یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
فتوای عجیب سلفی‌های مصر در  خوردن شیرینی میلاد پیامبر(ص)

حوزه/ تمامی جریان های سلفی برپایی جشن میلاد پیامبر را بدعتی ناروا می دانند و این جشن و تمام فعالیت های مربوط به آن را حرام می دانند و هرسال نیز همزمان با میلاد پیامبر اکرم(ص) جنجالی بر سر این مراسم به پا می کنند.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه مصری الیوم السابع، تمامی جریان های سلفی برپایی جشن میلاد پیامبر را بدعتی ناروا دانسته و این جشن و تمام فعالیت های مربوط به آن را حرام می پندارند و هرسال نیز همزمان با میلاد پیامبر اکرم(ص) جنجالی بر سر این مراسم به پا می کنند.

شیوخ سلفی مصر در حالی به تحریم جشن میلاد پیامبر فتوا می دهند که مردم مصر با این فتوا مخالفند و جشن های بزرگی به این مناسبت برگزار می کنند، اما در این میان نظر شیوخ سلفی درباره خوردن شیرینی میلاد پیامبر نیز قابل تامل است.

سلفی ها شیرینی میلاد پیامبر را می خورند اما تلاششان بر این است که این شیرینی را در روزهای دیگر سال به جز روز میلاد پیامبر مصرف کنند و بر این باورند که شیرینی در این روز فقط یک خوراکی نیست و نماد برپایی جشن است و از این رو خوردن آن جایز نیست.

شیخ محمود لطفی عامر مبلغ سلفی در این زمینه گفت: هر بدعتی گمراهی است و کسی حق ندارد در دین خدا امر جدیدی ایجاد کند و برپایی جشن میلاد برای هر شخصیت دینی از جمله پیامبر محمد بدعت است و کسانی که آن را انجام دهند جایگاهشان در آتش است.

وی در مورد شیرینی جشن میلاد پیامبر نیز گفت: شیرینی به خودی خود حلال است اما به خاطر ارتباط با مراسم های دینی خوردن آن جایز نیست و کسی که مایل است مصرف کند باید آن را در روزی غیر از روز میلاد پیامبر خریداری کند.

لطفی عامر ادامه داد: برپایی جشن میلاد پیامبر یک مسئله و خوردن شیرینی یک مسئله دیگر است که اولی حرام است و دومی تا زمانی که با مراسم های دینی مرتبط نباشد حلال است و حتی بهتر است در روزی غیر از روز میلاد پیامبر خریداری شود. شیخ سامح عبدالحمید از دیگر مبلغان سلفی مصر نیز در این زمینه گفت: ما شیرینی های مخصوص به میلاد پیامبر را در طول سال می خوریم زیرا در منطقه ما همیشه موجود است اما تلاش ما بر این است در روزهای جشن میلاد پیامبر از این شیرینی نخوریم، زیرا خوردن شیرینی در روزهای جشن میلاد پیامبر جایز نیست به این معنا که شیرینی در این مراسم ها دیگر فقط خوراکی نیست و به نماد برپایی جشن تبدیل می شود و برپایی جشن میلاد پیامبر نیز بدعتی است که باید از آن دوری گزید! و نشست و برخاست در این مراسم ها و خوردن از سفره و شیرینی این مراسم ها و خریدن شیرینی در این روزها نیز جایز نیست و نوعی مشارکت در جشن و ترویج آن محسوب می شود؛ اما خوردن این شیرینی ها قبل و بعد از مراسم جشن میلاد پیامبر جایز است و اشکالی ندارد.

الازهر: کیست که جرات کند حلال خدا را برای مردم حرام کند؟!

از سوی دیگر علمای الازهر در مصر ضمن تایید برپایی جشن میلاد پیامبر، این جشن را مایه یادآوری پیامبر و سیره ایشان می دانند.

مرکز جهانی فتوای الکترونیک الازهر این زمینه گفته که وجود مبارک پیامبر اولین کسی بود که به خاطر تولدش از خدای متعال تشکر کرد و در روایت صحیح آمده که ایشان روز دوشنبه را روزه می گرفت و در پاسخ به پرسشی درباره علت این کار فرمود: روزی است که در آن متولد شدم و در این صورت این کار برای مسلمانان جایر و بلکه مستحب است که روز میلاد ایشان همراه با شادی و سرور و جشن باشد تا به عنوان یک نماد مطرح شود و مسلمانان نیز در چنین روزی به خوردن شیرینی به خاطر میلاد پیامبر عادت دارند تا شادی خود را به این وسیله نشان دهند و هیچ مانعی ندارد. و چه کسی است که جرات کند حلال خدا را برای مردم حرام کند؟!

این مرکز ادامه داد: مخالفت با برپایی جشن میلاد پیامبر چه دلیلی می تواند داشته باشد و حال آنکه مردم در این روز سیره، فضائل و اخلاق پیامبر را به یاد می آورند و صله رحم به جا می آورند و اطعام می کنند و خرید و فروش و خوردن شیرین این مراسم نیز بدین ترتیب اشکالی ندارد و از باب شادی و سرور جشن پیامبر است که در چنین روزی قدم به دنیا گذاشت و مردم را از تاریکی به نور و هدایت کرد.

لازم به ذکر است که جریان های سلفی در حالی در مورد مسائلی مانند خوردن شیرینی میلاد پیامبر و زیارت قبر پیامبر و اهل بیت(ع)  اهل احتیاط در دین می شوند که در امور مهمی مانند جان و مال مؤمنان به راحتی فتوای کفر و مباح بودن خون و جان را صادر می کنند و ارزشی برای جان و مال و ناموس مسلمانان قائل نیستند و این نظریه سلفی ها در دوره ظهور داعش در عراق و سوریه به خوبی بر همگان نمایان و رسوا شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha