به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار جمعی از روحانیون و ائمه جماعات فعال در عرصههای تبلیغی، آموزشی و فرهنگی کشور سوریه که در دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به نقش الگویی روحانیت در جامعه گفت: مسئولیت الگو بودن برای جامعه، بر عهده روحانیت است و این بُعد دیگری از تبلیغ به شمار میرود؛ به این معنا که روحانیت باید از طریق عمل و رفتار خود، تبلیغ دین انجام دهد.
وی ادامه داد: امام صادق -علیه السلام- میفرماید «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ.» یعنی باید مردم را به وسیله اعمال و کردار به مسائل دینی دعوت کرد؛ بر همین اساس در گذشته نیز عالمانی بودند که اگرچه خطیب نبودند، اما رفتار و شیوه زندگی آنها الگویی برای مردم و سبب تبلیغ دین بود.
امام جمعه قم افزود: امیرالمؤمنین -علیه السلام- میفرماید «مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ.» یعنی کسی که خود را پیشوای مردم قرار میدهد، باید در ابتدا خود به گفتارش عامل باشد؛ چرا که اگر کسی به گفتار خود عامل نباشد، گفتارش تأثیر لازم را نخواهد داشت و اثر آن در جامعه آشکار نمیگردد.
لزوم تبیین اقدامات دشمنان برای مردم
وی ضمن اشاره به وضعیت سوریه در زمان اشغال توسط نیروهای تروریستی، معرفی دشمنان و اقدامات آنها به جامعه را، وظیفهای مهم بر دوش روحانیت عنوان کرد و ابراز داشت: روحانیون در سوریه باید در کنار دعوت زبانی و عملی به تقوا، دشمنان و اقدامات آنها در گذشته را به جامعه بشناسانند تا مردم گذشته خود را فراموش نکنند و با مقایسه مشکلات امروز نسبت به سختیها و مشکلاتی که دشمنان در گذشته ایجاد نمودند، نسبت به وضعیت کنونی قدردان باشند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، هدایت را نتیجه خواست خدا معرفی کرد و اظهار داشت: شما فعالیتهای تبلیغی خود را انجام دهید؛ اما بدانید، پیامبر گرامی اسلام -صلی الله علیه و آله- که آن همه ویژگیهای منحصر به فرد اخلاقی داشتند، میفرمایند «اِنَّما أَنَا مُبَلِّغٌ وَ اللّه ُ یَهْدی.» یعنی هدایت بر اثر خواست خداوند صورت میپذیرد؛ بنابراین باید از خداوند بخواهید که در فعالیتهای شما، هدایت را قرار دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خطاب به روحانیون فعال در عرصه آموزش و تربیت طلاب جوان، گفت: اکنون که شما در حوزه علمیه رشد کردهاید و به این جایگاه رسیده و تجربههای مختلفی به دست آوردهاید، باید این تجربهها را نسبت به طلاب جوان به کار ببندید و تلاش کنید تا آنها با تأسی به تجربههای شما، به موفقیت بیشتری دستیابند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، حوزه علمیه قم، علماء و مراجع عظام تقلید و در رأس همه مقام معظم رهبری، با تمام وجود و در تمامی مشکلات در کنار مردم سوریه بودهاند و از این پس نیز این حمایت ادامه خواهد یافت.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه، تعدادی از میهمانان ضمن تشکر از توجهات جمهوری اسلامی به کشور سوریه، از حوزه علمیه قم خواستند تا تعدادی از علماء و شخصیتهای برجسته حوزوی را به منظور تقویت جایگاه علمی حوزه علمیه سوریه و به خصوص دمشق، به این کشور اعزام کند.
رئیس جامعه مدرسین همچنین، در پی سؤال یکی از میهمانان، توضیحاتی در خصوص سابقه و تاریخچه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ارائه کرد و به تبیین نقش کلیدی جامعه مدرسین در پشتیبانی از انقلاب اسلامی، قبل و بعد از پیروزی آن، پرداخت.
نظر شما