جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
کد خبر: 1045653
۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
مدیر حوزه علمیه فارس

حوزه/ فتنه اخیر و حوادثی مثل هتک حرمت قرآن و ارزش های انقلاب اگرچه تلخ بود اما باز هم ثابت کرد انقلاب تبدیل به شجره تنومندی شده که با بصیرت و حضور مؤمنان جامعه همچنان به سوی قله آرمان ها پیش می رود اما در این میان عبرت پذیری مسئولان، نگاه انقلابی آنها و عدم انفعال و وادادگی در مقابل جنجال های رسانه ای عناصری هستند که عدم تکرار چنین حوادثی منوط به رعایت آنهاست.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین محمد استوارمیمندی در یادداشتی با عنوان «عبرت فتنه» آورده است: فتنه هیبردی ۱۴۰۱ هم مثل دیگر فتنه های پس از انقلاب پشت سر گذاشته شد، در این فتنه عبرت های زیادی است که مدیران کشور لازم است برای اداره بهتر کشور از آنها عبرت بگیرند و بیش از این مصالح کشور را با مواضع انفعالی درگیر چالش های جدید نکنند اگرچه امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود، عبرت ها بسیار و عبرت گیرندگان کم هستند.

چند مورد از این عبرت ها نخست اینکه مسئولان محترم به این نتیجه رسیدند که برای کنترل اغتشاشات، اینترنت و بعضی از شبکه های اجتماعی را با محدودیت مواجه کنند، همان شبکه های اجتماعی که جمهوری اسلامی کوچکترین نقشی در مدیریت آن ندارد بلکه این دشمن است که با اهداف براندازانه و بر اساس سیاست های استعماری خود شبکه های اجتماعی را مدیریت می کند در این میان از نقش اینستاگرام به عنوان یک شهوت کده که علاوه بر تولید و ترویج فساد اخلاقی و جنسی، ابزاری برای نهادینه کردن اصالة الهوس در عصر امروز شده را نباید نادیده گرفت. تهییج جنسی مخاطبان به ویژه نوجوانان و به دنبال آن تحریک عواطف و احساسات آنها و سپس تشویق به اغتشاش و آشوب از مأموریت های اینستاگرام بود که محدود شدن چند روزه این شبکه اجتماعی در کنترل اغتشاشات و خاموش شدن آتش فتنه تاثیر روشنی داشت و اکنون که بر خلاف تبلیغات قبلی، برای همه ثابت شد تعطیلی این پیام رسان ها و شبکه های خارجی خللی در زندگی مردم وارد نمی کند بلکه آرامش و امنیت بیشتری را برای جامعه و خانواده ها به ارمغان می آورد و مردم را نیز به سمت استفاده از نرم افزارهای داخلی جایگزین سوق می دهد به نظر می رسد مسوولان مربوطه برای همیشه تکلیف این نرم افزارها و شبکه ها را لااقل با همان مناط فقهی کتب ضالّه روشن کنند و بیش از این اجازه قتل عام نوجوانان و جوانان در فضای رها و مسموم مجازی را ندهند.

یکی از عوامل مهم احساسی شدن فضا موضع گیری غیرمنصفانه شخصیت های شناخته شده ای بود که در جامعه و به خصوص فضای مجازی مخاطبینی دارند اعم از برخی چهره های سیاسی، ورزشی و هنری که با توجه به امکانات متعددی که از نهادهای مرتبط با نظام گرفته اند به نوعی درون نظام تعریف می شوند و همین، نوعی دو گانگی در فضای کشور ایجاد کرد که موجب تشویق اغتشاشگران و آشوب طلبان و رسانه های حامی آنها شد که با توجه به خسارت های وارد شده ضرورت دارد از یک طرف به منظور تحقق عدالت و اجرای فقه اسلامی مبنی بر مجازات اسباب جنایت در کنار مجازات مباشران جنایت و از طرف دیگر به منظور جبران بخشی از خسارت ها و از طرف سوم به منظور بازدارندگی نسبت به حوادث آینده و جلوگیری از تکرار چنین موضع گیری های غیرمنصفانه، غیرمسئولانه یا مغرضانه، با افرادی که اینچنین در ایجاد شیب خشونت در حادثه اخیر نقش آفرینی کردند لااقل از باب مرجفون برخورد فقهی و قانونی صورت گیرد و در این میان نسبت به برخی چهره های حوزوی که عجولانه موضع گیری کردند نیز باید تصمیم عاقلانه و انقلابی گرفته شود.

