شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
پذیرش حوزه علمیه خراسان بصورت نخبگانی انجام می شود

حوزه/ معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان گفت: باید برای تحقق بهتر چشم انداز حوزه علمیه اولاً اهداف به خوبی شناسایی و تبیین و سپس بهترین نیروی انسانی که بتواند در این زمینه کمک کند، جذب و انتخاب شود.

حجت الاسلام حسین کندری در گفت‌وگو با خبرگزاری «حوزه» در مشهد، درباره پذیرش سال جدید حوزه علمیه خراسان که به صورت نخبگانی انجام می شود، با بیان اینکه امر پذیرش در هر نهاد علمی و غیرعلمی به جهت تحقق اهداف آن نهاد انجام می گیرد، ابراز کرد: هر کدام از این نهادها می کوشند برای نیل به اهداف خود، مناسب ترین افرادی را که بتوان از آنها برای این منظور بهره برد  را انتخاب کند که حوزه علمیه از این قاعده مستثنی نیست و باید برای تحقق بهتر چشم انداز حوزه علمیه اولاً اهداف به خوبی شناسایی و تبیین و سپس بهترین نیروی انسانی که بتواند در این زمینه کمک کند، جذب و انتخاب شود.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه انقلابی و برخاسته از متن دین به مقتضای آیه شریفه «وَ مَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» نهادی پاسخگو است، گفت: حوزه علمیه پاسخگوی نیازهای حوزه، جامعه، نظام اسلامی و بین الملل و یا در تعریفی که رهبر معظم انقلاب از حوزه دارند که می فرمایند: «حوزه عبارت است از مرکزی که عالم دین پرورش می دهد، که عالِم دین آن کسی است که معارف دین را فرا می گیرد و برای تحقّق آن وارد میدان می شود.»

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان افزود: اگر بخواهیم به این سرانجام دست یابیم باید در امر پذیرش حوزه دقت لازم صورت پذیرد تا در آینده با توجه به اتفاقاتی که با سرعت در حال انجام است، حرکت کنیم و پاسخ لازم را در زمینه های مختلف داشته باشیم.

وی جذب و انتخاب بهترین افراد متدین، متعهد، مشتاق و با استعداد بالا را لازم دانست و اظهار کرد: اهمیت این مسئله از آن روست که طلاب علوم دینی بایستی بار سنگینی که در طول تاریخ غیبت بر دوش روحانیت شیعه است را بردارند و جامعه را به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت دهند و زمینه را برای ظهور حضرت بقیه الله(عج) فراهم کنند.

حجت الاسلام کندری در ادامه با اشاره به مسئله تحقق تمدن نوین اسلامی، به توضیح آن پرداخت و گفت: برای روشن شدن موارد لازم جهت تحقق این هدف بهتر است اشاره ای به صحبت های ارزشمند مقام معظم رهبری داشته باشیم که ایشان در جمع اساتید، فضلاء و طلاب حوزه علمیه قم می فرمایند: «برای ایجاد یک تمدّن اسلامی - مانند هر تمدّن دیگر - دو عنصر اساسی لازم است: یکی تولید فکر، یکی پرورش انسان».

وی یادآور شد: تولید فکر اسلامی با توجه به منابع و معارف عمیق دینی که وجود دارد احتیاج به افراد زبده، مستعد و پخته ای دارد تا بتوانند از این دریای عمیق نظریه دین را در زمینه های مختلف مورد نیاز بشریت متناسب با هر زمان صید نمایند و به دست تشنگان حقیقت برسانند.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه شرط دوم تحقق تمدن اسلامی، پرورش انسان است، افزود: حال در آن‌جایی که فکر و انسان باید تولید شود، باید دید نقش‌آفرینانی که بتوانند افکار را هدایت کنند، چه کسانی هستند؟ و چون این راه جز با نیروی ایمان و عشق طی شدنی نیست، باید کسانی باشند که بتوانند روح ایمان را در انسان ها پرورش دهند.

وی با بیان اینکه بدون شک گروه های مختلفی همچون مدیران جامعه، سیاستمداران، متفکّران و روشنفکران و آحاد مردم هر کدام به نحوی می توانند در خور استعداد خود نقش‌آفرینی کنند، ابراز کرد: البته نقش علمای دین یعنی کسانی که در راه پرورش ایمان مردم از روش دین استفاده می کنند، یک نقش یگانه و منحصر به فرد است و مدیران جامعه، سیاستمداران، فعّالان سیاسی و متفکران و روشنفکران برای اینکه بتوانند درست نقش‌آفرینی کنند، به علمای دین احتیاج دارند.

معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه نقش‌آفرینی را به علمای دین منحصر نمی کنیم، اما جایگاه نقش‌آفرینی آنان را از همه‌ی جایگاه های دیگر برجسته‌تر می بینیم، اضافه کرد: در این راه، اندیشه‌ و ایمان دینی برای انسان ها لازم و تولید فکر اسلامی برای این راه ضروری و لازم است و اگر علمای دین سر صحنه نباشند، دیگری نمی تواند این کار را انجام دهد.

وی گفت: بنابر آنچه بیان شد، باید در امر پذیرش حوزه دقت لازم صورت پذیرد تا از افراد دارای شرایطی که بتوانند در آینده اموری همچون اجتهاد، تدریس، تحقیق، تألیف و تبلیغ در سطح داخلی و بین المللی را که از محورهای عمده فعالیت های حوزه علمیه می باشند را عهده دارد شوند.

انتهای پیام/313/25

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha