حجت الاسلام کاشانی نژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کاشان با بیان اینکه رفتار و برخوردهای پدر و مادر در خانواده با یکدیگر در تربیت فرزندان مؤثر است، گفت: فرزندان نوع برخوردهای پدر و مادر را به عنوان الگو، در زندگی آینده شان تکرار می کنند.
وی افزود: پدر و مادرها در درجه اول باید مراقب نوع صحبت کردن و تعامل با یکدیگر باشند و غیرمستقیم درست زندگی کردن را به فرزندانشان آموزش دهند.
حجت الاسلام کاشانی نژاد یکی از کارکردهای مهم خانواده در ازدواج موفق فرزندان را آموزش مهارتهای سازگاری به جوانان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر یکی از عوامل اصلی اختلافات همسران و از هم پاشیده شدن بنیاد خانوادهها، عدم مهارت سازگاری همسران است، آموزشهای حل تعارض، روانشناسی زن و مرد، ارتباط مؤثر و کدورت زدایی برای سازگاری فرزندان باید اختصاص داده شود.
وی، انتقال ترس و استرس های پدر و مادر در مورد ازدواج به فرزندان را از مهمترین اشتباهات بعضی از والدین عنوان کرد و گفت: خانواده ها باید انتخاب درست و اصولی همسر، داشتن آرامش و تمرکز ذهنی جوانان را فراهم کنند.
مربی قوه قضاییه در مداخلات طلاق، تصریح کرد: اگر والدین نتوانند استرس و ترس های خود را کنترل کنند ممکن است جوانان تحت تأثیر محیط پراسترس خانواده قرار بگیرند و انتخابی عجولانه و هیجانی و به دور از منطق در انتخاب همسر داشته باشند.
کارشناس مذهبی در پایان با تاکید بر مراجعه جوانان به مشاوران متخصص برای انتخاب همسر مورد نظر، افزود: غفلت و بی توجهی خانواده ها از مراجعه به مشاور متخصص پیش از ازدواج فرزندانشان باعث انتخاب های غیرکارشناسی و ناهماهنگ و ایجاد خسارت های سنگین مالی و روحی، اجتماعی و معنوی به خانواده ها می شود.