به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از حوزه نت، همزمان با ایام فاطمیه و سالروز شهادت حضرت زهرا(س)، تریلر فیلم «THE LADY OF HEAVEN» با عنوان «بانوی بهشت» از سوی صفحات یاسر الحبیب منتشر شد که به وقایع تاریخی حساس و مهم تاریخ اسلام می پردازد.
موضوع فیلم در خصوص جنایات گروه های تکفیری داعش در عراق و سوریه است. در خلال این داستان امروزی به وقایع تاریخی مهمی مانند غدیر خم و آتش زدن درب خانه حضرت زهرا (س) و شهادت آن حضرت می پردازد. فیلم بانوی بهشت The Lady of Heaven ۲۰۲۰ یک فیلم درام اکشن و تاریخی انگلیسی- آمریکایی است و کارگردان فیلم الی کینگ معرفی شده است. افرادی چون ری فرون، لوکاس باند، آلبان کورتوا، دنیس بلک، سامی کریم و کریستوفر سایرف در این فیلم ایفای نقش می کنند. در معرفی این فیلم آمده است: «دو داستان مشابه اما با هزار و چهارصد سال فاصله. یک کودک عراقی پس از اینکه مادرش را در یک کشور جنگ زده از دست داد، با شنیدن داستان حضرت فاطمه (س)، اهمیت و قدرت صبر را درک کرد.»
در وب سایت متعلق به فیلم هیچ اطلاعات دیگری غیر از تاریخ انتشارش نیامده است و نام برخی عوامل نیامده است.
کار ویژه الحبیب؛ اهانت به مقدسات اهل سنت
این فیلم به تهیه کنندگی «هیئت خدام المهدی» منسوب به شیخ یاسر الحبیب است و نام خود او به عنوان نویسنده این فیلم درج شده است. یاسر یحیی عبدالله الحبیب متولد ۱۹۷۷ میلادی، اهل کویت و رئیس سازمان موسوم به خدام المهدی است. وی «هیئت خدام المهدی» را در سال ۲۰۰۱ در کویت تأسیس کرد، اما در سال ۲۰۰۴ به دلیل بروز برخی مشکلات میان او و دولت کویت، این هیأت پلمپ و الحبیب بازداشت شد و مسأله بازداشت وی به سرعت به سوژه مورد نظر سازمان های حقوق بشری انگلیس و آمریکا تبدیل شد. با رایزنی انگلیسی ها و ساکن شدن وی در لندن حیطه فعالیت های یاسر الحبیب به شدّت گسترش پیدا کرد.
در رمضان ۱۴۳۱ قمری «یاسر الحبیب» در سالروز وفات جناب عایشه، مجلسی تشکیل داد و از فراز منبر جملات رکیک و نسبت های بدی متوجه او کرد. سخنرانی او در مورد جناب عایشه که فوراً در یوتیوب قرار گرفت، موجب خشم شدید اهل سنت شد و همین مسأله بهانه ای برای حمله به شیعیان و تعمیق اختلافات مذهبی شد.
سخنان مشکوک الحبیب، مشکلات بسیاری برای شیعیان کویت و عربستان نیز به بار آورد. علمای شیعه این دو کشور از جمله «شیخ عَمری»، «شیخ حسین معتوق»، «شیخ حسن صفّار»، «شیخ علی آل محسن»، «شیخ عبدالجلیل السمین»، «شیخ نمر» و «سیدهاشم السلمان» مواضع سختی در برابر وی گرفتند.
این دست موضع گیری ها که باعث ورود فشارهای فراوان به شیعیان عرب نیز شده بود، جمعی از علما و فرهیختگان شیعه منطقه احصاء عربستان را بر آن داشت تا استفتایی را خدمت حضرت آیت الله خامنه ای ارسال کنند.
پاسخ معظم له این بود: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنّت از جمله اتّهام زنی به همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع، شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیا پیامبر اعظم حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله می شود.»
پاسخ مقام معظم رهبری در جهان اسلام به شدت انعکاس پیدا کرد. بسیاری از علمای اسلامی نیز پس از انتشار این استفتاء، نظرات خود علیه جریان خطرناک نفوذی در شیعه را اعلام کردند. آیات سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و علمای عربستان، بحرین و لبنان به موضع گیری علیه این اقدامات پرداختند.
سخنان مشکوک الحبیب، مشکلات بسیاری برای شیعیان کویت و عربستان نیز به بار آورد. علمای شیعه این دو کشور از جمله «شیخ عَمری»، «شیخ حسین معتوق»، «شیخ حسن صفّار»، «شیخ علی آل محسن»، «شیخ عبدالجلیل السمین»، «شیخ نمر» و «سیدهاشم السلمان» مواضع سختی در برابر وی گرفتند.
هواداران او در سال ۲۰۱۸ به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن یورش بردند و پرچم ایران را پایین کشیدند و در مقابل دیدگان پلیس، پرچم های خود را بالا بردند. در حالی که در اقدامی عجیب نیروهای پلیس لندن پس از گذشت چندین ساعت وارد عمل شدند.
یاسر الحبیب در پست اینستاگرامی خود در خصوص این فیلم بیان می کند: «به اذن خدا هنگامی که فیلم مبارک ما منتشر شود. این فیلم عظیم و جهانی درباره زندگانی و رنج ها و سیره صدیقه کبری حضرت زهرا (س) است. گویی چیزی مماثل اشعار عبدی است. آن زمان فیلم نبود اشعار بود اینها بودند که منتشر، حفظ و در اذهان حک می شدند و انسان آن را می چشید. کار هنری آن زمان این بود. بنابراین امام صادق (ع) می فرماید: به کودکانتان شعر عبدی را بیاموزید که او بر دین خداست چرا این را می گوید؟ چون که هنر آسان چشیده و حفظ می شود و در نفس و قلب و روح تأثیر می گذارد. این طبیعی است این فیلم بهترین اثر هنری معاصر می باشد.»
این گفته ها نشان می دهد که الحبیب انتشار این فیلم را آغاز پروژه فیلم سازی اش می داند و به خوبی از اثر و اهمیت هنر و به کارگیری آن در راستای تفهیم و عمیق سازی آموزه ها و نقل قول های تاریخی مطلع است.
وی که سابقه ای طولانی در اهانت به مقدسات اهل سنت و حتی علما و مراجع تقلید شیعه دارد هدف از ساخت این فیلم را در برنامه ای در شبکه تلویزیونی اش این گونه بیان کرد: «این فیلم که توسط برجسته ترین کارگردان ها و هنرمندان غربی تهیه خواهد شد، به تبیین زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) به ویژه دوران پس از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) خواهد پرداخت. مردم جهان برای نخستین بار در این فیلم خواهند دید که چگونه خلیفه اول و همراهانش به منزل آن حضرت حمله می برند و حرمت ایشان را می شکنند. این فیلم باعث تخریب شخصیت اسطوره ای خلفا (شیخین) خواهد شد…این فیلم فرق بین اسلام واقعی و اسلام انحرافی (یعنی اسلام سقیفه) را نشان خواهد داد…ما قسم خورده ایم که انتقام حضرت زهرا (س) را خواهیم گرفت».
فدک صغری مکانی برای تربیت نیروهای افراطی
در این میان نیروهای تحت تربیت یاسر الحبیب در منطقه ای در لندن آموزش می بینند که وی آنجا را به نام ارض فدک الصغری نامگذاری کرده است. تعدد فعالیت های یاسر الحبیب خبر از طرح هایی می دهد که او برای اختلاف افکنی بین شیعه و اهل سنت در سراسر کشورهای اسلامی در سر دارد.
بانوی بهشت یا یوم العذاب!
