به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمینعباسی در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی «حضرت ابوطالب(ع)؛ حامی پیامبر اعظم(ص)»، برگزاری همایش حضرت ابوطالب(ع) را اقدامی شایسته با هدف توجه به شخصیتهای مؤثر و قابل الگوگیری در تاریخ اسلام برشمرد و ابراز داشت: حضرت ابوطالب(ع) از مهمترین شخصیتهای اثرگذار در دهه اول ظهور اسلام بود که به دلایل مختلف، به ویژه رقابتهای قبیلهای و دشمنی برخی خلفای عباسی و اموی، مورد بیمهری قرار گرفت و همین امر موجب شد خدمات ارزنده ایشان کمتر دیده شود.
وی با تأکید بر لزوم پرداختن به ابعاد مختلف زندگی حضرت ابوطالب(ع)، خاطرنشان کرد: لازم است همه ابعاد شخصیتی و خدمات ارزنده حضرت ابوطالب(ع) مورد توجه قرار گیرد. خدمات این شخصیت اثرگذار به اسلام، چه پیش از بعثت و چه پس از آن نباید مورد غفلت واقع شود.
رئیس جامعةالمصطفی با تأکید بر لزوم الگوسازی از شخصیت حضرت ابوطالب(ع) در ابعاد گوناگون، یادآور شد: در آثار و کتب سدههای مختلف، به شخصیت حضرت ابوطالب(ع) پرداخته شده و ضروری است کتابشناسی درباره این شخصیت انجام گرفته و اقدامات لازم به منظور چاپ آثاری که همچنان به صورت خطی باقی مانده است و منتشر نشدهاند، صورت پذیرد.
وی ادبیات و هنر را از ابزارهای مهم بیان ویژگیهای الگوهای بشری دانست و اظهار داشت: بسیاری از ویژگیهای شخصیت حضرت ابوطالب(ع) قابلیت و ارزش بالایی برای تبدیل شدن به آثار هنری ارزشمند در قالبهای مختلف مانند شعر، داستان، فیلم و مجموعههای تلویزیونی دارد. در غرب شاهدیم خدمات برخی افراد، که شاید در حقیقت چندان هم تأثیرگذار نبودند، با استفاده از این ابزارها به نماد تبدیل میگردد. جا دارد ما نیز که از این ظرفیتهای تاریخی بهرهمند هستیم، از این ظرفیتها بهرهبرداری بیشتری نماییم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی با تأکید بر آمادگی جامعةالمصطفی برای مشارکت در برگزاری همایش بینالمللی حضرت ابوطالب(ع)، شناسایی و معرفی پژوهشگران، ارزیابی علمی آثار، ترجمه، برگزاری پیشنشست، ارتباط با شخصیتهای علمی بینالمللی و... را از ظرفیتهای جامعةالمصطفی برای همکاری در برگزاری این همایش برشمرد.
شایان ذکر است: در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین احمدیتبار، قائممقام دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(علیهمالسلام)، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیس جامعةالمصطفی، گزارشی از روند برگزاری همایش بینالمللی «حضرت ابوطالب(ع)؛ حامی پیامبر اعظم(ص)» ارائه نمود.
وی خاطرنشان کرد: این همایش برای برگزاری در سال ۱۳۹۸ برنامهریزی شده بود که در اثر شیوع کرونا با تأخیر روبهرو شد و در سال جاری، همزمان با سالروز وفات حضرت ابوطالب(ع) برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدیتبار، با اشاره به دعوت و مشارکت علما و پژوهشگران اهل سنت در این همایش بینالمللی، ابراز داشت: بیش از ۲۵ پیشنشست علمی در دانشگاهها و مراکز علمی مختلف در سراسر کشور برگزار گردید. همچنین ارتباط با پژوهشگران دانشگاههای خارج کشور صورت گرفت و از این دانشگاهها، تاکنون آثار خوبی نیز دریافت شده است.
قائممقام دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(علیهمالسلام) با اشاره به شکلگیری کمیته مقاومت به همت این مجمع، ابراز داشت: حضرت ابوطالب(ع) به عنوان یکی از چهرههای برتر در جهان اسلام در حوزه مقاومت مطرح است و تلاش میشود در این همایش، در کنار ویژگیهای دیگر ایشان، در این باره نیز الگوسازی لازم صورت گیرد.