شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۷
آشنایی با هفت محصول جدید مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی بدون محدودیت دسترسی

حوزه/ همزمان با مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، از هفت محصول «دانش‌بنیان» و «بدون محدودیت دسترسی» رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، عصر امروز بمناسبت مبعث پیامبراکرم(ص) اولین گردهمایی ملی کلان‌پروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی با حضور آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، بهروز مینایی بیدگلی، رئیس هیئت‌مدیره کلان‌پروژه، و جمعی از مدیران و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی این کلان‌پروژه برگزار گردید.

در این رویداد مهم از هفت محصول دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی و علوم اسلامی توسط آیت‌الله اعرافی رونمایی شد.

این هفت محصول عبارتند از:(۱) نسخه دوم موتور جستجوی هوشمند متون اسلامی «جهد» با قابلیت جستجو و پیشنهاد مفاهیم به نشانی https://johd.ir، (۲) پایگاه ترکیبی دانش ویکی‌های اسلامی «قم‌نت» به نشانی http://qomnet.johd.ir، (۳) نسخه دوم اَبر هوشمند اسناد متنی و تصویری «سحاب» با قابلیت خوانش تصاویر به نشانی https://sahab.johd.ir/login (۴) سامانه پاسخ‌یابی هوشمند سوالات دینی «پارسا» به نشانی https://www.parsaqa.com (۵) نسخه دوم ویراستار هوشمند حوزوی گروهی «تحریر» با رویکرد زیست‌بومی به نشانی https://tahrirapp.ir (۶) گراف دانش علوم حدیث «ثقات» به نشانی https://thiqat.org و(۷) آنتولوژی قرآن کریم «هما» به نشانی http://homa.johd.ir؛ و وبگاه «فقیه‌یار» به نشانی http://faghihyar.ir که توضیحاتی در خصوص کلان‌پروژه و محصولات مرتبط با آن ارائه می‌کند، انجام شد.

در این نشست مقرر شد، مالکیت محصولات رونمایی‌شده با شرکت‌ها و مؤسسات حوزوی و دانشگاهی مستقل می‌باشد و هدف کلان‌پروژه از همکاری پیشین و آینده خود در توسعه چنین محصولاتی وجود سه ویژگی محوری: «دانش‌بنیانی»، «دسترسی‌پذیری آزاد» و «هم‌راستایی با اهداف کلان‌پروژه» می‌باشد.

بعلاوه در این رویداد کلیدی اعلام شد که سیاست این مؤسسه جلب حمایت خیّرین و نهادهای دولتی و تخصیص آن به مؤسسات و شرکت‌های مستقل با هدف به‌کارگیری فناوری ذیل هوش مصنوعی در راستای تحقق آرمان‌های تمدنی همچون تسریع و تدقیق تولید علوم انسانی اسلامی، گسترش وحدت بین امت اسلامی، تحقق عدالت نظام‌مند، جهش در استقلال سیاسی/اقتصادی/فرهنگی، تعامل تمدنی حداکثری و گسترش ارزش‌های الهی اخلاقی می‌باشد.

۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۳
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • علی IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
    محض رضای خدا حداقل یکی دو تا لینکش کار می کرد هم خوب بود
    • تحقیق با حق شناس CA ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
      سلام علی آقا و حق جو! «پژوهیدن» به معنای «جستجو» کردن است... معادل انگلیسی «Research» (بازجُستن). «تحقیق کردن» باید فعالیتی باشد برای وصول/دست یافتن به حقیقت و کشف حقیقت. ما هوادار حق هستیم و میل ما با علی (ع)! سید علی خامنه ای در دیدار مردم بوشهر ۱۳۸۹ در روز میلاد امام علی(ع) گفتند (https://khl.ink/f/21405)🔸:«از نظر پیغمبر اکرم، میزان حق، امیرالمؤمنین است. از طریق سنی و شیعه نقل شده است که:«علی مع الحق و الحق مع علی یدور حیثما دار»؛ اگر دنبال حقید، ببینید علی کجا ایستاده است، او چه میکند، انگشت اشاره‌ی او به کدام سو است. زندگی امیرالمؤمنین یک چنین زندگی ای است.»🔸در گزیده ای از روایات کتاب جهاد با نفس (https://bahjat.ir/fa/content/12471)🔹:«امام علی در خطبه ای می فرماید:ای مردم! من برای شما از دو چیز بیش از هر چیزی می‌ترسم:تبعیت از هوای نفس، و درازی آرزو، اما تبعیت از هوای نفس انسان را از حق باز می‌دارد، و اما آرزوی دراز باعث فراموشی آخرت می‌گردد.»🔹حوزه و دانشگاه باید به یکدیگر کمک کنند و متحد باشند! چه خوب می شود اگر تحقیقات ما -چه در حوزه، چه در دانشگاه- با کمک حق جو و شناس باشد! 🎧(http://bayanbox.ir/download/381109497169758137) مرحوم آیت الله حق شناس در مجلسی که بعد از شهادت احمدعلی نیری، بین دو نماز، سخنرانی شان را به این شهید بزرگوار اختصاص داد و با آهی از حسرت که در فراق احمد بود، بیان کرد:«این شهید را دیشب در عالم رویا دیدم. از احمد پرسیدم چه خبر؟ به من فرمود:تمام مطالبی که (از برزخ و...) می گویند، حق است. از شب اول قبر و سؤال و…، اما من را بی حساب و کتاب بردند.» 🎧حضرت آقا گفتند کلمه شهید یک کتاب است! ما خیلی از کارتها را نداریم... کارت شتاب/بسیج/بانکی و هوشمند ایرانی نداریم، و دسترسی به کتاب/کالا و مراجعه به خیلی سایت/سامانه های🇮🇷 برای ما امکان پذیر نیست. اما کارت هوشمند سلیمانی داریم! دسترسی به امام و شهدا که امکان پذیر است! شيخ‌الرئيس ابن سینا گفت من برهان صدیقین را استشهاد کردم از آیه شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ! آيت اللّه مصباح يزدي ابن سینا شناسند! و کتاب «شرح برهان شفا» را به ما (در 🌏!) درس میدهند (https://mesbahyazdi.ir/node/3961)! برای رضای خدا (https://www.aparat.com/v/Rdr2x)! 😇
    • عبدالحجت حق جو IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
      سلام علیکم لینک‌ها که به درستی کار می‌کنند اما از طریق این سایت می‌توانید راحتتر به سایت‌های ذکر شده دسترسی داشته باشید http://faghihyar.ir/