در وب سایت عربی یاسر الحبیب نامه ای با این مضمون منتشر شده است که فیلم THE LADY OF HEAVEN (بانوی بهشت) همان فیلم «یوم العذاب» است که تغییر نام داده است. نکته جالب آنکه در وب سایت فارسی او اثری از این نامه نیست. شاید این به خاطر آن باشد که ۴ سال پیش از اینکه اخباری مبتنی بر ساخت فیلم یوم العذاب منتشر شده بود، مراجع تقلید شیعه علیه آن موضع گرفته بودند.
اعلام حرمت کمک مالی برای ساخت فیلم «یوم العذاب»
آیات مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی و جعفر سبحانی در پاسخ به استفتایی مبنی بر تلاش یکی از شبکه های تلویزیونی عربی که مقر آن در انگلستان است برای ساخت فیلمی درباره تاریخ اسلام، حمایت، تبلیغ و تماشای چنین فیلمی که در آن باعث اختلاف افکنی بین مسلمین بخصوص شیعیان و برادران اهل سنت می گردد را حرام اعلام کردند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی مدیر شبکه جهانی ولایت در همان ایام در این خصوص گفت: ما درصدد این هستیم به همه مسلمانان و غیر مسلمانان دنیا بگوییم که در مورد فیلم موهوم"یوم العذاب" نظر مراجع معظم تقلید این است که هرگونه کمک به ساخت این فیلم حرام شرعی و حتی تماشای این فیلم نیز حرام و گناه کبیره و خلاف شرع است. هیچ بحثی نیست که مصداق کامل تشیع انگلیسی یاسر الحبیب و امثال آن هستند و نسبت به تسنن آمریکایی هم مشخص است که شبکه های تحت حمایت رژیم آل سعود این جریان را نمایندگی می کنند.
فیلمی با عواملی بی نام و نشان و بعضاً گمنام
فیلمبرداری این فیلم توسط مایک بروستر و کارگردان این فیلم فردی به نام الی کینگ است که هیچ گونه اطلاعاتی از سابقه و پیشینه او و تهیه کننده فیلم که مهدی الحسینی نام دارد در دسترس نیست تا ثابت کند فیلم سینمایی که یاسر الحبیب ساخته است، مثل یک پروژه امنیتی قرار است، چراغ خاموش باشد.
در وب سایت کمپانی سازنده نیز هیچ گونه اطلاعاتی مندرج نشده است و تنها در توضیح این کمپانی نوشته شده است: «Enlightened Kingdom یک شرکت تولید فیلم در انگلستان است. اهداف ما شامل تغییر تاریخ سینما از طریق بهبود فلسفه و سبک فیلم است. چشم انداز ما حول ایده نیاز به فیلم ها برای داشتن معنای عمیق تر و ارتباط با مخاطب، و جذب قلب و روح مردم در سراسر جهان است. »
این فیلم که کارشناسان هزینه تولید آن را حدود ۱۵ میلیون دلار تخمین زده اند در بخش مسائل مالی نیز سعی بر اقدامات بی نام و نشان دارد. سازندگان در شبکه های اجتماعی مختص این فیلم آن را محصولی مردمی و مستقل می دانند.
تا پیش از «بانوی بهشت» جریان فیلم سازی در مورد تاریخ اسلام در کشورهای اسلامی مثل ایران، کویت، قطر و عراق عموماً بر اساس نگاه وحدت آفرین بین مذاهب اسلامی فعال بوده است. اما فیلمی که سازنده اش ید طولایی در تفرقه افکنی بین مذاهب اسلامی دارد، سعی دارد با انتشار فیلمش راه فیلمسازی درباره تاریخ اسلام را از مسیر وحدت آفرینی بین مذاهب منحرف کند.
اتفاقات سال های اخیر در کشورهای اسلامی لزوم حفظ وحدت اسلامی و جلوگیری از اقدامات تفرقه افکنانه را برای همه دلسوزان امت اسلامی امری واجب کرده است. اینکه حامیان آمریکایی و انگلیسی یاسر الحبیب فیلمی را با این ابعاد و هزینه آن هم در این مقطع زمانی تدارک دیده اند خبر از جریانی می دهد که «بانوی بهشت» حلقه اول آن است.