به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سید احمد خاتمی، پیش از ظهر امروز در گردهمایی مبلغین محرم امسال اصفهان، اظهار کرد: مبلغین اعزامی ماه محرم در درجه نخست ذاکرین سیدالشهدا هستند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه اصفهان سابقه دیرینه و افتخارآمیز در نشر دین دارد که یک سندش شهدای پرستاره این دیار هستند که در گلستان شهدا آرمیده اند، عنوان کرد: روزگاری حوزه علمیه اصفهان حوزه علمیه اول کشور بوده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مرحوم آیت الله نائینی قهرمان فقه، اصول و سیاست از حوزه علمیه اصفهان طلبگی خود را آغاز کرده و شروع طلبگی آیت الله بروجردی نیز از اصفهان بوده است. امروز هم چشم حوزه علمیه اصفهان به یکی از درختان کهن فقه و اخلاق حوزه علمیه آیت الله العظمی مظاهری روشن است.
وی در ادامه بیان کرد: هر قشری و صنفی در کشور روز و هفته ای در تقویم دارد و ما طلاب افتخار می کنیم به روزهای مقدسی چون ایام محرم، رمضان و فاطمیه گره خورده ایم.
آیت الله خاتمی عنوان کرد: سه نکته در رابطه با سیدالشهدا(ع) و نهضت بزرگحافظ حریم دین توسط مبلغین قابل بیان است، گفت: در این رابطه می توان با شیوه سیر تاریخی سخن گفت که عهده دار این امر کتاب های تاریخی است؛ روش دوم سیره بوده، سیره یعنی تحلیل سیر، چرا امام حسین(ع) مکه را برگزید، چرا حضرت با خانواده آمد؟ و ...، پاسخ به چراها که نامش تحلیل است.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: قرآن کریم شیوه دوم را می پسندد و اغلب در بیان داستان ها، کمتر به تاریخ و سیر می پردازد و بیشتر عبرت ها را بیان می کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: راز ماندگاری اباعبدالله الحسین و نهضت حسینی فقط یک کلمه است و آن «وجه الرب» شدن امام حسین(ع) است؛ سیدالشهدا(ع) تمام و کمال ذوب در خداوند شد و جز خدا نخواست.
آیت الله خاتمی با تاکید بر اینکه سیره بر سیر ارجحیت دارد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از همین باب بر عبرت های عاشورایی اشاره کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: برای تبیین نهضت سیدالشهدا(ع) سه منبع وجود دارد، نخست تاریخ است که مملو از راست ها و دروغ ها بوده، کتاب های خوبی در این زمینه وجود دارد که سره را از ناسره تمیز داده است.
وی اظهار کرد: دومین منبع که منبع زلالی است، مطالب مهم سیدالشهدا(ع) اعم از سخنرانی ها، توصیه ها، نامه ها و فرمایشات آن حضرت در جریان قیام است؛ بهترین کتاب برای یک محقق در این زمینه دانشنامه امام حسین(ع) است .
آیت الله خاتمی سومین منبع را زیارت های مرتبط با سیدالشهدا(ع) دانست و گفت: متون این زیارت ها چون زیارت اربعین و عاشورا همگی متن امام حسین(ع) شناسی است؛ در زیارت عاشورا حدود ۳۰بار تبری و ۲۵بار تولی است.
وی افزود: این محتواها و پیام ها نشان از آن است که یک فرد عاشورایی باید مرز داشته و تبری و تولی توأمان بوده؛ نمی شود کسی در محضر رهبر معظم انقلاب سخن از محبت به ولایت کند ولی یکبار در سخنانش از فتنه، نفوذ، فتنه گران سخن نگوید.
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران افتخار دارد که در همان مسیر نهضت سیدالشهدا(ع) گام بر می دارد. اولین شباهت آن که انقلاب اسلامی ایران برای اعتلای کلمه لا اله الی الله تشکیل شد.
وی، ولایت مداری را عمده ترین ویژگی یاران اباعبدالله الحسین(ع) دانست و گفت: این خصیصه، شباهت بین نهضت سیدالشهدا(ع) و انقلاب اسلامی ایران است؛ عظمت کربلا به حضور امام حسین(ع) است؛ قیام های دیگری در تاریخ بود که چه بسا کشته های زیادتری داشت، ولی در پیشانی قیام کربلا امام حسین(ع) قرار داشت.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: سومین شباهت نهضت سیدالشهدا(ع) و انقلاب اسلامی ایران دشمنان مشترک است؛ طبق آیه ۱۹سوره حج دشمنان مشخص هستند؛ دعوای استکبار جهانی با انقلاب اسلامی براین اساس است که نهضت انقلاب اسلامی نظریه مردم سالاری دینی را در میان دو نظریه سوسیال دموکراسی شرق و لیبرال دموکراسی غرب مطرح کرد .
