به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر نصیر عابدینی به سؤال خبرنگار حوزهنیوز با موضوع «شیوه ارتباط مؤثر و صمیمی پدر با دختر خانواده» پاسخ داد که تقدیم شما فرهیختگان می شود.
پرسش: چگونه پدران میتوانند ارتباط موثر و صمیمانهتری با دختران خود برقرار کنند؟
پاسخ:
متاسفانه فرهنگی های مختلفی داریم که اصلا پشتوانه فرهنگی ندارند.
مثلا وقتی ارتباط پیامبر اکرم صلی الله علیه واله با حضرت زهرا سلام الله علیها یا ارتباط امام علی علیه السلام با دخترهای خودشان و حتی ارتباط اولیای الهی با دخترهای خود را می بینیم، کاملا متوجه میشویم که اصلا این طور فرهنگ های امروزی با فرهنگ مذهبی و حتی ملی ما فاصله زیادی دارند.
در مواقع زیادی من در مشاوره های خود توصیه کردهام که به خانم خودتان بگویید «دوستت دارم».
مرد یا شوهر محترم میگوید که این کار را نمیتوانم انجام دهم؛ راهکار این افراد این است که روزانه صد بار کلمه دوستت دارم را همراه با اسم خانمشان با تسبیح بگویند.
یا مثلا اگر مشکل شما گیر دادن به دختر خانم است، راهکارش این است که روی یخچال با کاغذ بنویسی، انقدر به دخترت گیر نده و این را مدام تکرار کنی.
یا در مواقع عدم توجه و مدیریت دخترخانم توسط پدر روی کاغذ بنویسی، دخترت الان به تو احتیاج دارد.
این یک نوع پیشگیری بهتر از درمان است و در صورت عدم توجه پدر نسبت به این قواعد ممکن است در آینده نزدیک موجب بحرانهایی همچون طلاق برای خانوادهها شود.
* رهبر انقلاب و فرصت پنج ساعته برای فرزندان
یکی از تفاوت هایی که مقام معظم رهبری با خیلی از بزرگواران دارند این است که با همه مشغله های رهبری برای تک تک بچه ها هفته ای پنج ساعت وقت میگذارند.
میبینیم که آسیبهایی که در برخی از فرزندان مسئولین است در این بزرگوار نیست.
وقتی رهبری پنج ساعت وقت میگذارند، من و شما با هزار شیفت کار بالاخره سه تا چهل و پنج دقیقه میتوانیم وقت بگذاریم.
بهترین وقت گذاشتن هم زمانی است که دخترخانم شما در ماشین کنار شماست، در هر فضای خلوت دختر و پدری به هیچ عنوان حتی برای یک ثانیه، نباید هیچ چیزی دال بر بازخواست و امر و نهی یا تذکر باشد.
چرا که این روش دخترخانمها را میپراند و در مواقع مجاورت دختر و پدر، وقتی بنا بر تذکر و بازخواست باشد، استرس و اضطراب شالوده بدن دختر را میگیرد و چهار ستون بدن او به خاطر این کار میلرزاند.
بنابراین فضا باید کاملا خنثی و مثبت باشد؛ یعنی با دخترم در مورد پینک پنگ یا وزن کیف، مدل وکیفیت کفش یا مدل روسری و جوراب با هم صحبت کنیم.
* نیاز دختر به عواطف پدر
ما کارگاه ارتباطاتی داریم که برخی از این دخترهای غیر مذهبی به صورت گروهی میآیند.
یکی از دخترخانمهای مذهبی صحبتی داشتند که هنوز هم که هنوز است، گوش من به خاطر این حرفشان زنگ میخورد.
ایشان میگفتند که پدر من رانندگی میکرد و با خودش گفتوگوی درونی داشت و میگفت که من الان که روغن ماشین را عوض کردم باید به کارواش بروم.
در این حالت من یک دفعه احساس کردم که پرِ صحبت بابای من به من هم میگیرد و انگار من مخاطب بابام هستم.
همین که احساس کردم پدرم با من صحبت میکند، یکدفعه بغض گلویم را گرفت و وقتی دختر خانم این را گفت، خودِ من به عنوان یک مشاور باتجربه در این زمینه، دچار بغض شدم.
یک دختر آنقدر خلأ دارد که وقتی پدر با خودش صحبت میکند این دختر متاثر میشود و به هم میریزد.
خیلی از مواقع پدری که ابوالمشاغل است، وقتی با فرزند خود دو کلمه حرف خنثی بزند، انگار همه دنیا را به این فرزند دادهاند.
برای مطالعه متن کامل مصاحبه خبرگزاری حوزه با دکتر نصیر عابدینی، از روانشناسان حوزوی اینجا را کلیک نمایید.
نظر شما