بارها مقام معظم رهبری فرموده اند دستگاه هایی که مردم ارتباط مستقیم با آنها دارند در خدمت رسانی و برخورد مناسب با مردم دقت کافی داشته باشند که یکی از این دستگاه ها نیروی انتظامی است که قطعا مسؤولان این نهاد جان برکف برنامه ریزی های لازم جهت تربیت و آموزش نیروی انسانی متناسب با مأموریت های محوله را دارند و در این میان پلیس امنیت اخلاقی در کنار پلیس راهنمایی و رانندگی به دلیل ارتباط بیشتر با مردم لازم است با دقت و حساسیت بیشتری، ظرافت های رفتار با مخاطبین را رعایت نمایند.

امروز تمدن غرب رو به افول است و صدای شکسته شدن پایه های این تمدن و نظامات سیاسی بنا شده بر آن به گوش می رسد و همین باعث شده کشورهای غربی و نظام سلطه به دنبال بقای حیات خود باشند که برای آن به دنبال بحران آفرینی در اقصی نقاط عالم هستند و در این بحران آفرینی کجا بهتر از کشور مستقلی مثل ایران که فلسفه توحیدی حاکم بر انقلاب اسلامی آن، خود، تمدن غرب را که فلسفه حاکم بر آن مادی و الحادی است را در معرض خطر فروپاشی قرار داده است؟ و همین است علت همه این دشمنی ها و فتنه هایی که از ابتدای انقلاب با حمایت نظام سلطه علیه نظام اسلامی رخ داده است و طبیعی است که پیاده نظام خود را به بهانه های مختلف یه حاشیه آفرینی در کشور بکشاند لکن با ابزار جهاد تبیین می توان مردم را از پشت پرده چنین حوادثی بیش از پیش مطلع نمود.

فتنه اخیر و حوادثی مثل هتک حرمت قرآن کریم، رسول خدا و ارزش های انقلاب اگرچه تلخ بود اما باز هم ثابت کرد که این انقلاب تبدیل به شجره تنومندی شده که با بصیرت و حضور مؤمنان جامعه همچنان به سوی قله آرمان ها و اهداف انقلاب پیش می رود اما در این میان عبرت پذیری مسئولان، نگاه انقلابی آنها و عدم انفعال و وادادگی در مقابل جنجال های رسانه ای عناصری هستند که عدم تکرار چنین حوادثی منوط به رعایت آنهاست.

