور و بروز پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ازآنجاییکه امام حسین (ع) تمام هستی خودش را بهپای دین خدا گذاشت، خداوند هم در گسترۀ تاریخ، همه قدرت و عزت خودش را در پشتیبانی و پشتوانۀ قیام ایشان قرار داده است، لذا اربعین مظهری است از قدرت خداوند که به واسطۀ امام حسین (ع) در عصر جدید، جلوهگری میکند و دارای خیر و برکات فراوان برای جهان اسلام است.
حجتالاسلام سید باقری تأکید کرد: هیچ آیین، دین و فردی نتوانسته است بهصورت خودجوش در طول تاریخ تجمعی بهمانند اربعین را شکل دهد و این نشان از آن دارد که خداوند، قدرت خودش را پشتیبان قیام امام حسین (ع) قرار داده است و به تعبیر دیگر، گویی قطرههای خون امام حسین (ع) که برای حفظ دین خدا، به زمین ریخته شد، به اقیانوسهای بیکران قدرت و عظمت الهی متصل شده است.
وی با بیان اینکه پیادهروی اربعین یک حرکت فرا دینی است، تصریح کرد: اجتماع عظیم مردم در روز اربعین در کربلای معلی یک تجمع مذهبی و فرقهای نیست بلکه یک راهپیمایی فرا دینی و فرامذهبی است و درواقع جلوه گری همه مسلمانان و همه آزادی خواهان عالم است.
وی خاطرنشان کرد: همه آنهایی که به نحوی به این راهپیمایی دلبستگی دارند با الهام از قیام امام حسین (ع) که در مقابل ظلم ایستاد و تن به ذلت نداد، در این مراسم حضور پیدا میکند.
استاد حوزه و دانشگاه بابیان اینکه پیادهروی اربعین نباید فرقهای و گروهی شود، تصریح کرد: این پیادهروی باید به شکل مردمی و خودجوش باقی بماند و اجازه انحراف به آن داده نشود و دولتها و نهادها صرفاً باید بسترهای لازم مانند امنیت را برای شکل گیری هر چه بهتر آن فراهم کنند.
وی ادامه داد: نکته بعدی وحدت است همهکسانی که در این راهپیمایی شرکت میکنند بر یک عنصر اشتراک دارند و آن عبارت «حب الحسین یجمعنا» یعنی عشق امام حسین جمعیت میلیونی را گرد هم جمع میکند.
حجتالاسلام سید باقری بابیان اینکه باید بر فضای وحدتآفرین و دشمنشکن راهپیمایی تأکید شود، ابراز داشت: باید مراقبتهای لازم صورت بگیرد که اینگونه تجمعها گرفتار خرافهپرستی و انحراف نشود؛ چراکه هدف اصلی قیام امام حسین آن بود که در جامعۀ اسلامی، اصلاحگری کند، ایشان فلسفۀ قیام خویش را چنین بیان کرده است که «إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِصْلاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی، اُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهی عَنِ الْمُنْکَرِ، وَ اَسِیرَ بِسِیرَةِ جَدِّی وَ أَبِی عَلِیِّ بْنِ أَبِی طالِب»، من برای اصلاحگری در امت و آیین جدم، برخاستهام و اراده کردهام تا امر به معروف و نهی از منکر کنم و بر سیرۀ جدم و پدرم علی بن ابی طالب(ع)، حرکت کنم. لذا این جمعیت میلیونی، همراه با راهپیمایی خودشان اعلام میکنند که یا حسین!، ما با تو و در کنار تو و برای هدف قیامت در کنارت هستیم. لذا باید تلاش کرد تا فریضۀ امر به معروف و نهی از منکر در جامعۀ اسلامی به ویژۀ در مسائل سیاسی-اجتماعی، اجرایی و عملیاتی شود و حرکت در جهت مسیر قیام امام حسین(ع) باشد.
وی بیان داشت: هدف قیام امام حسین (ع) باید در راهپیمایی اربعین جلوه گری کند یعنی اگر امام حسین فرمود که برای امربهمعروف و نهی از منکر و اصلاح در دین جدم قیام میکنم این فرایند همچنان در این راهپیماییها باید بیان شود که هدف اصلی فراموش نشود.
حجتالاسلام سید باقری افزود: این تجمع خود بهترین بستر است که معارف اهلبیت (ع) بهدرستی و به اصالت بازگو شود و به گوش همه مشتاقان عالم برسد؛ ما باید به بهترین نحو از این فرصت طلایی، بهره های کافی و شایسته را ببریم.
نظر شما