به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، روز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که استانداران سراسر کشور نیز از طریق ویدئو کنفرانس در آن حضور داشتند، با بیان اینکه پایان دوره ویروس کرونا هنوز مشخص نیست و باید خودمان را برای یک مقابله بلند مدت آماده کنیم، گفت: برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا و قطع زنجیره آن، مسئولیت سنگینی بر دوش همگان است و تجربه چهارماهه ما این است که با رعایت دقیق دستورالعمل های وزارت بهداشت، فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی در کشور می تواند آزاد باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه بیش از ۴ ماه از مواجهه کشور با بیماری کرونا گذشته است، ادامه داد: در این دوره مردم همراهی بسیار خوبی از خود نشان دادند و کادر بهداشت و درمان کشور نیز فداکاری و تلاش بسیاری داشتهاند.
وی با بیان اینکه براساس آنچه دانشمندان و متخصصان بهداشت و درمان اعلام کردهاند نمیتوان زمان خاصی را برای پایان این بیماری پیشبینی کرد، افزود: رفتار این ویروس در حال تغییر است و رفتار ثابتی ندارد و براساس نظر محققین این ویروس خود به خود از بین نخواهد رفت، بنابراین ما باید خود را برای یک مقابله بلندمدت آماده کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه این ویروس قابل ریشهکنی در زمان کوتاه نبوده و نمیتوانیم کاری کنیم که مردم در مصونیت کامل باشند، گفت: آنچه حائز اهمیت است اینکه این ویروس به خودی خود منتقل نمیشود و توسط افراد با عدم رعایت دستورالعملها در جامعه شیوع پیدا میکند و این نشان میدهد که خود ما نیز در توسعه و انتقال این بیماری نقش داریم، به همین دلیل مسئولیت سنگینی بر عهده همگان است و باید خودمان یکدیگر را یاری کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع فاصلهگذاری و دوری از تجمعات غیرضرور، گفت: رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک میتواند نقش بسیار اساسی در قطع زنجیره شیوع داشته باشد و یکی از مباحثی که در جلسه امروز داشتیم این بود که طرح استفاده اجباری از ماسک در نقاط مورد نظر تهیه و پس از بررسی در جلسات آینده برای تصویب ارایه شود.
ویاظهار کرد: در ماه پنجم مواجهه با کرونا براساس تجربهای که در ماههای گذشته به دست آوردهایم، میتوانیم این مطلب را عنوان کنیم که فعالیتهای گوناگون اعم از فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و معنوی میتواند با رعایت دستورالعملها ادامه داشته و گشایش یابد چرا که تعطیلی کارها و فعالیتهای جامعه، شدنی و امکانپذیر نیست ولی باید پروتکلها به طور کامل رعایت شود، در حقیقت ما به ادامه فعالیتها آری میگوییم، اما به تردد و تجمع غیرضرور نه میگوییم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تا به امروز در کشور با موج اول بیماری مواجه هستیم، گفت: در برخی استانها با پیک بیماری مواجه شدیم و از آن عبور کردیم و در برخی از استانها در حال حاضر پیک بیماری آغاز شده است که باید با رعایت دستورالعملها از آن عبور کنیم.
دکتر روحانی ادامه داد: در جلسه امروز راجع به فشار روحی و روانی منتقل شده به جامعه و نگرانیهایی که این ویروس میان مردم بوجود آورده مباحث خوبی مطرح شد؛ بسیاری افراد ممکن است دچار بیماریهای روحی و روانی شده باشند که در این راستا از همه دانشمندان و متخصصان علوم اجتماعی، دینی و روانشناسی، فرهنگی، هنری و دستگاههای تبلیغاتی بویژه صدا و سیما و فضای مجازی میخواهم تا در راستای آمادگی مردم برای مواجهه با شرایط تلاش کنند تا مردم به عنوان نکته نخست بدانند دوران مواجهه با این ویروس کوتاهمدت نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ابتدای شیوع بیماری در کشور با همکاری و تلاش خوب وزارت بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و صدا و سیما و همراهی مردم توانستیم از روزهای سخت بگذریم، گفت: باید با استقامت و استمرار تلاشها، به گونهای عمل کنیم تا دستاوردهای به دست آمده از بین نرود.
دکتر روحانی تأکید کرد: به عنوان رئیس جمهور از مردم میخواهم برای پاسداری از دستاوردها و بخاطر ایران عزیز، شکیباییها را ادامه داده و هرگز نسبت به آینده نگران و مضطرب نشویم؛ ما ملتی و کشوری بزرگ هستیم که با این ویروس مواجه شده و تا به امروز با همکاری و همراهی دستاوردهای خوبی در مقابله با آن به دست آوردهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه این ویروس ساده نبوده و تمام روابط انسانی را تحت تأثیر خود قرار داده است، گفت: بسیاری از مشاغل بر اثر شیوع این بیماری با تعطیلی مواجه شده و ضربه سختی به حوزههای مختلف از جمله گردشگری، صادرات و واردات، روابط بینالمللی، آموزش و حتی بخشهایی از پزشکی به واسطه این بیماری وارد شده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: به یمن فداکاری جبهه سلامت و مدافعان سلامت که در خط مقدم قرار دارند و همکاری نیروهای مسلح و دیگر بخشها و همراهی مردم تا امروز در مقابله با این بیماری سرافراز بودهایم.
