به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام رسول ملکیان اصفهانی، پیش از ظهر امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت حکیمه(سلام الله علیها) سپاهانشهر اصفهان به توضیح و معرفی منابع شناخت سبک های زندگی پرداخت و گفت: سبک زندگی شامل سه حوزه فکری؛ اسلام اندیش، غرب اندیش و باستان اندیش است که دارای مفاهیم موافق و مخالف با اسلام می باشد.
وی افزود: فرهنگ اسلامی با دو فرهنگ غرب اندیش و باستان اندیش سه گونه مواجهه شامل مقابله با طرد و حذف، جذب مطلق ؛ داد و ستدی و گفتمانی و علمی می تواند داشته باشد؛ که قطعا طلاب باید مواجهه علمی داشته باشند و آن را در قالب های علمی مطالعه و تحقیق و تطبیق و ارائه نمایند.
حجت الاسلام ملکیان اصفهانی افزود: لازمه این کار اول شناخت جامع دین اسلام است تا در مراحل بعدی نظریه پردازی کرد، گفتمان داشت، کتاب و سند راهبردی نوشت و سپس عملیاتی کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه و از چه منابعی باید وارد مطالعه، تحقیق و شناخت شد؟ گفت: منابع دو بخش می شود: عقل و در مقابل آن نقل می باشد که دو حجت ظاهری و باطنی رابرای انسان تشکیل می دهد. نقل عبارت است از احادیث معصومین و کتابهای آسمانی و عقل هم به عقل نظری و عقل عملی تقسیم می شود.
حجت الاسلام ملکیان اصفهانی، عقل نظری را که مربوط به حوزه فکر و اندیشه است به دو دسته حکمت نظری و حکمت عملی تقسیم نمود و تصریح نمود: حکمت نظری شامل مطالب فلسفی، منطقی، عرفان نظری و کلام می شود و حکمت عملی شامل فقه، اخلاق، سیاست، مدیریت، جامعه شناسی و روان شناسی است اما عقل عملی مربوط مربوط به ایمان و پذیرفتن ونپذیرفتن حقایق به حوزه انگیزه باز می گردد، اگر کسی این تقسیم بندی راخوب شناخت و به آن تسلط پیدا کرد می تواند تمام موضوعات و مسا ئل اسلامی و سبک زندگی اسلامی را تبیین و در این چارچوب تحلیل و ارزیابی کند.
نظر شما