حجت الاسلام والمسلمین سید رضا مودب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که بر اساس روایات متعدد، احتمال این که شب بیست و سوم، شب قدر باشد، بسیار زیاد است، اظهار داشت: بنا بر فرمایش نورانی امام جعفر صادق(ع)، تقدیر مقدرات بندگان در شب نوزدهم، تحکیم آن در شب بیست و یکم و امضای آن در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان صورت می گیرد.
وی افزود: شب قدر، شب نزول آیات شریف قرآن کریم بر قلب نازنین پیامبر اعظم(ص) است، ضمن آن که وقتی قرآن نازل شد، مهم ترین مبین و مفسر آیات آن شخص رسول الله (ص) بودند و بعد از ایشان نیز امیرالمؤمنین(ع) به عنوان قرآن ناطق قرار دارند و این افتخاری برای ما شیعیان است که معتقدیم روایاتی که از تفسیر قرآن در اختیار داریم از زبان امام علی (ع) است و ائمه دیگر نیز از حضرت نقل کرده اند و خود امیرالمؤمنین(ع) نیز البته آن ها را از لسان پیامبر (ص) روایت می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم همچنین گفت: در شب قدر یکی از مهم ترین کارها که توصیه بسیاری بر انجام آن شده، تلاوت قرآن و به خصوص فهم و تدبر در آیات آن است به ویژه که این مهم از طریق روایاتی باشد که در تفسیر قرآن از مولای متقیان علی(ع) به دست ما رسیده است.
وی تأکید کرد: ما باید در خواندن قرآن به تدبر و فهم آیات توجه کنیم و در این شب های قدر در پناه قرآن و عترت از پروردگار مهربان، طلب مغفرت نماییم.
وی گفت: اساساً راز و نیاز با خدا و توبه و انابه در پناه دعا خواندن بسیار حائز اهمیت است تا آن جا که امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند: دعا کلید پیروزی و گنجینه رستگاری است.
حجت الاسلام و المسلمین مؤدب همچنین با اشاره به این که زمینه بازگشت به خدای متعال در شب قدر، مهیاتر و مساعدتر از هر زمان دیگری است، بیان داشت: بی شک این فرمایش نورانی امام علی(ع) را در ماه مبارک رمضان و به خصوص در شب های قدر بهتر می توان درک کرد چه آن که در چنین ایامی زمینه و بستر سعادت و رستگاری بهتر و بیشتر از دیگر ایام فراهم است و امید آن که در این شب ها با تفکر در احوالات زندگی خود، در مسیر بازگشت به خدا به برکت نام و یاد اهل بیت(ع) و واسطه قراردادن قرآن کریم قرار بگیریم.
۳۱۳/۸