به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، امروز در نشست با طلاب استان، با اشاره به جایگاه و اهمیت زبان و نحوه سخن گفتن بهویژه در بین حوزویان، افزود: امام سجاد (ع) میفرماید: «ان لسان ابن آدم یشرف علی جمیع جوارحه کل صباح فیقول: کیف اصبحتم؟ فیقولون: بخیر ان ترکتنا و یقولون الله الله فینا و یناشدونه و یقولون: انما نثاب و نعاقب بک».
حجتالاسلام سالاری مکی ادامه داد: بنا به فرموده این امام همام در هر بامداد زبان آدمیزاد بر تمام اعضایش مشرف میشود و میگوید: چگونه صبح کردید؟ گویند: اگر تو ما را رها کنی خوبیم و میگویند: خدا را خدا را نسبت به ما به یادآور و سوگندش دهند و گویند: ما به سبب تو ثواب و عقاب میشویم.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مؤلفههای سبک زندگی اسلامی آداب گفتار است، افزود: قرآن هم نسبت به این موضوع رهنمودهای فراوانی دارد و عباراتی چون قول حسن و معروف و سدید نشان میدهد قرآن نسبت به حرف زدن مبنای ویژهای دارد.
حجتالاسلام سالاری مکی ادامه داد: افزون بر مباحث ایجابی آداب گفتاری، برخی موارد سلبی و نبایدهایی را هم باید در گفتار رعایت کنیم که قرآن به این نبایدها هم اشاره کرده است.
وی با بیان اینکه این نبایدها افزون بر گفتار، باید در نوشتار و سخنان ما در فضای مجازی هم اعمال شود، اظهار کرد: اینکه میبینیم در فضای مجازی هجمه شدیدی علیه خادمان نظام و انقلاب میشود، ریشه در عدم رعایت همین موارد است.
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به اینکه هجمه به خادمان اسلام از صدر اسلام تاکنون ادامه داشته و دارد، افزود: هجمه همین افراد و شبهه افکنی کار را به جایی رساند که وقتی علی بن ابیطالب (ع) در محراب نماز به شهادت رسید برخی میگفتند مگر وی نماز میخواند؟
وی اضافه کرد: از چه طریقی برخی نسبت به نماز خواندن امام علی (ع) تشکیک میکردند؟ دشمن شایعهپراکنی میکرد و این حرف دهان به دهان میچرخید تا جایی که مولا را بینماز تلقی میکردند.
حجتالاسلام سالاری مکی با بیان اینکه امروز هم همین فضا وجود دارد، افزود: امروز هم میبینیم فردی در موبایل خود برخی چیزها را میبیند و میشنود و دچار شبهه میشود؛ بهگونهای که از ناحیه فضای مجازی ذهن عدهای نسبت به انقلاب و نظام مخدوش میشود و برخی از بزرگان ترور شخصیتی میشوند.
انتهای پیام/
نظر شما