سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
کد خبر: 883334
۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۹
ماتمکده

حوزه/ ماتمکده برای نخستین بار به ‌صورت خطی منتشر و سپس با ورود چاپ سنگی به ایرانِ، در شمارگان گسترده و به‌ صورت کامل در سال ۱۲۶۶ ق منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه «ماتمکده» اثر قربان بن رمضان بادشتی رودباری قزوینی(بیدل) مقارن با ایام فاطمیه به کوشش مصطفی لعل شاطری به همت انتشارات مرندیز منتشر شد.

حفظ و انتشارِ متونِ مراثی ائمه اطهار (ع)، ازجمله موضوعاتِ ستُرگ فرهنگی محسوب می‌­شود که در دوره معاصر از سویی موجبِ مددرسانی به جریان هویت‌یابی در میان اقشار گوناگون جامعه و از سوی دیگر زمینه‌سازِ تحقیقات نوین در این باره می ‌شود.

از این منظر، یکی از رسالت‌های پژوهشگران حوزه تاریخِ فرهنگ، شناسایی آثارِ موجود و سپس همت نهادن در راستای احیاء آن است. مبتنی بر این نگرش، یکی از آثار فاخر در این زمینه، متعلق به دوره قاجار، «ماتمکده»، اثر قربان بن رمضان بادشتی رودباری قزوینی (بیدل)، ادیب و شاعر برجسته دوره قاجار است که از سوی مصطفی لعل شاطری شناسایی و با بررسی نسخه­ های گوناگون و افزودن نکات تکمیلی در راستای درک هرچه راحت­ تر آن برای کلیه اقشار جامعه، احیاء شده است.

ماتمکده که سرایش اولیه آن به‌احتمال فراوان بین سال‌های ۱۲۵۴ الی ۱۲۵۶ ق پایان یافته است، برای نخستین بار به‌صورت خطی منتشر و سپس با ورود چاپ سنگی به ایرانِ، در شمارگان گسترده و به‌صورت کامل در سال ۱۲۶۶ ق منتشر شد. این اثر دارای سی و پنج مجلس و موضوعاتی همچون لحظه وداع امام حسین (ع) در کربلا، وقایع پس از شهادت و دیدارهای کاروان اسرا در کوفه و شام، تا ورود اهل‌بیت (ع) به مدینه را شامل می ‌شود.

کتاب «ماتمکده» نوشته بیدل قزوینی، به کوشش مصطفی لعل شاطری در قطع وزیری (۵۹۲ صفحه) با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به قیمت ۱۲۵۰۰۰ تومان به همت انتشارات مرندیز منتشر شده است.

313/60

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha