به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه زاهدان، حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راههای تحصیل تقوای الهی کمک و هدایت خواستن از خداوند متعال در همه امورات است.
امام جمعه زاهدان به قرائت و ترجمه دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پرداخت و افزود: "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ ادْرَأْ عَنِّی بِلُطْفِکَ ، وَ اغْذُنِی بِنِعْمَتِکَ ، وَ أَصْلِحْنِی بِکَرَمِکَ ، وَ دَاوِنِی بِصُنْعِکَ ، وَ أَظِلَّنِی فِی ذَرَاکَ ، وَ جَلِّلْنِی رِضَاکَ ، وَ وَفِّقْنِی إِذَا اشْتَکَلَتْ عَلَیَّ الْأُمُورُ لِأَهْدَاهَا ، وَ إِذَا تَشَابَهَتِ الْأَعْمَالُ لِأَزْکَاهَا ، وَ إِذَا تَنَاقَضَتِ الْمِلَلُ لِأَرْضَاهَا" خداوندا بر محمّد و آلش درود فرست، بلاها را به لطف خود از من برطرف کن؛ به نعمتت مرا تغذیه کن؛ به بزرگواریات کار مرا اصلاح کن؛ به احسانت مرا مداوا فرما؛ در سایۀ پناهت جای ده ؛خلعت خشنودیات را بر من بپوشان و زمانی که امور بر من مبهم و مشکل شود مرا هدایت کن؛ هنگامیکه اعمال برایم مشتبه شود به پاکیزهترینش و هنگام مواجهه با آیینهای مختلف به انتخاب پسندیدهترینش موفقم دار.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی به تفسیر این فراز از دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع) پرداخت و بیان داشت: امام سجاد(ع) در این فراز ۹ درخواست از خداوند متعال طلب میکند که شش جمله اول آن تقاضای برکت و نعمتهای مادی و معنوی است و در سه جمله پایانی به طور خاص از خداوند هدایت را طلب میکند در حالی که هدایت هم یکی از همان نعمتهای مادی و معنوی خداوند است اما با این حال سه جمله پایانی روی هدایت متمرکز میشود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان به بیان نکاتی برگرفته از این فراز پرداخت و اظهار داشت: ما در زندگی و پیشرفت خود به لطف و عنایت الهی و در همه جنبهها و صحنههای زندگی نیازمند توفیق خداوندی هستیم البته در زمان فتنه نیاز بیشتری داریم چرا که تشخیص سختتر است و اگر در حال طی کردن مسیر کمال خود هستیم به معنای این است که لحظه به لحظه در دامان الهی مشمول عنایت او بوده اما متوجه نیستیم.
امام جمعه زاهدان افزود: اگر ما توجه داشته باشیم که خداوندی مهربان با قدرت نامحدود تربیت امور ما را بر عهده دارد کمال آرامش و خاطری آسوده خواهیم داشت و اگر به خداوند متعال ایمان و باور داشته باشیم در هیچ عرصهای نا امید نخواهیم شد و همواره با اعتماد و توکل به خدا مسیر حق و هدایت را دنبال میکنیم و البته این آغوش پر مهر و لطف الهی همانطور که برای ما آرامشبخش است مسئولیت آفرین هم هست و باید به اقتضاء لطف الهی سپاسگذار بوده و به درستی بندگی کنیم.
خطیب جمعه زاهدان در بخش دیگری از خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان یکی از راههای تحصیل تقوای الهی را تلاش برای ارتباط بیشتر با خداوند متعال و خدمت بیشتر به خلق خدا دانست و عنوان کرد: در آستانه ماه رجب و طنین دعوت ملائکه الهی هستیم و ماه رجب زنگ هوشیار باش برای شروع فصل نوین بندگی، آماده شدن و طی مراحل برای رسیدن به نقطه اوج در ماه رمضان و شرکت در مهمانی خداوند متعال است.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی اذعان داشت: ماه رجب ماه معراج، نردبان ترقی تا آسمان معنویت، صعود پله به پله تا ملکوت و خداوند متعال، اولین ماه حرام و ماه ویژه خداوند برای بندگان ویژه، بندگی ویژه و اعمال ویژه است.
وی ادامه داد: ماه رجب شروعی برای آماده شدن، حرکت برای رسیدن به جایگاه درست و کسب لیاقت برای ورود به مهمانی خداوند در ماه مبارک رمضان است که از دوماه قبلتر دستورالعمل صادر شده تا لیاقت کسب کنیم و در ماه رمضان از مهمانی خداوند بهره مند شویم. نباید به گونهای شود که ماههای رجب، شعبان و رمضان خاتمه یابد و ما همچنان دست خالی بمانیم و باید از همین ماه رجب که به دعا، استغفار، روزه و زیارت توصیه کردهاند بپردازیم.
امام جمعه زاهدان متذکر شد: بخشی از اعمال ماه رجب در مفاتیحالجنان آمده و مردم میتوانند مورد مطالعه قرار دهند و مهم است که این ایام در غفلت سپری نشود و به خود اندیشیده، عملکردمان را ارزیابی و حال خود را بسنجیم زیرا سال گذشته آمد و رفت و ما چه توشهای دریافت کردیم و چه نورانیتی جذب کردیم و اکنون باز به ماه رجب، شعبان و رمضان رسیدیم که دوره سیر و سلوک، بندگی، زمان طلایی برای بندگی، کسب معنویت و تقویت ارتباط با خداوند متعال است.
وی افزود: فردای قیامت ملائکه فریاد میزنند کجایند بندگانی که اهل بندگی در ماه رجب بودند و عدهای در صحرای محشر به پا خواسته و مورد لطف خدا قرار میگیرند که ان شاء الله ما نیز بتوانیم جز این دسته باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی با اشاره به برخی مناسبتهای پیش رو عنوان کرد: اول رجب سالروز میلاد امام محمد باقر(ع) و سوم رجب سالروز شهادت امام هادی(ع) است که این میلاد را تبریک و شهادت را تسلیت عرض میکنیم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) هر کدام در دوره زندگی خود و به تناسب شرایط زمانه نقش هدایتگری خود را ایفا کرده و دارای کارکردها، فعالیتها، ثمرات و برکات فراوانی در طول دوره حیات بودهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی به بیان سه نکته در زندگی امام باقر(ع) و امام هادی(ع) پرداخت و اظهار داشت: نکته اولی که در زندگی این امامین بزرگوار نمود دارد جهاد تبیین است و این بزرگواران تلاش مستمری برای تبیین حقایق راستین اسلام و معارف اسلام داشتهاند که مجموع اینها معارف مکتب اهل بیت(ع) را تشکیل میدهد و با همه سختیها و خفقانی که بود از هر فرصتی برای تبیین معارف اسلام استفاده نمودند.
وی ادامه داد: تلاش برای کادرسازی دومین نکته در زندگی این بزرگواران بود و همواره در جلسات عمومی و خصوصی به گفتگو پرداخته و در این جهت سرمایه گذاری میکردند و امر مهمی که باعث شد شیعه باقی بماند و معارف اسلام ناب سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شود و هم اکنون ما کنار دریای پر از گوهر معارف اسلامی و معارف باشیم به برکت همان تلاش هاست.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی گفت: تلاش برای آماده سازی جامعه اسلامی برای دوران امامت حضرت ولیعصر(عج) سومین نکته در زندگی امام باقر(ع) و امام هادی(ع) بود از این جهت که قرار بود دوران امامت حضرت مهدی(عج) با غیبت شروع شود و مردم باید آماده میشدند برای دوره ای که امامشان در دسترسشان نباشد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: این سه کارکرد برای همه جوامع اسلامی و در همه زمانها نیاز بوده و ما نیز باید الگوگیری و برای تبیین معارف حق و دفاع از مکتب حق تلاش کنیم، زیرا یک عرصه از جهاد تبیین همین تبیین حقایق در اعتقادات، معارف اسلام و دفاع جانانه از آنهاست.
وی افزود: تلاش انسان برای کادرسازی در جامعه اسلامی و تشکیل یک شبکه گسترده با رابطه مستمر و محکم برای دفاع از اسلام هم دومین کارکرد مهم و مورد نیاز است که یک نمونه آن جبهه مقاومت است و هر کس در هر جایگاهی باید در جهت نیروسازی و کادرسازی برای جبهه حق تلاش کند.
امام جمعه زاهدان گفت: کارکرد سوم این است که جامعه اسلامی را برای وضعیتی که در آن قرار داریم آماده کنیم تا مردم امام زمان(عج) خود را فراموش نکنند از این جهت که در دوران غیبت نیز از هدایت و الطاف ایشان بهرهمند هستیم.
مشکلات منطقه سیستان
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در بخش پایانی خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان با اشاره به مشکلات منطقه سیستان گفت: در شرایط کنونی، منطقه سیستان گرفتار مشکلات متعددی است که سرآمد آن بحث خشکسالی است، زیرا از بارش رحمت الهی بهرهمند نبوده و مسئولان نیز نتوانستهاند حقابه را بگیرند و خشکسالی سختی بر منطقه سیستان حاکم شده است.
وی افزود: در روزهای گذشته اضافه بر مشکلات موجود طوفان و یخبندان شدید سیستان را فراگرفت به گونهای که طبق شنیدهها در داخل خانه هم تنفس سخت شده بود و یخبندان شدید خسارتهای فراوانی به حوزه کشاورزی، باغداری، دامداری، گلخانهها، استخرهای پرورش ماهی، خطوط انتقال آب و زیرساختهای شهری وارد کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی ادامه داد: در گام اول پیش بینی باید به درستی صورت میگرفت و در گام دوم نیز مدیریت بحران باید از وقوع حوادث پیشگیری میکرد و بعد از وقوع حادثه نیز خدمات رسانی به درستی انجام میشد که متاسفانه در هر سه بخش دچار مشکل بویم.
وی عنوان کرد: پیش بینی کامل نبود و البته برخی از مردم هم پیش بینیهای هواشناسی را جدی نگرفته بودند و از بیمه محصولات خود غافل شده بودند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مدیریت شرایط نیازمند ارائه سهمیه سوخت بیشتر بود و این در حالی است که حتی نفت عادی هم نبود و منجر به خسارتهای گسترده شد هر چند که برخی از مسئولین از هیچ تلاشی دریغ نکردند اما باید مشخص شود که چه خدماتی به مردم سیستان ارائه شده است.
وی عنوان کرد: هزینههای زیای بر دولت و مردم تحمیل شد در حالی که اگر درصد پایینی از این هزینهها صرف پیشگیری کار شده بود امورات راحتتر و مردم آسیب نمیدیدند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی گفت: تعجب میکنم چگونه است که این وضعیت سخت به گوش مسئولان مرکز رسانده نمیشود در حالی که مسئولان، صدا و سیما و همه ما مسئول هستیم تا صدای کمک خواستن مردم سیستان را به گوش مسئولان مرکز نشین برسانیم و بنده تنها فقط در اخبار صدا و سیما این مطالبات را می شنوم.
وی گفت: برای مثال در شهرستان تربت جام گاز قطع میشود و چندین برنامه و خبر در تلویزیون ملی مطرح و مسئولان مختلف رسیدگی و مسئولان شهرستانی هم در خانه مردم میروند عذرخواهی میکنند و در جایی که گاز لوله کشی قطع شده برق را هم رایگان میکنند، اما سیستان گاز لوله کشی ندارد، نفت ندارد، کپسول گاز ندارد و یخبندان آب را هم قطع کرده و شرایط همچنان ادامه پیدا میکند و ما مسئولان استانی و تهرانی اگر خانواده خودمان گرفتار چنین بحرانی میشد چه میکردیم؟ چرا برای رساندن صدای مظلومیت مردم سیستان به مرکز کوتاهی میشود؟.
وی ادامه داد: در این زمینه با استاندار گفتگو کردم و گزارشهایی از اقدامات، طرحها و پشتیبانیهای برنامه ریزی شده ارائه دادند و عرض کردم کنتورها میتواند رایگان توزیع شود گرچه فرمودند آب بدون کنتور وصل شده و در برابر جبران خسارتها و سایر موارد هم باید کار کنند که توضیحاتی نیز ارائه نمودند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی افزود: امیدواریم استاندار جهادی با سابقه کار جهادی و انقلابی بتوانند یک تیم همراه، همکار و همپای جهادی داشته باشند تا بتوانند خدمت بیشتر به مردم داشته باشند و به ایشان هم عرض کردیم که در کنار خود یک تیم همراه داشته باشید و امیدواریم بتوانند کاری کنند.
وی اضافه کرد: از سوی دفتر رئیس جمهور هم تماس داشتند و گفتند برای جبران خسارتها باید از طریق استانداری پیشنهاد ارائه شود و ما حمایت میکنیم.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان خاطر نشان ساخت: در شرایط کنونی گرفتار وضعیت سختی هستیم از این جهت که نفت کم و توزیع آن نامناسب است، کپسول گاز کم و منجر به راه اندازی بازار سیاه و توزیع نامناسب است که باید به سختی هایی که مردم مواجه هستند زودتر رسیدگی و برای جبران کاستی ها تلاش شود.
انتهای پیام
نظر شما