محمد استوار میمندی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ق CA ۲۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۶
    0 0
    سلام آقا جان، پیام رسان پیامبر اسلام چه و که خواهد بود؟ پیام رسان شهدا خود شهدا هستند! حاج آقا (پناهیان) میپرسند یک جهادی چه جک هایی تعریف میکند؟ از مستند شهید مصطفی صدرزاده بپرسیم که میگوید مهم اینه که همش سرتون تو تلگرام و اینها باشه! ما أكثَرَ العِبَرَ وَ أقَلَّ الاِعتِبارَ | چه بسيارند عبرت ها ، و چه اندك است عبرت گرفتن. لَقَدْ كَانَ فِى قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌۭ لِّأُو۟لِى ٱلْأَلْبَـٰبِ ۗ مَا كَانَ حَدِيثًۭا يُفْتَرَىٰ وَلَـٰكِن تَصْدِيقَ ٱلَّذِى بَيْنَ يَدَيْهِ وَتَفْصِيلَ كُلِّ شَىْءٍۢ وَهُدًۭى وَرَحْمَةًۭ لِّقَوْمٍۢ يُؤْمِنُونَ. باید پیام سید علی را به دنیا برسانیم، با پیام رسان شهدا . واتس‌اپ, تلگرام, فیسبوک ,تویتر و اینستاگرام حافظ حریم خصوصی ما نیستند. حاج قاسم هم حافظ قرآن بود وهم حافظ امام. او گفت ایران حرم است. از این حریم و حرم باید محافظت کرد. قاسم گفت والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری رابطه دلی و قلبی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را در دست گرفته. در قیامت خواهیم دید، مهمترین محور محاسبه است. سید علی گفت فلسطین مهمترین محور وحدت جهان اسلام است. باید پیر و جوان همه کشورها قوی و مقاوم بشوند مثل پیر و جوان محور مقاومت. فلسطین سالهاست هر روزش را با آدمهای وحشی به سر میبرد. بیش از هر زمانی فلسطین نیاز به آرامش فردی و اجتماعی دارد. دشمن ما مثل سگ هاریست. واکسن ضد هاری را به خود و فرزندانتون تزریق بکنید. آن هم از نوع امام و شهدا. جهاد هو لباس التقوى، ودرع الله الحصينة وجنته الوثيقة. جوشن کبیر را بپوشیم. حجاب را هم بپوشیم. ولی همزمان، در رفع حُجُب کوش نه در جمع کُتب. إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَيْكَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِيَاءِ نَظَرِهَا إِلَيْكَ حَتَّي تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلَي مَعْدِنِ الْعَظَمَةِ وَ تَصِيرَ أَرْوَاحُنَا مُعَلَّقَةً بِعِزِّ قُدْسِكَ. داستان ۳ دقیقه در قیامت را دیدید/شنیدید؟ داستان قرآن با قاسم در قدس و قیامت چطور؟ قیامت بعضی از ما با شهادت قاسم شروع شد! مگر نشنیدید رهبر در دیدار با مردم قم چه گفت؟ حاج قاسم سلیمانی با شهادتش قیامتی به پا کرد.
  • ق CA ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۶
    0 0
    ما در خارج ایران هستیم ولی ان شاء الله در داخل ولایت. فمَن دخل حصني أمن عذابي. این روزها ما عادی سازی با دشمن مهدی را مشاهده می کنیم، ولی شهدا را هم مشاهده می کنیم. حاج قاسم می گوید مهدی عادی نبود. ما محدودیت هایی داریم. مثل اینکه نمی خواهیم با دشمن مهدی مشارکت بکنیم. ما با شهدا هر روز دعا می کنیم شرکتهای دشمن نابود بشوند. اگر خود ما برای آنها کار بکنیم و تشویق و تبلیغ محصول آنها را بکنیم که نمیتوانیم دعای نابودی بکنیم. ما دلمان میخواهد همه از فناوری ایران و اسلام استفاده بکنند. ما نه می خواهیم از پیام رسانهای غرب استفاده بکنیم، و نه می توانیم از خیلی پیام رسان های ایرانی استفاده بکنیم بدون تلفن همراه ایرانی. چطوری میتوانیم بدون تلفن ایرانی صاحب ایمیل و پیام رسان ایرانی بشویم؟ چطوری میتواند یک فلسطینی صاحب ایمیل و پیام رسان ایرانی بشود و از هر چه آمریکایی و اسرائیلی بی نیاز بشود؟ خدایا؛ مرا به وسیله حلالت از حرام خویش بی‌نیاز کن، و با فضل و بخشش خودت، از هر چه غیر خودت بی‌نیاز ساز. أَغنِنی بِحَلالِکَ عَنِ حَرامِکَ، وَ بِفَضلِکَ عَمَّن سِواک. ما دلمان نمیخواهد چشم و گوش ما درمعرض نا پاک و حرام گذاشته بشود. امام میگوید غضوا أبصاركم ترون العجائب. أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَـٰبَ ٱلْكَهْفِ وَٱلرَّقِيمِ كَانُوا۟ مِنْ ءَايَـٰتِنَا عَجَبًا. خیلی ها امام را نمیبینند. خیلی ها قاسم را نمیبینند. حاج آقا صدیقی میگویند حاج قاسم آیت الله کبری بود، چه آیه ای بزرگتر در عصر ما؟ سلیمانی سکینه! هُوَ ٱلَّذِىٓ أَنزَلَ ٱلسَّكِينَةَ فِى قُلُوبِ ٱلْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوٓا۟ إِيمَـٰنًۭا مَّعَ إِيمَـٰنِهِمْ ۗ وَلِلَّهِ جُنُودُ ٱلسَّمَـٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضِ ۚ وَكَانَ ٱللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًۭا. إِذْ جَعَلَ ٱلَّذِينَ كَفَرُوا۟ فِى قُلُوبِهِمُ ٱلْحَمِيَّةَ حَمِيَّةَ ٱلْجَـٰهِلِيَّةِ فَأَنزَلَ ٱللَّهُ سَكِينَتَهُۥ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ وَعَلَى ٱلْمُؤْمِنِينَ وَأَلْزَمَهُمْ كَلِمَةَ ٱلتَّقْوَىٰ وَكَانُوٓا۟ أَحَقَّ بِهَا وَأَهْلَهَا ۚ وَكَانَ ٱللَّهُ بِكُلِّ شَىْءٍ عَلِيمًۭا چه خوب بود همه یک مدافع حرم، امنیت و سلامت داشتند. غضوا أبصاركم ترون العجائب. اگر بی معرفت داءم نشینی، چه مهدی پیشت آید هم نبینی. می خواهیم ویروس کورونا را بشناسیم یا امام را؟ امام می گوید: معرفت به ما كارى است سخت و دشوار، آن را جز عبدى كه خداوند قلبش را براى ايمان امتحان كرده تحمل نمى‏كند، و حديث ما را فرا نگيرد جز سينه‏هاى امين، و عقل‏هاى متين. جِئْنَاک یا علی نَسْأَلُک عَنْ مَعْرِفَتِک بِالنُّورَانِیةِ؟ شما گفتید مسئول مثل پدر میموند. از بهترین مسئول سوال میپرسیم. یا خیر المسئولین!