رئیس جمهور با بیان اینکه همدلی، هماهنگی و انسجام اساس موفقیتها در این راستا بوده است، اما زیرساختها و بنیانهای بسیار خوبی که در این ۷ سال با تلاش دولت در بخشهای مختلف بوجود آمد نیز کمک شایانی به تسهیل امور کرد، گفت: زیرساختهای درمانی، طرح تحول سلامت و امکانات و تجهیز بیمارستان ها که دولت در سالهای گذشته ایجاد کرد در کنار تلاش پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کمک شایانی به این روند داشته است.
دکتر روحانی ادامه داد: همچنین زیرساختهای ارتباطات کشور از جمله ساماندهی فضای مجازی، گسترش پهنای باند و موبایل هوشمند نیز تأثیرات بسزایی در این روند داشته است و بخشهای مختلف از جمله آموزش و خرید و فروشها به واسطه زیرساخت قوی و محکمی که در این ۷ سال ایجاد شد در این دوران به انجام رسیدهاند.
رئیس جمهور ساماندهی شرکتهای دانشبنیان را از دیگر زیرساختهای بوجود آمده، مؤثر در این راستا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر ۵ هزار شرکت دانشبنیان فعال بوده و به بخشهای مختلف کمک میکنند.
دکتر روحانی اظهار کرد: اگر تلاشهای دولت در چند سال اخیر در بخش کشاورزی نبود، امسال نیز باید کماکان ۶ میلیون تن گندم خریداری میشد در حالی که نمیتوانستیم آن را با وجود شرایط کرونا در جهان تأمین کنیم.
رئیس جمهور با تقدیر از تلاشهای بخش اقتصادی کشور در این ایام، گفت: علیرغم شرایطی که در کشور وجود دارد و صادرات در ماههای گذشته تعطیل بوده، اما تلاش بسیار خوبی برای تأمین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای ضروری به انجام رسید و مشکلی در این خصوص نداشتهایم.
دکتر روحانی افزود: پرداخت حقوق به موقع کارکنان، اعطای بستههای معیشتی و یارانه و کمکهایی که در حد توان به بخشهایی از جامعه شده، اقداماتی است که در ماههای اخیر مسئولان تلاشهای زیادی برای تحقق آن داشتهاند.
رئیس جمهور با بیان اینکه بازگشاییها و فعالیتهای اقتصادی، منوط به رعایت دستورالعملها و رفتار اجتماعی مردم در جامعه است، گفت: اگر رفتار عمومی در این شرایط با دستورالعملها منطبق نباشد، فعالیتها در عرصههای گوناگون با سختی مواجه خواهد بود.
دکتر روحانی حضور افراد مبتلا به کرونا در اجتماعات را بزرگترین خطر برای جامعه دانست و اظهار کرد: مهم است فردی که میداند بیمار است، خود را قرنطینه کرده و بخشهایی که تشخیص میدهند افراد مبتلا به کرونا هستند، باید به خانواده و محل کار او اطلاع دهند.
رئیس جمهور در تشریح مصوبات جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در این جلسه مقرر شد که مبنای اعلام وضعیت قرمز یک استان نیست، بلکه براساس شرایط یک منطقه یا شهرستان به عنوان منطقه قرمز اعلام خواهد شد. بر این اساس هر استانی که شهرستانهایش دچار مشکل میشوند، باید بلافاصله ستاد استانی پیشبینیها و محدودیتهای لازم را تدوین و به کمیته امنیتی، اجتماعی و بهداشت و درمان بفرستند تا محدودیتهای لازم پس از تأیید رئیس جمهور در مناطق مورد نظر اجرا شود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه درباره الزام استفاده از ماسک در برخی از فضاها و مناطق در این جلسه مباحثی انجام شد، ادامه داد: مقرر شد، پس از بررسیهای لازم مصوبه در جلسات آینده در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی قرار گیرد، ضمن اینکه اجرای این طرح نیز باید به شرط این باشد که ماسک به وفور و ارزانقیمت در اختیار مردم قرار داشته باشد.
رئیس جمهور اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعملهای بسیار خوبی را برای زندانها ابلاغ کرده که براساس آنها در زندانها رفتار شده و نظارتهای لازم نیز در این خصوص از سوی بخش بهداشت و درمان انجام خواهد شد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، سال تحصیلی دانشگاهها از ۱۷ شهریور ۹۹، در ۲ بخش فضای مجازی و حقیقی آغاز خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: "کلاس خلوت و خوابگاه خلوت "به عنوان یک اصل در بازگشایی دانشگاهها مطرح است که براین اساس باید به دانشجویان اجازه داده شود که بتوانند در دانشگاه محل زندگی خود، دروس را بگذرانند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: همچنین سال تحصیلی مدارس و آموزش و پرورش نیز از ۱۵ شهریور آغاز میشود که البته به آموزش و پرورش اجازه داده شده به تناسب استان، منطقه و نیاز خود و اینکه دانش آموزان بصورت یک روز در میان در مدارس حاضر شوند، از ابتدای شهریور فعالیت آموزشی مدارس را در دو نوبت بازگشایی کرده و تعطیلی پنجشنبهها نیز در این راستا حذف خواهد شد.
رئیس جمهور اظهار کرد: همچنین کمیته تبلیغات ستاد ملی مقابله با کرونا موظف شد درباره اضطراب و نگرانی که برخی درباره دوران پساکرونا مطرح میکنند، اقدامات لازم را انجام دهند.
انتهای پیام
منبع: پایگاه ریاست جمهوری