دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
سوسن سالاری

حوزه/روانشناس و استاد دانشگاه در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما گفت: خطر فشارهای اطرافیان برای زوجین بیشتر از خطر بارداری در سن بالاست و باورهای مرسوم آسیب‌زا هستند و فرزند در شرایط بد رشد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سوسن سالاری در برنامه یه روز تازه گفت: بارداری در دوران عقد اتفاقی هست که در سال‌های اخیر بیشتر شده است و به واسطه شرایط اقتصادی و فراهم کردن امکانات اولیه زندگی ممکن است زوجین دیرتر زیر یک سقف بروند. این مسئله از نظر شرعی هیچ مشکلی ندارد اما به واسطه باورهای عرفی آسیب‌هایی به زوجین وارد می‌شود و در شرایط بحرانی حمایت خانواده‌ها اهمیت دارد. بارداری در دوران عقد اضطراب زیادی را ایجاد می‌کند و اگر همراهی خانواده نباشد، ممکن است منجر به سقط جنین و یا نگهداری فرزند در وضعیت بحرانی شود و هر دو شرایط آسیب‌هایی را برای زوجین دارد و تزریق باورهای منفی مشکلات زناشویی را برای زوجین در آینده ایجاد خواهد کرد.


سالاری اظهار داشت: اگر فرزند سقط شود، ممکن است منجر به عدم باروری مجدد شود. ماندگاری فرزند نیز این ذهنیت را ایجاد می‌کند که فرزند روال زندگی آنها را از حالت طبیعی خارج کرده است و در نتیجه فرزند با رشد نامطلوب و حس منفی روبه‌رو می‌شود و باید در جامعه این فرهنگ‌سازی انجام شود و شرایط سخت ورود به زندگی مشترک را در نظر بگیریم. همچنین والدین نباید این مسئله را برجسته کنند و در فضای آرامش شرایط بهتر مدیریت خواهد شد و حمایت خانواده و آموزش‌های جامعه اهمیت دارد.


وی افزود: در شرایط فعلی فرزندآوری کم شده است اما فرزندآوری در سنین بالا با وجود فرزندان بزرگ حس خطر را ایجاد می‌کند و خیلی‌ها معتقدند که فرزندآوری در سن بالا خطراتی برای مادر و فرزند دارد اما در سوئد بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که بر خلاف باورهای مرسوم فرزندان در این شرایط با رشد جسمی و هوش بالاتری روبه‌رو هستند. در مسئله بارداری سن تقویمی افراد مهم نیست و نکته مهم سلامت مادر و تصمیم خانواده است و خطر فشارهای اطرافیان برای زوجین بیشتری از خطر بارداری در سن بالاست و باورهای مرسوم این بار هم آسیب‌زا هست و فرزند در شرایط بد رشد می‌کند.


این روانشناس ضمن اشاره به برچسب دخترزایی یا پسرزایی گفت: در جامعه ما برچسب فرزند با جنسیت مشابه بیشتر به خانواده‌هایی زده می‌شود که فرزندان دختر دارند. مطالعه‌ای درخصوص این خانواده‌هایی انجام شد که متاسفانه شاهد نبود اعتماد به ‌نفس در این خانواده‌ها هستیم و اگر سطح اعتماد به ‌نفس در خانواده تقویت شود، به خوبی پاسخگوی رفتارهای اطرافیان خواهند بود. اگر در رفتارمان با دیگران ضعف نشان دهیم، دیگران به رفتار ما انتقاد بیشتری خواهند داشت.


سالاری در پایان گفت: زمانی تولد فرزند پسر به واسطه کمک به خانواده اهمیت داشت اما در حال حاضر همه افراد جامعه همراه هم هستند و زمانی بازخورد تأثیرگذار هست که ما افکار منفی را در ذهنمان ادامه دهیم. افکار منفی منجر به خشم و غم می‌شود و در نتیجه شاهد تاثیر در زندگی زناشویی نیز خواهیم بود و خیلی‌ها با چند فرزند مشابه زندگی عادی دارند اما بازخورد اطرافیان ممکن افکار منفی برای آنها ایجاد کند.


گفتنی است: برنامه "یه روز تازه" مجله خبری صبحگاهی تهیه شده در گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷ تا ۹ صبح با بخش‌های مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و... با اجرای وحید رونقی، فریبا باقری، حافظ کاظم‌زاده، مهدی واعظی، صدیقه مرادی و علی مرادخانی روی آنتن می‌رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha