به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله کریمی جهرمی در جلسه طلاب و فضلای استان گلستان که در بیت ایشان برگزار شد، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان نزدیک است و خداوند متعال به مبلغان، مقامی شایسته عطا نموده که مقام انبیاء الهی است و حضرت حق در آیه ۳۹ سوره احزاب فرموده است: «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَی بِاللَّهِ حَسِیبًا / همان کسانی که پیامهای خدا را ابلاغ میکنند و از او میترسند و از هیچ کس جز خدا بیم ندارند و خدا برای حسابرسی کفایت میکند».
وی با بیان این مطلب که همه مردم نیاز به موعظه دارند، ابراز داشت: مردمی که برای آنان به تبلیغ می پردازیم، عبادالله و روزه داران رمضان، ضیف الله بوده و منبر را ننگ خود ندانیم و این شرفی برای ماست که همچون انبیای الهی به تبلیغ بپردازیم.
این استاد اخلاق حوزه به برخی از بایدهای مبلغان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: مبلغان باید در مرحله اول بکوشندکه اخلاص در عمل داشته و از همان ابتدای حرکت به سمت محل تبلیغ، برای رضای خدا حرکت کرده و اخلاص را مدنظر داشته باشند.
آیت الله کریمی جهرمی با تأکید بر اینکه باید سخن خدا و برای خدا گفته شود، بیان داشت: باید سخنانی در منابر بیان شود که مردم را به خدا نزدیک کند؛ نه اینکه سخنان غیرضرور در منبر گفته شود و باید این مراقبت را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: متأسفانه بیان سخنان بی ملاک شایع شده و باید از این مباحث دوری کرد و اگر مطلبی را «از خدا» و «برای خدا» بیان کردیم، به دل مردم خواهد نشست.
این استاد خارج حوزه ابراز داشت: مبلغان باید برای محتوای تبلیغی خود تفکر داشته و نکاتی را برای مردم بیان کنند که سبب جذب آنان گردد؛ نه اینکه مطالبی را مطرح نماییم که سبب فرار آنان شود.
آیت الله کریمی جهرمی خاطرنشان ساخت: باید مطابق با فهم مستمع سخن گفت و مطالبی بیان نشود که نپخته و نسنجیده بوده و مخاطب آن را فهم نکرده و سبب دفع او گردد.
وی به روایتی از نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) اشاره کرد و بیان داشت: حضرت فرمودند: إنّا مَعاشِرَ الأنبیاءِ اُمِرنا أن نُکلِّمَ النّاسَ علی قَدرِ عُقولِهِم / ما، جماعت پیامبران، فرمان داریم که با مردم به فراخور فهم و خردهایشان سخن بگوییم».
این استاد اخلاق حوزه اظهار داشت: مبلغان به دنبال آن نباشند که مردم از صحبت های آ«ان خوششان بیاید؛ بلکه باید ببینیم خشنودی خدای متعال در کدام مطلب است و همان نکته را مطابق با فهم مخاطب بیان نماییم.
آیت الله کریمی جهرمی به آیه ۷۰ سوره احزاب اشاره کرد و ابراز داشت: خدای متعال در این آیه فرموده است: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا / ای اهل ایمان، متّقی و خدا ترس باشید و همیشه به حقّ و صواب سخن گویید.
وی افزود: همچنین با اخلاق فاضله و رفتار انسانی با مردم روبرو شویم و برای عبادالله ارزش قائل شده و همه را بنده خدا بدانیم و منیت را کنار بگذاریم و مدارا کنیم.
این استاد اخلاق حوزه بیان داشت: باید مردم را به رحمت الهی امیدوار نمود و البته خوف نیز باید مطرح گردد و خوف و رجا در کنار هم باشد.
آیت الله کریمی جهرمی در پایان اظهار داشت: همه ما باید از خدا بترسیم و تفاوتی بین مردم عادی و یک روحانی نیست؛ اگر یک روحانی هم از خدا ترس نداشته باشد، همچون دیگرانی که کارهای عجیب انجام می دهند، او نیز دست به همان کارها خواهد زد.
نظر شما