وی خاطرنشان کرد: دنیا بدانند که دشمنان استکباری دست از انقلاب اسلامی ایران برنخواهند داشت مگر اینکه ما قدرتمند شویم و آنها زورشان به ما نرسد. تلاش جبهه استکباری بر این است که مردم ایران دست از دین بردارند ، اما به مدد نهضت سیدالشهدا(ع) و یاری امام زمان(عج)دست از این راه و منش خود برنخواهیم داشت.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری در ادامه اشاره ای به موضوع جهاد تبیین مورد نظر رهبر معظم انقلاب کرد و گفت: جهاد تبیین جهاد فوری و ضروری است، چرا که دشمن با ابزار فضای مجازی که کلیدش دست آمریکا بوده، درحال جهاد ضد تبیین است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور افزود: امروز مبلغینی که با رسانه آشنا هستند، باید فضای مجازی را منبر عظیم به عنوان جهاد تبیین تلقی کنند.
آیت الله خاتمی تذکر داد: افراط و تفریط در همه چیز خاصه در منبر بد است؛ منبر واعظ، قرائت آیات قرآنی، روایت، روضه سیدالشهدا(ع) و مهارت های متعدد می طلبد، مبادا در محرم منبری برویم و ذکری از مصیبت اباعبدالله(ع) در آن نباشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: نقشه خطرناکی که امروز دشمن برای ملت ایران کشیده است، ایجاد ناامیدی و یأس است؛ هویت این دولت با گذشته متفاوت است؛ هویت این دولت خدمت شبانه روزی است، میزان رشد اقتصادی به چهار درصد رسیده، اما در عین حال مشکلات هم که متأثر از کم کاری های گذشتگان است، وجود دارد؛ سامان یافتن عزتمندانه این اقتصاد قول رئیس جمهور است.
آیت الله خاتمی گفت: ما چند منبع امید داریم، نخست خداوند متعال که بارها با عنایت خود انقلاب اسلامی ایران را یاری کرده، دوم حمایت مردم منبع امید است؛ مردم علی رغم مشکلات ایمان دارند که مسئولین در حال خدمت هستند و در مجموع یاران انقلاب در صحنه هستند گرچه ریزش در همه انقلاب ها طبیعی است.
امام جمعه موقت تهران، منبع سوم امید را وجود رهبر معظم انقلاب دانست که دشمنان نام او را دوراندیش ترین رهبر جهان گذاشته اند، گفت: ایشان بیش از یک دهه است که متوجه نقطه هدف دشمن در زمینه اقتصادی شده اند و تذکر داده اند.
عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: ارتجاع خطر دیگری است که باید نسبت به آن حساس بود؛ ارتجاع یعنی خطر بازگشت به گذشته که بارها در قرآن کریم تذکر داده شده است؛ ارتجاع از منظر رهبر معظم انقلاب یعنی کسانی که در حال احیای ارزش های طاغوتی هستند.
وی تاکید کرد: بی حجابی بدون تردید از جلوه های ارتجاع است؛ مراجع عظام تقلید، حجاب را از ضروریات دین دانسته اند؛ از نظر من دروغ سال ۱۴۰۱ این است که عده ای مطرح می کنند تاکید بر حجاب در این روزها به دلیل فراموشی گرانی ها است؛ ائمه جمعه بیشترین کسانی بوده اند که درباره گرانی ها تذکر داده اند.
آیتالله خاتمی خاطرنشان کرد: امروز دو قطبی کردن براساس سلیقه، بد است و اگر بحث دین مطرح باشد، دوقطبی کردن معنا ندارد؛ قطعا ما انقلابی و غیر انقلابی داریم.
وی ابراز کرد: امروز در امر حجاب صحبت از زور نیست بلکه سخن از الزام حقوقی و قانونی است و رعایت حجاب الزام قانونی این کشور است که باید محقق شود.
وی در پایان اظهار کرد: سکولارشدن و بی طرف شدن حوزه علمیه و هیئت ها، تضعیف خادمان نظام، از دست دادن هویت انقلاب، القای اینکه انقلاب به بنبست رسیده، القاء دروغ توسط دشمن، رو در رو کردن مردم با انقلاب و اغتشاش از خطرهای پیش رو است.
انتهای پیام
نظر شما